Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkahelyen szabad ezt?...

Munkahelyen szabad ezt? (többi lent)

Figyelt kérdés
Van egy bizonyos munkaköröm,és műszakrend amiben elvileg dolgozok....eleinte működött is,viszont a főnökeim,ha vki hiányzik akkor ide oda rakosgatnak engem,egyik területről és munkakörből,meg műszakból a másikba.pl 4 órába az egyik területen 4 órába utána egyből átmenni a másikra,vagy ha éjjeles lennék,akkor du-ra vagy reggelre kell mennem vki helyett,így úszik a műszakpótlékom is....a többi munkakörbe amiket helyettesítek,több a fizetés,de én ugyebár a rendes beosztásom szerinti jövedelmet kapom,sőt kevesebbet is mert mint említettem műszakpótlékom így nincs.és mindig hétvégén közlik hogy akkor jövőhét elején h megyek meg ki helyett....rajtam kívül 10-en vannak még akik tudnák ezt csinálni,de engem hívnak be túlórára meg rakosgatnak,mikor kézenfekvőbb lenne ha épp az adott műszakban dolgozó ember helyettesítsen...ráadásul nekem benzinpénzt fizetnek,így a buszjegyemet nem fizetik(és ha nem a saját műszakomba járok akkor busszal kell járnom)....így a buszjegy 1 héten kb 10.000 forint ...kérdem én ezt ki téríti meg nekem és szabad egyáltalán ilyet csinálni???
2011. aug. 5. 10:22
 1/6 anonim ***** válasza:
61%

Ha meg akarod tartani a munkahelyedet, akkor ezt elfogadod.

Vagy ha nem tetszik és szóvá teszed, akkor ne lepődj meg ha másnap már nem kell bemenned dolgozni! (Ez Magyarország, itt mindent szabad.)

2011. aug. 5. 10:26
 2/6 anonim válasza:
64%

Elvileg nem lenne szabad.

De mint ahogyan az előttem szóló írta helyesen...

Azt csinálnak amit akarnak, max ha neked nem tetszik kirúgnak és vesznek fel egy másik embert a helyedre.

Nekik ez rutin. Neked az "életedbe" kerülhet. Leszarják.

Magyarország, én így szeretlek! Wehehe... :)

2011. aug. 5. 10:49
 3/6 anonim ***** válasza:

Ahogy ez előttem szólok írták…

Vagy megszoksz, vagy megszöksz.

Velem is ugyanezt csinálták, én megszöktem. 1-2 hónap alatt találtam egy másik állást, és azt mondtam, bekaphatjátok, de bő nyállal… Keressen mást a helyemre, és a többi helyre is, ahol folyamatosan helyt kellet állnom. 1 hét után kezdtem az új helyen, ahol jelenleg is dolgozom. Itt legalább azt csinálom amire felvettek, tudok netezni lásd, és nyugalom van… Fiatal vagyok még ahhoz, hogy kicsináljam magam egy tetves főnök miatt, és ugráljak ahogy épp kedve szottyan.

2011. aug. 5. 12:35
 4/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat:)
2011. aug. 5. 13:50
 5/6 anonim ***** válasza:

Viszont ha nem nyitod ki a szádat, akkor ne is csolálkozz, ha a végletekig elmennek és mindent megengednek maguknak. Kihasználni azt lehet, aki hagyja magát. Próbáld meg a munkaügyi központban, hátha kapsz munkajogásztól tanácsot, hogy mit tehetsz. Utána még mindig eldöntheted, megteszed-e vagy lapítasz tovább.

Amúgy a kollégáiddal nem csinálják ezt, csak veled? Vagy mindenkivel ezt csinálják, de senki nem mer szólni? Mérlegelj, találnál-e más munkahelyet vagy kezdj el szétnézni. De egy megalapozott munkaügyi per jól hozhat a konyhára, ha már úgyis társadalmi munkában várják tőled az extra kívánságok teljesítését.

Másik verzió, hogy a fenti tanácsok értelmében gályázol tovább és szidod a magyar valóságot meg sajnálod magadat ezerrel.

2011. aug. 5. 21:11
 6/6 anonim válasza:
Én a helyedben azt tenném, hogy néznék folyamatosan másik állást, ami tetszik. És ha találtál is, amire fel is vesznek, akkor pucsítasz egyet a főnöködnek, hogy nyalja ki a segged;)
2011. aug. 6. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!