Miből élnek az emberek? És én miből éljek?
Hali 25 éves srác vagyok, most végeztem az egyetemen mesterszakon, van felsőfokú nyelvvizsgám...
Több kérdésem is van:
1, ti miből éltek? Számolgattam... szeretnék elköltözni otthonról, de egyszerűen esélytelennek látom... kezdő fizu max 80 és 120 között mozog, amennyire én látom...
de 40 az albérlet 40 megy kajára, 10 a telefon és az internet 20 a bérlet a rezsire már nem is marad pénzem...
Egyszerűen semmi értelmét nem látom h dolgozok... nem jutok egyről a kettőre... még ha nagyon meghúznám magam, akkor is mennyit tudnék félrerakni havonta? Max egy 20 ast... hogy lesz így saját házam, kocsim? 20 000-ekből nem tudok összespórolni töbmilliót... ha meg kölcsönt veszek fel ugyan ott vagyok... még az unokáim is fizethetik... szóval ti miből éltek?
2. kérdésem
Elég sokféle munkát kipróbáltam már, de egyszerűen nem találok nekem megfelelőt... A fizikai munkát nem bírom, gyenge a hátam, volt egy gerincsérülésem és nem bírom hosszútávon. Most csináltam egy adatrögzítéses melót de 8 órát kell rohadni a számítógép előtt tök monoton az egész és kb fel akarom kötni magam nap végére... előzőleg meg kutatómunkát végeztem de ott meg annyit olvastam gépen hogy megfájdult a fejem és minden nap hánytam a migréntől.
Amúgy kommunikáció szakot végeztem ami amúgy nagyon jó, tehát tényleg releváns és hasznos tudást kaptam de nem tudok vele elhelyeszkedni mert nem hiszik el hogy értek hozzá... 25 éves fejjel odamegyek az 50 éves üzletemberhez azzal hogy én vagyok az új innovatív istenfasza és majd én megmondom hogy hogyan vezessük jól a vállalatot kiröhögnek... Gyakornokként az a tapasztalatom hogy az a hozzá állás "hogy te még csicska vagy ne akarjál érteni semmihez majd mi mondjuk h mit csinálj...főzz kávét". A matematikához meg a reál tudományokhoz meg nem értek. Ráadásul pesszimista vagyok, nincs bizalmam már senkihez... (sokszor volt hogy nem fizetek ki, még nagy multik se pl a tesco) és türelmem sincs az emberekhez. Szóval a kérdés az hogy szerintetek mit csináljon az, aki a reálhoz nem ért, a fizikait nem bírja, az irodait szintén nem bírja, az emberekhez meg nincs türelme? Télleg nem az van h nem akarok dolgozni és kifogást keresek... próbáltam de úgy érzem h nem megy... és értelmét se látom olyan kevés a fizu...
3. ha van ötleted, pl dolgozd ezt vagy azt akkor légyszi írd le azt is hogy hol kezdhetnék ennek neki.
Nem vagyok benne biztos, hogy létezik válasz erre a kérdésre, legalábbis itthon.
Nekem utoljára 5 évvel ezelőtt volt bejelentett munkahelyem, nem véletlenül.
Azóta hmmm "feketén" dolgozom, mert csak így keresek elég pénzt, és csak és kizárólag ez érdekel.
Adót fizetek eleget, bármilyen terméket is vásárolok. Többet nem akarok.
Amíg a mindenkori kormány nem képes megteremteni a nyugati életszínvonal eléréséhez szükséges gazdasági helyzetet, addig tőlem ne is várjanak többet, és remélem idővel rengetegen követnek majd ezen az úton.
Az a baj - és ez az egyetlen baj - hogy amíg van olyan valaki (akárki), aki elvégzi a munkát 70-80000 forintos nettó bérért, addig ez a helyzet nem fog megváltozni.
Csak és kizárólag miattuk tartunk ott, ahol.
Egyszer kéne országos szinten bojkottálni a munkavállalóknak a rendszert, csak pár nap erejéig, és minden megváltozna.
Magyarul a 3,5 millió munkavállalóból az a 3 millió nem menne be dolgozni csak 3-4 napig aki éhbérért dolgozik, és garantáltan minden megváltozna, méghozzá elég gyorsan. Ez a pár nap olyan kárt okozna a magyar gazdaságnak, és akkora fricska lenne a kormánynak és a munkáltatóknak, hogy az hihetetlen. Ha egy ilyet sikerülne kivitelezni, akkor mindenki a fejéhez kapna.
Ha nem adsz, nem kérhetsz, nincs hozzá jogod.
Elvenni meg végképp nincs. Elvárod hogy adót fizessek, le akarod sápolni a fizetésemet? Ok, két és félszer ekkora nettót akarok. Nem megy? Ne kérj tőlem semmit, követelni meg aztán főleg ne követelj. Ha ezt elintézed, akkor hajlandó leszek adót fizetni. Amíg ez nem sikerül, addig meg nézheted hogyan hullik szét az ország gazdasága, hogyan húz el minkenki akinek esze van külföldre, hogyan lesz egyre erősebb a feketemunka, hogyan áramlik be a "szürke" tőke az országba, amelyből egy k*rva fillért nem látsz.
én is a kettővel ezelőtti válaszolóval értek egyet. ha te ennyire konkrétan tudod h mivel akarsz foglalkozni akkor menj el adatrögzítő állásra mellékállásba pizzafutár vagy bármi és lévén otthon laksz egy másfél év alatt össze tudod spórolni a kezdőtőkét. szar lesz? biztos vagyok benne. De ha ez az álmod akkor hajrá!!!
Illetve most nézem hogy régebben írtad ki a kérdést megírnád hogy végül milyen irányt vett az életed?
miért kell szülőktől elköltözni?
húzd meg magad, és spórolj?
egy élet munkáját (kocsi, lakás, stb) nem fogod tudni virítani, amikor még semmit nem tettél le az asztalra.
Mi van veled azóta???
engem is bazira érdekel a filmezés, főleg a poénos, utómunkás effektes filmek, de én még csak most végzek a középsuliba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!