A főnököm ki fog fizetni ha aláírom a felmondást?
Figyelt kérdés
A felmondás Közös megeggyezéssel írjuk alá kedden. Fél évet dolgoztam,4 órában voltm bejelenve,9órát dolgoztam egy nap, és 19 éves vagyok! A szüleim könyvelője azt mondja h 10 nap szabadságom van, és ha azt nem vettem ki akkor ki kell fizetnie. De a főnököm az ellenkezőjét állítja. És arra is szeretnék választ kapni, hogy akkor kell kifizetnie amikor aláírjuk a szerződést? Nem akarom hogy átb*sszon. Addig ne is irjam alá?2011. júl. 31. 12:02
1/3 anonim válasza:
Annak kérdezz utána, hogy ha négy órában vagy bejelentve, akkor szerintem nem jár a 10 nap, csak a fele. De ez nem biztos, kérdezz utána.
2/3 anonim válasza:
Részmunkaidős állásnál is ugyanannyi nap szabi jár, én is 4 órában dolgozom. A főnöködnek igaza van, nem köteles kifizetni a szabadságodat, el is küldhet szabira a felmondási idő alatt úgy, hogy pl. az utolsó 10 napban már nem tart igényt arra, hogy bemenj a munkahelyedre. Sőt a törvény elsősorban a szabadság kiadására kötelezi, és csak másodsorban a kifizetésére, ha az előbbi nem kivitelezhető.
3/3 anonim válasza:
Még annyit, hogy a szabadságod semmiképpen nem veszik el, hanem ha nem vetted ki, és nem is fizette ki, akkor megmarad az éves kereted, és kiveheted a következő munkahelyeden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!