Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha gyesről visszemegyek...

Ha gyesről visszemegyek dolgozni a régi helyemre,30 napra előre be kell jelenteni, hogy megszakítom a fizu nélküli szabimat?

Figyelt kérdés
Ezt egy köztisztviselő barátnőmtől hallottam, nem tudom, igaz-e és magánszférában is igaz-e? Eltekinthet a munkáltató (velem egyetértésben) a 30 napos várakozástól?
2011. júl. 23. 08:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Be kell jelenteni.
2011. júl. 23. 08:42
 2/5 anonim válasza:
Igen, van bejelentési kötelezettség, de hogy pontosan 30 nap erről nem tudok. Én is utánanéztem ennek mikor szándékoztam visszamenni dolgozni és bejelentettem jóval előtte és mégsem akartak visszavenni. Elmentem egy ügyvédhez aki mondta, hogy ha van nyoma, hogy bejelentettem akkor kötelesek visszavenni. De 30 napról ő sem beszélt.
2011. júl. 23. 09:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Itt vagy még? Mert 60 nap!!!!!

Mt.

a) hat hónap letelte előtt kíván munkába állni, a bejelentést követő legfeljebb harminc nap,

b) hat hónap elteltével vagy azt követően kíván munkába állni, a bejelentést követő legfeljebb hatvan nap elteltével köteles foglalkoztatási kötelezettségének eleget tenni.

2011. aug. 15. 16:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Itt az eleje is a tv.-nek:

(5a) Ha a munkavállaló az (5) bekezdés szerinti fizetés nélküli szabadságát meg kívánja szakítani, a megszakítási szándékát előzetesen közölnie kell a munkáltatóval. A munkáltató, ha a munkavállaló a fizetés nélkül szabadság kezdetétől számított

a) hat hónap letelte előtt kíván munkába állni, a bejelentést követő legfeljebb harminc nap,

b) hat hónap elteltével vagy azt követően kíván munkába állni, a bejelentést követő legfeljebb hatvan nap

elteltével köteles foglalkoztatási kötelezettségének eleget tenni.

2011. aug. 15. 16:38
 5/5 A kérdező kommentje:
Fú ez gáz, de nekem már mind1, holnap megyek a munkahelyemre elbeszélgetni, szinte biztos, hogy visszavesznek, tegnaptól ketyeg már a felgyűlt szabim, visszadátumozzuk. De azért köszi, ezek szerint szerencsém volt, nem szívóztak. Valószínűleg nincsenek is tisztában ezzel a szabállyal. Főnököm azt se tudta, hogy a gyes alatt fizetés nélküli szabin voltam :)
2011. aug. 16. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!