Mennyi idő alatt találtál munkát?
Egy 1,5 és egy 3 éves gyerekkel a hátam mögött: 1,5 hónap.
Persze nekem a szülés előttről már volt több éves munkaviszonyom, jó nevű multicégek a szakmai önéletrajzban, fél év külföld, két nyelvtudás magas szinten.
Egyszerre két ajánlat jött, még én választhattam melyiket fogadom el.
De tény, hogy a kisgyerekes anyukákért nem kapkodnak. Az igaz, hogy sokan megbízhatóbb munkaerők, lehet hogy pár nappal többet hiányoznak mint egy fiatal, gyerektelen, de ez utóbbiak sokkal hamarabb mondanak fel és kezdheti a munkáltató a keresést és a betanítást.
Bár olyan anyukával is találkoztam, aki visszaélt a helyzetével, és kéthetente otthon maradt valamelyik gyerek betegsége miatt pár napra.
Egy volt főnököm pedig azt mondta, hogy bizonyos pozíciókra eleve gyerekes anyukákat szeret felvenni, mert ők nem nyafognak állandóan és nem fenyegetőznek, hogy kilépnek minden apró hülyeségnél.
"Utolsó: mit dolgozol ami ennyire szarul fizet?"
3 végzettséggel, diplomával, 2,5 év tapasztalattal, gyakorlattal egy irodában dolgozom adminisztrátorként és lótifutiként. Az adminisztrációs munkámhoz állandó figyelem, összpontosítás kell. Tehát nem olyan munka, amit unatkozva végeznék. A mostani munkám megfelel a 2,5 éves gyakorlatomnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!