Gyes után hogyan találtál munkát te vagy családtagod?
öcsém beteges volt nagyon,igy anya saját vállalkozásba kezdett,amit a házunkhoz épitett helységben csinál (bolt).
Nincs az a munkáltató,aki elnézi,hogy a dolgozó kéthetente 1 hét szabit vesz ki...
anya testvére ment nemrég vissza dolgozni,visszavették oda,ahol 5 éve (2 gyerek született 2 év különbséggel) dolgozott
1. vagyok
Akiről én írtam, neki szerencséje volt, mert ha a gyerek beteg, vagy egy nyugdíjas nagymama aki bármikor bevállalja.
Volt nálunk is,aki ezt mondta, de az a cég hozzáállása, hogy egy kis családi vita vagy bármi történhet és ez a lehetőség ugrik, ezért is megbízhatatlan a kisgyerek anyuka. :((
szerencsés az ismerősöd, jó neki
Akinek biztos állása van (pl. valamiféle állami) visszamegy szépen dolgozni 6 hónap után! Van arra is példa, hogy 2 hét után, különben a szögre akaszthatja örökre a tudását.
Ha nem teszi, akkor a helyét betölti más, ugyan a munkáltató köteles hasonló munkakörbe helyezni később, de az ugyis egy nagy kalap sz lesz.
Akinek szerencséje van ott a nagymama vigyáz a gyerekre, ahol nincs nagymama (vagy nem alkalmas semmire), ott az egész fizetés megy a dadának.
Ha nem sajnálják a gyereket megy a bölcsödébe, de ha beteges marad a dada.
A multik utálják a ma divatos kb. 5 éves otthon háztartásbeli leszek a gyerek kedvéért mentalitást, le is húzhatja magát a folyóba, aki nem húz vissza dolgozni.
Én már a diploma megszerzése után kaptam állást, de magánvállalkozásba is kezdtem, ami akkor jobban ment a 4x -t kerestem, mint a munkahelyen. Az állást hagytam a fenébe, most a válságozás miatt a régi fizetésemnek csak a 2x-t keresem.
Saját cég mellett lehet itthon a gyerek, nem ment még bölcsibe, de bébiszitter így is kell!
Szóval a nők helyzete egy nagy kalap sz..r. A nő családja (ha olyan) elvárja, hogy a nő diplomát szerezzen, aztán a férj családja (főleg az anyós), hogy ne csináljon semmit, hanem a gyereknek éljen, mondván majd a férj befut karriert és jól eltartja. (Ennek zömében a vége a jól eltartás mellett jól félrek..félés lesz.)
Aki nem megy vissza rögtön dolgozni, arra szomorú jövő vár, nem lesz nyugdíja, kiszolgáltatja magát a férjének anyagilag.
Én olyanról még nem hallottam, hogy aki 2 gyerek után visszament dolgozni azt ugyanoda a munkakörbe visszavették volna.
Látom a nőket magam körül, hogy elég csak 2 hónapig betegnek lenni, és már sok mindenből kiesik a munkavállaló. Magyarországon csak a szülést várják el, de háttér nincs hozzá. Mindenki úgy oldja meg ahogy akarja. Ráadásul 5-10 éves gyerekek már senkit nem érdekelnek, ha akkor nem keres jól a nő még le is nézik, és azt mondják rossz szakember.
Te,mit vállalkozol?
Nálam nincs semmilyen olyan tudásom, amire építeni tudnék egy vállalkozást. Nem tudok varrni vagy x területet auditálni vagy bármi olyat, ami önmagában megállná a helyét úgy, hogy azért más pénzt fizetne.
Van diplomám, de ugye ha ismerőseim nincsenek az olyan, mintha nem is lenne, tán még hátrány is.
Szerintem bizonyos foglalkozások mellett pl. tanár könnyű visszamenni, még akkor is, ha elfelejtette a tananyagot ő maga is. Középsuliban utáltuk a szülési szabadságról vissztérő tanárnőket, már semmit nem tudtak matekból.
A multiknál nem veszik emberszámba a kisgyerekes nőket, komolytalan a védelmük, biztos, hogy olyan munkakörbe rakják vissza őket, ami rossz, kivéve, ha "a főnök nyalizós kiskedvencei" voltak.
Bizonyos foglalkozások mellett nem lehet 2-4 hétnél tovább otthon lenni. Ilyen szerintem a magánállatorvosnő, az orvosok zöme (sebésznő pl.), jogászok. A többiek még a tudásukat valóban leamortizálhatják 2-3 sok év alatt, aztán valamit csinálnak, de nem hiszem, hogy annyi megkeseredett arcú nő enne az országban, ha mindenkinek elég lenne csak a gyereknevelés. Egy idő után nem nyújtja a teljesség érzetét, ha nincs mellette szakmai elismerés. És szakmai elismerés jár mindenkinek, akár pl a fodrászoknak is, de ha egy fodrász évekig nem dolgozik, akkor leépül a klientúrája, kezdheti a nulláról az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!