Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit írjak az önéletrajzba?

Mit írjak az önéletrajzba?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy mindjárt 30 éves vagyok. Az elmúlt 10 évben volt vagy másfél évnyi munkaviszonyom.

Lehurrogást nem kérek! Nem önszántamból vagy lustaságból. Szüleimet ápoltam, sajnos mindketten nagyon betegek voltak és szó szerint 24 órás felügyelet kellett.

Csak érettségim van, nincs semmiféle szakmám.

Arra gondoltam jelentkezek valami telefonos ügyfélszolgálatra vagy call centerbe.

De mit írjak az önéletrajzba??! Nem mutat jól, hogy az érettségi letettem 2000-ben, aztán semmi, csak néhány hónapokra mcdönci és hasonlók.

Persze beleírok, hogy a számítógéphez felhasználó szinten értek, angolul társalgási szinten beszélek.

De kb. amit le tudnék írni az max 10 sor.

Vagy írjam még bele, hogy szeretnék még nyelvet tanulni, szeretnék jogosítványt? szeretek kirándulni, kedvenc együtteseim közé tartozik a Metallica

ÁÁÁÁÁÁÁÁ, nagyon gáz.

2011. júl. 15. 13:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

"jó csapatjátékosnak tarom magam

szeretek emberekkel dolgozni

megfelelő körülmények között önálló munkavégzésre is képes vagyok "

Ne haragudj, hogy belepofátlankodom, de ezek a lehető legrosszabb közhelyek. Először is egy felvételiztető már immunis rájuk. Ebben az országban ugyanis az önéletrajzok alapján mindenki rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal. A másik dolog, hogy döntsd el, csapatban vagy önállóan vagy jobb, azt írd be. Ez alapján azt szűri le a felvételiztető, hogy nem tudtál semmit beírni, ezért ráguglizál, mivel tölthetné ki a helyet.

Én nem ezt tanulom, de felvételiztettem már párszor, és hidd el, úgy 150-200 önéletrajz elolvasása után már ezek a sorok a világon semmit nem jelentenek, csak letudtad - ahogy magunk közt mondtuk - a kötelező csapatjátékos kört.

2011. júl. 15. 23:25
 12/12 anonim válasza:
a harmadik vagyok. figyelj az előttem szólónak igaza van, az egyik szavaddal semmiképp se üsd a másikat.. döntsd el melyik fontosabb és azt írd bele, és természetesen csak azt ami igaz, ha ezek igazad én úgy gondolom hogy elfér, inkább fényezd magad, mint hogy ne írj bele semmit, nemfognak utánad érdeklődni akkor. azt, hogy mennyi fizetést szeretnél semmiféleképp ne írd bele a levélbe, és szerintem ne is te adj erre ajánlatot hogy mennyiért mennél el dolgozni, mert ha nem tetszik a főnöknek akkor azt mondja, hogy keresek mást aki megcsinálja kevesebbért is.. ezt inkább az állásinterjún ajánlom, de ott se azt mond hogy mennyit szeretnél, hanem kérdezz rá, hogy mennyit "szánnának" erre, és kompromisszumos alapon működik az egész.
2011. júl. 16. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!