Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit írjak az önéletrajzba?

Mit írjak az önéletrajzba?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy mindjárt 30 éves vagyok. Az elmúlt 10 évben volt vagy másfél évnyi munkaviszonyom.

Lehurrogást nem kérek! Nem önszántamból vagy lustaságból. Szüleimet ápoltam, sajnos mindketten nagyon betegek voltak és szó szerint 24 órás felügyelet kellett.

Csak érettségim van, nincs semmiféle szakmám.

Arra gondoltam jelentkezek valami telefonos ügyfélszolgálatra vagy call centerbe.

De mit írjak az önéletrajzba??! Nem mutat jól, hogy az érettségi letettem 2000-ben, aztán semmi, csak néhány hónapokra mcdönci és hasonlók.

Persze beleírok, hogy a számítógéphez felhasználó szinten értek, angolul társalgási szinten beszélek.

De kb. amit le tudnék írni az max 10 sor.

Vagy írjam még bele, hogy szeretnék még nyelvet tanulni, szeretnék jogosítványt? szeretek kirándulni, kedvenc együtteseim közé tartozik a Metallica

ÁÁÁÁÁÁÁÁ, nagyon gáz.

2011. júl. 15. 13:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tömören és velősen írd bele, hogy az elmúlt 10 évben nagybeteg szüleidet ápoltad, és most van lehetőséged visszatérni a munka világába.

Ha a leendő munkáltatódat több is érdekli erről a részről, akkor elbeszélgetéskor úgyis rákérdez.

Nem hiszem, hogy ez lenne feltétlenül a döntő. Lehet, hogy örülnek neki, ha "kezdő" vagy...

2011. júl. 15. 13:39
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Munkaviszonyhoz szerintem is odaírhatod, hogy miért nem dolgoztál. Amúgy még kibővítheted olyanokkal, hogy alkalmazkodó vagy, gyorsan tanulsz meg ilyenek és természetesen a célokat is beleveheted.
2011. júl. 15. 13:41
 3/12 anonim válasza:
azt hiszem, én tudok neked segíteni, mivel ezt tanulom :) először is ne akarj többet írni az önéletrajzodba, mint amennyi igaz. sokkal jobb ha az igazságot írod, mivel te is tudod, hogy van a mondás.. a hazug embert előbb utól érik, mint a sánta kutyát.. na mondom, hogy mit írj bele. tanácsolom, hogy van fent a neten önéletrajz, azokat tanulmányozd.. az Europassok önéletrajzok hasznosak. ha elkezded írni, először is írd bele a nevedet, korodat, állampolgárságodat, gyerekeid számát stb. magyarul az alap adataid. utűna iskolákat, hol végeztél, munkahelyeket, ha voltak.. ha nem, azt kell írnod, hogy nem rendelkezel elegendő tapasztalattal, de ezn szeretnél változtatni. fontos, hogy beleírd, a nyelvismereteidet, ileltvbe a számítógépes ismereteid, mert ez kimondottan fontos a mai világban! írd bele a hobbijaidat, van-e nyelvvizsgád, illetve van-e jogosítványod. mindennek valósnak kell lennie, szépnek kell legyen formailag, minden egyes új dolgot külön bekezdésbe írj, lehetőleg számítógéppel, legyenm precíz és pontos, valamint a végén az aláírást és a dátumot ne felejtsd ki! ha meg van már hogy hova kell az önéletrajzodat badnod, az önéletrajz mellé mellékelj egy motivációs levelet is. nézz utána, hogy milyen a hivatalos levélforma, de ha segítség kell, privátban elmondom neked. a cég pontos nevével kezd, írd bele hogy hol láttad, mikor láttad a hirdetést, mire szeretnél jelentkezni, hirdetésben szereplő feltételeknek megfelelsz, indokokat állíts fel, miért vegyenek fel, valamint magyarázd az életrajzod, itt betudod kapcsolni.. kérj felvételi elbezsélgetést ebben a levélben, hivatkozz arra, hogy szeretnéd bebizonyítani, hogy alkalmas vagy erre a munkára.. bizonyítványok másolata el ne maradjon.. valamint a diploma vagy nyelvvizsga fénymásolata, ha van. ajánlva érdemes feladni. remélem udtam segíteni :)
2011. júl. 15. 13:45
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
call centerbe ne menjél, és vagy 7 call centeres állásinterjún voltam és sehol sincs fix, még ahová odaírják ott se :D állásinterjún derült ki, teljesítmény arányos bért tudnak csak adni, illetve hány szerződést sikerült megkötnöd, az alapján
2011. júl. 15. 13:51
 5/12 anonim ***** válasza:
és helyett* én azt akartam írni
2011. júl. 15. 13:51
 6/12 anonim ***** válasza:
írd be hogy külföldön voltál halász egy hajón, vagy valami!
2011. júl. 15. 14:29
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a mcdöncit és hasonlókat hagyd ki, és azt írd bele, hogy az elmúlt tíz évben a 24 órás felügyeletet igénylő szüleid ápoltad.
2011. júl. 15. 15:15
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek!

Kedves harmadik! Esetleg tudnál még egy kicsit segíteni?

Szóval leírtam az "előnyeimet"

•angolul társalgási szinten beszélek

•felhasználói szinten, magabiztosan használom a számítógépet

•gépírás tudásom jó

•jó csapatjátékosnak tarom magam

•szeretek emberekkel dolgozni

•megfelelő körülmények között önálló munkavégzésre is képes vagyok

Ez így jó lesz?

Meg még valami. Kérik hogy írjak bérigényt, a hirdetésből idézek:

"Amit kínálunk:

hosszú távú, stabil munkahely,

fix alapfizetés + jutalék,

rész- és teljes munkaidős lehetőség,

multinacionális környezet,

fiatalos csapat, jó munkakörnyezet."

Havi 1-2 szombatot is kell tudni vállalni.

Na erre mit írjak? Mivel fix+jutalék van, először arra gondoltam, hogy azt írom, hogy "nyolc órás munka esetén minimum havi nettó 140000 Ft." vagy írjam azt hogy határ a csillagos ég? Ezt csak a jutalék miatt gondolom, hogy valami hasonlót kellene, ebből talán hamarabb látják-gondolják, hogy azért írtam be magas összeget, mert dolgozni akarok. Vagy nem?

2011. júl. 15. 22:05
 9/12 A kérdező kommentje:
vagy esetleg "havi nettó 140E cafeteriával"?
2011. júl. 15. 22:07
 10/12 A kérdező kommentje:

ok, már írni sem tudok

szóval "alkuképes havi 140..."

2011. júl. 15. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!