Egyedül àlló anyaként milyen juttatásokra számíthatok?
Attól, hogy egyedülálló anya vagy, egyedül a családi pótlékod lesz magasabb: 12.000.- helyett 13.700.-
GYES-t fogsz kapni a szülés után, ami 24-25e nettó, nem tudom a pontos összeget.
Egyszeri anyasági támogatás a szülés után, ha megjelentél
4 alkalommal a terhesgondozáson, ez idén 64.125.-
Az apát beperelheted gyermektartásdíjért -ha van apasági nyilatkozat egyszerűbb, ha nincs nehezebb és kb 6 hónap, mire ítélet is születik.
Megmondták neked, hogy mire számíthatsz, de neked az nem elég, még 10 bőrt le akarsz húzni az államról.Persze igazad van, ha adják, miért ne.
De ha mondjuk tanultál volna k.félés helyett, akkor nem az állástalanok táborát szaporítanád, hanem a dolgozókét.Mert hogy igen is lehet találni munkát ma is Magyarországon, csak persze nem lehet mindenki felsővezető, meg láblógató 300.000.-ért.Ma 10 állásajánlatot kaptam e-mailban, - én dolgozom!- de fogadjunk, hogy a munkanélküliek 98%-nak azok derogálnának.
Hiába háborodsz fel, mi jobban fellehetünk, mert a mi adónkból tart el titeket az állam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!