Rendkívüli felmondással élhetek szerintetek? Részmunkaidős szerződésem van (havi 20 óra), a szerződésben a felmondás csak közös megegyezéssel, vagy rendkívüli lehet, ez ki van kötve.
a felmondási idő nem munkanap!!!!
és nem kell semmiféle bért kifizetni, ha nem hajlandó letölteni a felmondási időt, kártérítést meg csak akkor követelhet tőle a munkáltató, ha azt a bíróság megítéli számára
a közös megegyezés esetén meg lehet egyezni abban is, hogy nem tölti le a felmondási idejét
rendes felmondás esetén a felmondási idő felét köteles elengedni a munkáltató, ha azt a munkavállaló kéri
Igeeen?És ha véletlenül én nyerek,akkor én is kapok kártérítést??-persze.
És az indok,hogy egy eleve részmunkaidős állásnál,ami 20 óra,havonta,nincs készenléti díj, a szerződés csak a takarításra,és a kulcsok őrzésaére vonatkozik,és kikötés volt a főállás,hogy a lakók elvárják,hogy valaki folyamatosan itthon legyen, és az udvaron tébláboljon,a nap minden órájában?
"Jó, hát adj idióta tanácsot a kérdezőnek. Végülis olyan rosszul nem járhat. A perköltség 100e alapból, munkanélküli nem jár neki -mert nem fog megállni a rendkívüli felmondás- a ház lakói ha ilyen hozzáállásúak igenis beperelik majd. De ok, legyen igazad. :)"
te beszélsz itt hülyeségeket - a rendkívüli felmondás megáll és eleve törvénytelen a szerződés, amely kiköti, hogy a rendes felmondás nem lehetséges...kártérítés meg akkor járna a munkáltatónak (rendes felmondásnál), ha bizonyítani tudja, hogy a felmondási idő le nem töltése neki kárt okozott - rendkívüli felmondás esetén, ha perelnek, akkor nyilván mindkét oldalról lesz tanú - pár videofelvétel v hangfelvétel és bizonyíték is lesz..ennyi
amúgy ismételten javaslom a jogiforum.hu-t ott ugyanazt fogják mondani, amit én ;)
Ha te nyersz, akkor te kapsz, igen. De esélytelen. Ezeket mindet bizonyítanod kellene és mivel nyilvánvalóan több lakó van, mint amennyi családtagod neked lehet, így én hagynám.
ha a közösképviselő alkalmazott-mondjuk nem ártana tudni, mi a munkáltatód a szerződés szerint- és ő normális, meg kell próbálni a közös megegyezést. 15 napot kell max ledolgoznod, de mondom, az alatt az idő alatt lehetsz táppénzen is.
Ezzel kiküszöbölöd az esetleges pert.
Sokat tudhatsz a magyar törvényekről... A video vagy hnagfelvétel csak akkor elfogadható bizonyíték, ha abba a rajta szereplő ÖSSZES fél beleegyezik.
De mindegy, befejeztem, azt csinál a kérdező amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!