Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a véleményed erről a...

Mi a véleményed erről a munkáról? És az ilyenek miért ússzák meg?

Figyelt kérdés

Gyári munka.

470 Ft nettó órabér

2 műszak

12óra

Nincs műszakpótlék.

Heti 5 nap

Szombat-Vasárnap 640 Ft órabér.

Erre sincs műszakpótlék.

8 órára vagyok bejelentve,de le akarnak jelenteni 4re,merthogy sokat kell utánam fizetni.

Persze a főnök nem piritóst zabál mintha rosszul menne.

Ja és miért kevés minden gazdagnak a pénze?

Sosem elég és le kell a szegény emberről húzni az összes bőrt?

2011. jún. 25. 12:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
61%

Az első részben semmi illegális nincs. 112.000 nettó a 470 ft-os órabér. A minimálbér 69.000 forint jelenleg.

A 4 órás lejelentés már nem legális, de én megértem. Tudod te mennyibe kerül a te nettó 112 ezer forintod a munkáltatódnak?

Neked fizet 112.000-et, az államnak pedig 91.000 forintot! Tehát összesen 203.000-be kerülsz neki havonta. Nem helyeslem, de ez van. Amíg az állam így nyeli a pénzt és sarcolja a munkaadókat, addig nem csodálom....

Az meg, hogy mennyi pénz elég elég a főnöködnek és mit eszik az a magán ügye. Nyilván nem azért alapított céget, dolgozott vele X évet és esetleg tanult 4-5 évig szakmát, hogy utána ugyan olyan életszínvonalon éljen, mint egy gyári munkás.

Előtted is nyitva áll a lehetőség...

2011. jún. 25. 12:48
 2/15 anonim ***** válasza:

Viszonylag korrekt, csak a bejelentés része nem. Ha nem tetszik, kezdj el másik munkát keresni, ahol megfizetnek, nem vagy köteles ott leélni az életed. Aztán ha találtál mást, akkor kilépsz.

Vagy indítasz egy saját vállalkozást. Abból jobban tudsz kaszálni. Bár ha korrekt vagy, akkor - dacára annak, hogy napi 16-20 órát dolgozol, kockázatot vállalsz, stb. - ugyanannyit veszel ki te is belőle, mint a munkásaid.

2011. jún. 25. 12:58
 3/15 anonim ***** válasza:
48%
Ma 12:48 - nak: Kitűnő válasz, egyetértek, főleg az utoljával. Bár az igaz hogy a fizetés nálam ennek a háromszorosa, de nem mindenki tudja ezt megtenni, ehhez nagy piac és külföldi érdekeltség is kell, meg persze olyan vezető aki embernek tekinti a dolgozóit.
2011. jún. 25. 13:00
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

ma 12:48

Ja és akkor még ott a másik fele, a szerencsétlen állatpolgárról is lehúzza a 25% áfákat, meg midnenféle jogcímeken pl jövedéki adós benzin meg haddnesoroljam a pénzt.

Aztán lófszt se adnak vissza csak a korrupt törvényeiket.

Le kéne már bombázni azt a rohadt parlamentet az összes csepürágójával együtt.

2011. jún. 25. 13:23
 5/15 anonim ***** válasza:
48%
Ez egy érdekes és figyelemre méltó megfogalmazás volt.......................
2011. jún. 25. 13:39
 6/15 anonim ***** válasza:
48%

12:58

Azt egy megrögzött alkalmazott gondolkodással megáldott jómunkásemberrel sose fogod megértetni, hogy a főnök nem azzal keres 4x annyit, mint ő, hogy a farkát polírozza az irodájába, hanem azzal, hogy ha bármi van ő tartja a hátát (anyagilag is és jogilag is!), hogy 4-kor nem haza megy a gyárból, hanem pl. este 10-11ig tárgyalni a beszállítókkal és a megrendelőkkel - partnerekkel. Hogyha gond van tőle várják a döntést, hogy mi legyen.

Ez annak valamiért teljesen átláthatatlan, aki csak a futószalag mellett odáig lát, hogy 1-jén kapja majd a fizut...

2011. jún. 25. 14:01
 7/15 A kérdező kommentje:

Nem gyári munkás vagyok,csak a szakmámban nem tudok jelenleg elhelyezkedni,de már folyamatban van:)

És a műszakpótlék?

Nem kötelező lenne?

Meg 12 óra munkánál meg van szabva,hogy hány napot lehet egyhuzamban dolgozni én úgy tudom.

2011. jún. 25. 16:52
 8/15 anonim ***** válasza:
De meg van szabva mennyi pihenőidőnek kell lennie - de erről egy szót sem szóltál eddig, hogy lenne / ne lenne.
2011. jún. 25. 18:51
 9/15 anonim válasza:

Piacgazdaság lett Magyarországon, ha vkinek nem tetszik, és tud, elmehet, ahogy én is. Tőlem 20%-nyi levonás történik, semmi több, ennyi a nyereségadója a cégemnek, gyári munkás vagyok több mint 1Mft-os havibérrel. Ja,otthon mg-i idénymukával kezdtem az autoszerelői suli után az életet, mert az többet fizetett, meg árokásásos telefonkábel fektetés.

A vállalkozástant oktatnék otthon, de mivel az államnak(amit a nyugat irányit) nem érdeke,csak a politikai hazudozások, csak a nyomor fenntartása történik otthon.

2011. jún. 25. 19:17
 10/15 anonim ***** válasza:

Én vasárnap este 9kor a kínai étteremben suvickoltam a földet 300 Forintos órabérért, (majdnem) diplomával, reggel 8 óta talpon, miközben a 20 éves kínai főnök felettem állt és nyomta a szebben-gyorsabban-ügyesebben-ígynemjó szöveget.

Több, mint 2 annyiért bármilyen gyárba elmennék szalag mellé.

2011. jún. 26. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!