Szerintetek ciki ha valaki szakácsnő? (lent)
2 éve érettségiztem, de nem tudok elhelyezkedni a szakmámban. Kaptam egy munkaajánlatot egy kisebb étteremben, mint szakácsnő. Nem ilyen iskolát végeztem, viszont nagyon szeretek főzni.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek nagyon ciki ez?
Komolyan kérdezem, és elnézést kérek, hogy ebbe a kategóriába tettem, de úgy gondolom itt hamarabb kapok értelmes válaszokat. Köszönöm!
21/L
A pénz egyébként nagyon kevés, de egyelőre örülök, hogy ez is van. A munka viszont kemény nagyon, most is úgy fáj a talpam, hogy nem igaz, arról nem is beszélve, hogy milyen meleg van a konyhában, de majd megszokom azt is:)
Nem gondoltam volna, hogy el tudok valaha is helyezkedni ebben a szakmában, mivel nem tanultam, de úgy látszik meg vannak velem elégedve, és ennek nagyon örülök:)
Dehogy ciki sőt. Előbb járnék egy szakács lánnyal mint mai főiskolás és egyetemista lányokkal. Olyan alacsony a színvonal a legtöbb helyen hogy az ciki.
A étteremi szakács munka amúgy sem volt soha ciki!
Hajrá!
Minden pontosan annyira ciki csak, amennyire te annak érzed. De nem árt tudni, hogy amíg ezen agyalsz, addig nem igazán lehetsz jó a szakmában. Ahhoz ugyanis kell az is, hogy azt mondd, "igen, én leszek a város/megye/ország/világ legjobb szakácsnője!" Márpedig ezt nem tudod mondani addig, amíg cikinek érzed a dolgot.
Egyébként nézd meg, ott van Jamie Oliver. Valószínűleg nem azon agyalt, hogy ciki-e a szakácskodás, hanem mindent megtett, és végül világszerte ismert lett. Hallottam már róla sok negatív kritikát, de azt, hogy ciki lenne, hogy szakácskodik, még soha!
(nem ide tartozik, utolsó válaszolónak írom: azért az nem vall tűl magas intelligenciára, hogy átvetted ezt a most divatos általánosítást, miszerint mindenki aki dolgozik, értékes ember, minél egyszerűbb munkát végez, annál értékesebb, de minden diák egy utolsó, lusta söpredék - ezt gondold már egyszer végig)
Nem vettem át és a szakács munka nem túl egyszerű. Sőt kreatívan is nevezhető.
Engem az ábrándított ki amikor másod éves magyar szakos egyetemista lányok évi 3-4 könyvet olvasnak.
Orvos és mérnők szakok ok. És persze van még pár komoly.
De könyörgöm BTK - én imádom félre értés ne essék de:
Eredményesen "elvégzett" szigorlatok anyagából (bár mely szakon), kapásból tudok három alap dolgot kérdezi amire nem tudd válaszolni 100-ból 95 lány. bár srácból is max. 15-20. Alapvető műveltség hiányzik már, nem a szakmai tudás.
Értem. Pontosan erre gondoltam.
Azt nem írtam, hogy a szakács munka egyszerű, inkább olyasmikre gondoltam ott, mint segédmunka, amihez általában fizikai erőn kívül semmi más nem kell.
Az egyetemekről: igen, a bölcsészeket divat szidni. Mert vannak akik nulla tanulással és tudással átmennek.
Tény, hogy így van. De ez nem jelenti azt, hogy mindenki ezt csinálja. Persze én is bölcsész szakon vagyok, azért tudom ezt. Nem évi, hanem heti 3-4 könyvön rágom át magam. És nem vagyok vele egyedül. Sokan mások csinálják még ezt. És kollektíven utáljuk azt, hogy mások a kar hírnevét így lehúzzák. Pontosan az ilyenek miatt, mint te, akik ezen diákok alapján általánosítanak. Nem kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!