15 évesen mehetek a Boschba nyárimunkára?
Figyelt kérdés
15 éves vagyok, de nem tudom mehetek-e vagy csak jövőre.
(Középiskolás vagyok)
2011. jún. 22. 20:35
1/4 anonim válasza:
Mehetsz szülői ÍRÁSOS beleegyezéssel!
2/4 anonim válasza:
Fontos tudnod, hogy fiatal munkavállalónak minősülsz a munkajogi szabályok alkalmazása szempontjából addig, amíg a 18. életévedet be nem töltötted. Ha tehát elmúltál 16 éves, illetve szünidőben történő munkavégzés esetén elmúltál 15 éves, már dolgozhatsz, de ha még nem múltál el 18 éves, munkaidőd maximum napi nyolc óra, illetve - ennek megfelelően heti negyven óra lehet, egy perccel sem több!
3/4 A kérdező kommentje:
a szülőnek mit kell aláírnia?
2011. jún. 23. 13:22
4/4 anonim válasza:
18 év alatt nem szívesen foglalkoztatnak gyárban. 16 év felett, de 18 év alatt dolgozhatsz kevesebb óraszámban, nappal. A multik nem szívesen babrálnak a fiatalabbakkal, mert sok velük a macera, viszont rengeteg 18 év feletti diák szeretne dolgozni, szóval tudnak válogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!