Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 2 éves szakmai tapasztalat...

2 éves szakmai tapasztalat hogyan?

Figyelt kérdés
Már 18 éves vagyok jövőre érettségizem és épp egy barátommal beszélgetünk arról, hogy hogyan lehetne munkát keresni ahová nincs ez a hülyeség, hogy "2 éves tapasztalat." Ha meg szerezni szeretnénk ilyesmit akkor azt hol lehet szakmunkás sulin kívül? Mert nincs kedvem újabb 2-3 évet az unalmas padban eltölteni.
2011. jún. 22. 16:46
1 2
 11/20 anonim válasza:
Bocsi, de szerintem kibírnál még 2 évet egy okj-n, szakma nélkül egy gimivel esélytelen elhelyezkedned. Szerintem 2 lehetőséged van: munkát keresel, de nem kapsz, és így b@szol el akár 5 évet is. Vagy megcsinálsz egy okj-t, és találsz munkát, ami még jobban is fizet.
2011. jún. 22. 19:45
 12/20 A kérdező kommentje:
OKJ...Hmm. Rendben meggondolom még. :D
2011. jún. 22. 19:47
 13/20 bumbi02 ***** válasza:
én is gimisként csinálom az OKJ-t.. :) szerintem belefér, de akkor se vagy elkésve ha utána csinálod.
2011. jún. 22. 21:00
 14/20 anonim ***** válasza:

Vagy dolgozhatsz ha pénz kell ÉS mellette csinálod az OKJ-t. Sok helyen lazábban veszik a hiányzásokat, de kérhetsz egyéni tanrendet is majd a tanároktól ha dolgozol, és a csoporttársaktól elküldik az anyagot ami kell, ilyesmi.

Meg lehet oldani több lehetőséggel is h munka mellett tegyél le szakmát, sokan csináltuk így.

20/L

2011. jún. 22. 22:00
 15/20 anonim ***** válasza:

"Ja meg egyetemet nem tervezek, mert nekem pénz kell. Nem pedig haszontalan baromságok enciklopédiája. :D"

Sok sikert majd ahhoz a nettó 67.000 forinthoz, amit egy olyan munkával kereshetsz amihez elég egy érettségi...

2011. jún. 22. 23:39
 16/20 anonim ***** válasza:

Ja, mert a diploma garantálja h nem megy majd ő is diplomával utcát söpörni, mi? gratulálok neked is. A diploma ad tudást, talpraesettséget és a szakma velejét nem ott fogja megtanulni. diplomán kívül is létezik világ, sőt nem minden szakterületen részesítik előnyben a diplomás képzést a szakmai képzéstől, ezt meg én tudom. Különösen értem ezt a divatszakmákra- kommunikáció, rendezvényszervezés- na, ezeknél kitörölheted a diplomáddal kb, mert megmondták szakmabeliek, hogy az számít mennyire élelmes és tehetséges valaki, na meg perzse kapcsolatok sem ártanak.

Fossák szó szerint a diplomásokat, tudásukkal meg nem sokra mennek. Ha valaki nem motivált az egyetemre, akkor nem kéne cinikuskodni, ugyanis lehet, hogy jobban boldogul így.

Egyetemre is lehet menni, de az nem jelent semmi bizonyosságot, és főleg nem az egyetlen út. -Már attól függ melyik területről beszélünk, én említettem kettőt, ahol lesz@rják a diplomát.

Ennyi kéremszépen. :)

2011. jún. 22. 23:54
 17/20 anonim ***** válasza:

Látod a diploma szót egyáltalán az írásomban?

na akkor fuss neki még egyszer mielőtt habzó szájjal nyáladzol..

2011. jún. 23. 01:22
 18/20 anonim ***** válasza:
miért mentél gimibe, ha nem akarsz továbbtanulni? ok, lehet, hogy az elején még más terveid voltak, de egy OKJ akkor meg mindenképp kéne, mert gimis érettségivel esélytelen a dolog. beszélsz valamilyen nyelvet?
2011. jún. 23. 02:08
 19/20 anonim ***** válasza:

Mert az egyetemre nem a diploma miatt mennek, ugye?

Te szedted így ki a szövegéből hogy ha nem megy egyetemre akkor hajrá a 67ezerért. Korábban azt is írta a kérdező, hogy az OKJ-n még gondolkodik, de azt nem másoltad ki. :)

Ja, amúgy nem akartam csípősen fogalmazni, csak olyan hangulatban voltam. A nyáladzás meg nem szokásom. ;)

2011. jún. 23. 11:37
 20/20 A kérdező kommentje:

"miért mentél gimibe, ha nem akarsz továbbtanulni?"

Mint mondtam, mert ide vettek fel. Azért. -.-'

2011. jún. 23. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!