Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 2 éves szakmai tapasztalat...

2 éves szakmai tapasztalat hogyan?

Figyelt kérdés
Már 18 éves vagyok jövőre érettségizem és épp egy barátommal beszélgetünk arról, hogy hogyan lehetne munkát keresni ahová nincs ez a hülyeség, hogy "2 éves tapasztalat." Ha meg szerezni szeretnénk ilyesmit akkor azt hol lehet szakmunkás sulin kívül? Mert nincs kedvem újabb 2-3 évet az unalmas padban eltölteni.
2011. jún. 22. 16:46
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
gyakorlati helyen, aztán közbe végig keresni oylat ahol minél kevesebb gyakorlat kell.
2011. jún. 22. 17:03
 2/20 anonim válasza:
NA ez az amikor a talpraesettséget elö kell venni. Meg az ismerösöket.
2011. jún. 22. 17:04
 3/20 A kérdező kommentje:
Pontosítva a gyakorlati hely az, ahol a hülyeség helyett: Vagyis 90% agymenés és 10% valamicske mód helyett pont fordítva van a dolog? :) Mármint 90% gyakorlat és inkább 10% elmélet.
2011. jún. 22. 17:06
 4/20 A kérdező kommentje:
Aha...Csak tudod nekem nem igazán ilyen ismerőseim vannak akik ilyen helyen dolgoznak...-.-'
2011. jún. 22. 17:07
 5/20 bumbi02 ***** válasza:
mindig vannak olyan helyek akik kevesebb vagy tapasztalat nélkülieket is felvesznek. Vagy akik a szakmai tapasztalatot "tágabban" értelmezik. Ergo én szakácsnak tanulok, de elsőként szakácsnak elhelyezkednem teljesen lehetetlen lenne, hisz ott is mindenhol kérik a 2-3 év konyhai tapasztalatot. Elsőként csak szakácssegédnek tudok elmenni, viszont ott már ketyeg a szakmai tapasztalat. Szerintem.
2011. jún. 22. 17:19
 6/20 anonim válasza:

Szakmai gyakorlat???

Hová röhögjem ki a gyomrom tartalmát?

Ebben az országban ha az átlagnál mérföldekkel jobban dolgozol, akkor sem kapsz 1FT al sem többet.

De akkor mi a cócos citromfának a gyakorlat?

2011. jún. 22. 17:29
 7/20 anonim ***** válasza:

Mi a szakmád?

Mert ha agysebésznek tanulsz, akkor gáz van. Viszont ha olyan szakmád van, amit sikerült megtanulnod az alatt a 10% alatt is, akkor "hazudj" (Ó bocsánat, szépíts)!

Mond azt, hogy az iskolai gyakorlat nem volt kielégítő, ezért mellette elmentél egy olyan céghez, ahol kipróbálhattad magadat és természetesen bizonyítani is tudod azt, hogy el tudod végezi a feladatot (persze csak ha valóban el tudod végezni).

Igazból bármilyen cégnevet megadhatsz, mert az esetek nagytöbbségében nem néznek utána, hogy valóban dolgoztál-e a megadott helyen.

Ha már bejutottál, akkor nyerő helyzetben vagy, csak meg kell tartani a munkahelyet (ami néha nehezebb, mint megzerezni).

Sok sikert!

2011. jún. 22. 18:05
 8/20 A kérdező kommentje:
Szakmám egyelőre nincs. Gimibe járok, mert ide vettek fel...És azaz őszinte dolgom, hogy azt se tudom mit kezdjek magammal szakma szempontjából hová kéne elhelyezkednem...-.-'
2011. jún. 22. 18:36
 9/20 A kérdező kommentje:
*gondom
2011. jún. 22. 18:37
 10/20 A kérdező kommentje:
Ja meg egyetemet nem tervezek, mert nekem pénz kell. Nem pedig haszontalan baromságok enciklopédiája. :D
2011. jún. 22. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!