19 éves vagyok. Édesanyám 2 hónapja elhunyt. Ha azt akarom hogy a kishúgom és az öcsém ne kerüljön intézetbe fizetnem kell a rezsit. Milyen munkát tudnék vállalni és hol keressek?
Elmehetsz eladónak vagy gyárba dolgozni.Ismerek olyan lányokat akiknek a 8 általános van csak meg nekik,és eladóként dolgoznak.Biztos találsz te is magadnak.
Én nagyon szurkolok,hogy sikerüljön.
munkaügyi hivatal
újsághirdetés
árufeltöltő
szerintem bármi amivel kihúzod de gondold meg hogy esetleg a tesóid mégis mennének intézetbe míg összekapod magad beindul a meló szépen jön a fizetés van egy kis tartalék,feltöltött konyha mert 3 embernek kaja rezsi ruha aztán mindjárt itt a suli.... plusz ha esetleg lebetegszel vagy ők.
nincs rokon aki segítene addig míg elindulsz??
utána meg jöhetnének ki az intézetből.
nem azt mondom hogy paterold el őket de ha most nem kamuzol és ez tényleg így van fel kell készülni mindenre,mert ha nem lesz meló kirúgnak a lakásból szarabb lesz a helyzet.
ne sértődj meg.
ő akkor kisiskolás nem tudom napközis-e de ha fent akarsz tartani egy 3fős családot dolgoznod kell ki viszi iskolába??
ha 3 műszakban dolgozol akkor keresel kb.80-at 90-et ne nagyon számíts többre ebből 3 embert húzós fent tartani.
és ha ne adj isten a suliból jelzik hogy valami gond van és ha a gyámhivatal viszi őket akkor mi lesz??
nem azt mondtam hogy örökre add őket be csak amíg elindulsz gondolom nem áll otthon 500 ezer ft hogy sokat agyalj mi legyen és ha nem találsz munkát??
nincs senki rokon aki vállalná őket egy darabig??
valami segélyre biztos jogosult vagy csak utána kell járni.
Édesapáddal mi van?
Te tanulsz még, vagy munkanélküli vagy?
Ki lett a testvéreid gyámja?
A gyám kérhet árvasági ellátást, emelt családi pótlékot.
Az önkormányzatnál kérj rendszeres gyermekvédelmi támogatást (ha eddig nem kaptátok). Kérjél rendkívüli segélyt is.
Fogadd részvétem!
Igen, azt tisztázni kell, hogy hivatalosan ki a tesóid gyámja, az kérheti az árva-ellátást, az emelt családi pótlékot, és különböző segélyeket.
Ha a szülők korábban elváltak, a tesóid után a gyerektartást is meg kell kapnod, amennyiben te leszel a gyám. Ha ez nem jön automatikusan, perelned kell.
Munkahelyet mindenképpen keresned-találnod kell, különben hiába leszel hivatalosan is te a gyám, ha nem tudod biztosítani a megélhetést, akkor a tesóid állami gondozásba kerülnek.
Másik kérdés, hogy ami lakásban, házban most laktok, rajtatok kívül van-e még más örökös is? Ha igen, akkor ő szóbajöhet-e segítségként?
Ha más személy nincs, fel kell mérni, hogy esetleg kisebbre váltani, hogy abból valamennyi pénzhez tudtok-e jutni. Bár ez nem jön össze egyik napról a másikra.
Kérlek, válaszolj a feltett kérdésekre, hogy tisztábban lássunk!!!
10,03 vagyok!
Ha édesanyádnak volt munkahelye, mielőtt beteg lett, oda menj be, keresd meg a volt közvetlen főnökét. Kérd meg, segítsen valami munkát találni neked ott. Ha nem ott, akkor segítsenek bejutni valami másik céghez. Beszélj a volt kolléganőkkel, mit tudnak arról, hogy a mamád hogyan "zsonglőrködött" az anyagiakkal ahhoz, hogy többé-kevésbé mindenetek megvolt. Másrészt őket is megkérheted, ha valahol hallanak valami munka-lehetőségről, segítsenek. A telefonszámodat ne felejtsd el oda-adni nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!