Mennyire általános, hogy valaki nem a végzettségének megfelelően helyezkedik el?
Olvass fórumokat és rájössz mennyire általános.
Én már tuljutottam a csalódottságon és a kétségbeesésen.
Ha van lehetőséged menj külföldre, ha nem marad ez a helyzet.
Ha jól veszem ki a szavaidból, egyik oldalon áll az önbecsülésed, a büszkeséged, mit mondanak mások..stb
Másik oldalon a megélhetés :)
Ilyen egyszerű:
Vajon melyiket válasszam?:D
19:21-es vagyok
Akkor kezdd el azt, és hátha egyszer úgy hozza az élet, hogy használhatod az eredeti szakmádat is. Fel a fejjel és inkább lépj valamerre, mint hogy sajnálod magad, és munkanélküliként öregedsz meg. ragadj meg minden lehetőséget, ki tudja, miből lesz életed legjobb döntése.
A végzettségek egy részével pontosan meghatározott munkakörök tölthetők be, más esetben viszont elég széles a mozgástér. Ha egyiptológus vagy akkor nem túl nagy a mozgástered, viszont egy közgazdász vagy villamosmérnök ezer fele orientálódhat.
De nem az a lényeg, hogy milyen diplomád van, és az sem, hogy milyen tudással rendelkezel.
A kérdés az, hogy hogyan tudod eladni ezt az árut. Áru vagy a munkaerőpiacon. Azon a piacon ahol a legdurvábbak a kereskedés feltételei. Gondolj arra, hogy a TV Shop reklámjában a fülbevalós fickó hogyan próbál eladni egy szimpla műanyag tálat a piaci ár többszöröséért. Te el tudnál mondani ennyi dicsérő szót egy műanyag tálról ?
Pedig valami hasonlót kell tenned neked is. Eladni magad a legjobb áron. Az álláskeresés egy vérre menő marketing kampány. Ha nem sikerül, akkor marad a pincérnői állás.
Én sem abban dolgozom, aminek tanultam...de mivel itt is elvárják a diplomát, lehet mindegy is...persze jobb lenne a saját szakmámban dolgozni, de itt viszont jobban keresek....ezt is mérlegelni kell, mert lehet te is jobban keresnél pl. fodrászként, mintha sikerülne elhelyezkedned a szakmádban.
Ha megírod, hogy mit tanultál, lehet tudnánk tippeket is adni, h merre próbálkozz. NYelveket beszélsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!