Köteles a munkaügyi központ elsősorban a nála regisztrált munkanélkülit értesíteni, ha pontosan az ő végzettségének megfelelő állást ajánlanak fel?
Az afsz honlapján böngésztem az álláshirdetéseket, és örömmel láttam, hogy pontosan az én kirendeltségemen keresnek az én végzettségemnek megfelelő állást. Bár 6 nappal ezelőtti a kiírás, bíztam benne hogy még betöltetlen, hiszen minimálbéres, de legalább a lakóhelyemhez közeli.
Azonnal felhívtam őket, de a reményeimet azonnal szerte is foszlatták, mert hogy már betöltötték az állást.
Én pedig itt vagyok már másfél éve munka nélkül! Elkeserít ez a hozzáállás, mert azon kívül, hogy regisztráltak a központban, még semmilyen segítséget, ajánlatot nem kaptam tőlük. Egy valamire való tanfolyamra nem lehet jelentkezni, mert az általuk támogatottak többsége a mi lakhelyünkről tömegközlekedéssel olyan körülményes, hogy csak az utazás legalább fél napot venne igénybe.
Nem köteles kiértesíteni.
A munkaügyi központba köteles közzétenni, ott bárki megnézheti.
Nem azt írtam, hogy menj el minden nap és nézd meg, hanem azt írtam, hogy mi a kötelessége.
Rám hiába haragszol amiatt, hogy téged nem értesített.
Nálunk megkérdezték regisztrációkor azt is, hogy milyen tanfolyam érdekelne, fel is vezették a dossziémba, mégsem értesítettek róla, hogy indul. Állítólag akiket első körben kiértesítettek azokból összejött a létszám, én meg nem voltam az első körben.
De ha gondolod, panaszold be az ügyintézőt a munkaügyi kirendeltség vezetőjénél, hátha nállatok máskép mennek a munkaügyin belül a dolgok, mint nálunk. Itt mindig az ügyintézőnek van igaza (ha egyáltalán fogad a kirendeltségvezető)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!