Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mik a tapasztalatok a Multi...

Mik a tapasztalatok a Multi level marketinggel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Kérlek írjatok néhány tapasztalatot, és hogy mit gondoltok róla.
2011. jún. 7. 14:59
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 anonim ***** válasza:
Elmesélnéd mivel telik egy átlagos munkanapod? Csak a munkaidőn belül, szóval beérsz, kávézol, megnézed a vicces email-eket és utána nekiállsz dolgozni. Tulajdonképpen hogy fogsz hozzá? Ne sablonduma értékesítek szöveggel, hanem ténylegesen. Mivel ez anonim fórum, megteheted.
2011. jún. 8. 20:47
 42/77 anonim ***** válasza:
84%

Ha a 69%-os két ember, akkor én vagyok a harmadik. Te ugyanaz az Amway ügynök vagy, akivel tizenéve is találkoztam. Az a srác elkezdett beavatni. Odáig eljutottunk, hogy a szeánsz előtt nem mondunk semmi konkrétat arról, hogy kik is vagyunk és mit is árulunk...

Vagy ez nem csak amway? Ez az MLM általános hüvelykujjszabálya?

2011. jún. 8. 21:12
 43/77 anonim ***** válasza:

Látom, már abszolút nem vagy képes a témára koncentrálni. Szerintem kanyarodjunk vissza. A következő a javaslatom:

1; Próbáld megismerni a direkt értékesítés és az mlm között a különbséget. Sok info van a neten, ha akarsz, tudsz tájékozódni.

2; Bár azt írtad, hogy érdekel a dolog, lásd be, hogy nem. Gyakorlatilag meggyőzhetetlen vagy. Ez egy buta dolog, az ember járjon nyitott szemmel a világban, azzal csak nyerhet.

3; Ha megismerted az MLM lényegét, belátod, hogy annak semmi köze ahhoz, hogy eddig mit tapasztaltál. Rá fogsz jönni, hogy sem a termék minősége, sem az ára, sem az értékesítő személye nem határozza meg egy értékesítési struktúra előnyét vagy hátrányát.

4; Fogalmazd át az elutasításodat arról, hogy "minden MLM cég átveri a vevőit" arra, hogy "mielőtt MLM-be kezdesz, nézz utána a termékek minőségének és árának". Ugyanis ezen áll vagy bukik minden cég sorsa. Ha szar a termék, a gyártó veszni fog, akár hagyományosan, akár direkt, akár ügynökökkel, akár mlm-ben értékesít.

Mit szólsz ehhez? Egyet tudunk érteni legalább ebben az utolsó részben? (Nem mintha nem lenne mindegy..:)

2011. jún. 8. 21:15
 44/77 anonim ***** válasza:

21:12-es

Igen, 2 69%-os van.

Ezen a szeánsz dumán szakadtam :D Mintha valami szekta lenne :D

-------

Neked pedig kedves barátom igazad van. Nem tudjuk egymást meggyőzni, főleg úgy, hogy azt sem tudjuk mit adsz el.

Legyen további szép estéd, legyen sok kishalad. Pörölycápa. :)

2011. jún. 8. 21:31
 45/77 anonim ***** válasza:

"Nem tudjuk egymást meggyőzni"

Hát, nem, főleg úgy, hogy én nem akarlak meggyőzni, te meg nem akarsz informálódni. Ezt kb 25 hozzászólással ezelőtt már leírtam.

"főleg úgy, hogy azt sem tudjuk mit adsz el"

Ezek szerint még mindig nem világos, hogy a termék irreleváns. Az meg még kevésbé lényeges, hogy én mivel foglalkozom konkrétan.

A kishalas kívánságodat köszönöm, én, ha lehet, inkább nagy halakat kívánnék magamnak...

2011. jún. 8. 21:43
 46/77 anonim ***** válasza:

"A személyeskedést meg mellőzzük, ha lehet. Az ilyet is: "klasszisokkal jobban élek, mint az átlag magyar", mert csak kinevetteted magad."

Már nem azért, de ebben mi a személyeskedés? Ez tény. Te kezdtél el bökdösni azzal, hogy biztos az a bajom, hogy drága a vitamin és nekem meg nem tellik rá, ezért savanyú a szőlő. Pedig minden bizonnyal megvehetném nemhogy a vitaminjaidat, hanem téged is kilóra és mosolyognál is hozzá. Na látod, így néz ki egy zsíros kis személyeskedés ;)

Mellesleg én értem, hogy a direktértékesítés I= az MLM-el. Mivel a direkt értékesítés egy eszköze majdnem minden MLM-nek. És ettől olyan rohadtul idegesítőek. Mert kutya se kíváncsi az ilyen tukmálós szerencsétlenekre. Ha szükségem van valamire akkor megkeresem a terméket. Ha tegyük fel egy rossz napomon Amway spagettit szeretnék vacsorázni és ezért felkeresek egy Amway ügynököt akkor azzal is a tököm tele van, hogy nem azt mondja, hogy "parancsoljon itt a spagetti, ennyi pénz lesz, további szép napot" hanem rögtön elkezdni szívni a vérem és el akar adni még egy kés és edénykészletet is mellé.

Azzal meg baromira elkéstél már, hogy egy MLM rendszer mellett kardoskodj. Ha ez egy ilyen szuper jó lehetőség volna valóban, akkor nem keresne folyamatosan szinte minden MLM cég új munkaerőt kamu hirdetésekkel az ország összes álláshirdető portálján. Hanem akkor mindenki maradna szépen a seggén a pozíciójában ott, ahol van épp. De mivel ez nem így van...

2011. jún. 9. 09:24
 47/77 anonim ***** válasza:

"Pedig minden bizonnyal megvehetném nemhogy a vitaminjaidat, hanem téged is kilóra és mosolyognál is hozzá."

Ha nem bánod, ehhez a pár sorhoz mosolygok inkább. És igen, én látom, milyen a személyeskedés, hozzászoktattál, mást nem mutatsz fel. Ez van, amikor érvek nélkül próbál az ember vitatkozni.

"Ha szükségem van valamire akkor megkeresem a terméket."

Bizonyára elkerülte a figyelmedet, hogy nem, nem tudod megkeresni, hiszen direkt értékesítik ezeket a termékeket. Valószínűleg autóra sem lenne szükséged, ha nem tudnád, hogy létezik ilyen eszköz. Vagy mittomén 9 pengés borotvára. Ezekre, mint mindenre az igényt fel kell kelteni. Hagyományosan ezt reklámokkal, direkt pedig mondjuk ügynökökkel teszik ezt.

"baromira elkéstél már"

Hidd el, nem késtem el...

"nem keresne folyamatosan szinte minden MLM cég új munkaerőt kamu hirdetésekkel az ország összes álláshirdető portálján"

A tárgyi tévedésed mellett, hadd gratuláljak a finomodó szóhasználatodhoz. A *szinte* jó irány, már csak párat kellene megnevezned. Én nem nézem az álláshirdető portálokat, nem keresek munkát. Ezek szerint te nagyon tájékozott vagy ilyen téren. Felmerül a kérdés, hogy miért is, de talán hagyjuk. ;)

Nem beszélve arról, hogy ugyanilyen analógia mentén ha olyan jó buli lenne a tervezőmérnökösködés, akkor nem keresnének folyton ilyen szakembereket, ugye? Vagy favágókat.

"De mivel ez nem így van..."

:) Te olyan okos vagy! :)

2011. jún. 9. 10:03
 48/77 anonim ***** válasza:

A személyeskedést volt kitől ellesnem...

Az álláshirdetéseket meg egyrészt azért néztem, mert asszonynak épp új állás keresünk a régi helyett, másrészt pedig egy jó barátom egy állásközvetítő cég vezetője, ő mesélte mennyire tökük tele van ezzel a sok spammal, elnyomják a saját hirdetéseiket. Ebbe tán valami furcsa és szokatlan van?

Folyamatosan keresed a fogást rajtam és a másik válaszolón ahelyett, hogy végre TE MEGPRÓBÁLNÁD megmagyarázni nekünk, tudatlan földi halandóknak, hogy mi is a jó a csodás rendszeredben. De ennek még nem futottál neki egyszer sem. Ehelyett minden hülyeséggel foglalkozol az én anyagi helyzetemtől kezdve a másik válaszoló kulturáltsági szintjéig át. Hidd el, engem arról nem kell meggyőznöd, hogy keveset keresek vagy igazából tök szarul élek csak ez nekem nem tűnik fel.

Győzz meg arról, hogy MIÉRT jó MLM-ben vásárolni és dolgozni.

A megtapogathatom a terméket nem érv, mert bármelyik boltban megtehetem ezt.

A "nem is tudom, hogy létezik" a termék is egy gyenge érv, mert minden értelmes ember tudja mire van igénye és elkezdi keresni a kielégítésére szolgáló terméket.

Na de egy szó mint száz: Ha meg akarsz győzni itt a lehetőség, ha nem akkor ne fárassz több félrebeszéléssel, mert már 4 oldal óta csak a félrebeszélés megy, semmi más.

2011. jún. 9. 10:28
 49/77 anonim ***** válasza:

"Ha meg akarsz győzni"

Látod, ez van, amikor már négy oldal óta csak a billentyűzetet koptatod ahelyett, hogy olvasnál is. Leírtam már nagyon régen, hogy egyrészt én nem akarlak meggyőzni, másrészt te meg nem akarsz tanulni. Ha úgy lenne, már kerestük volna egymást személyesen.

"A megtapogathatom a terméket nem érv"

És kéretik úgy olvasni, hogy értsd is azt, amit leírtak. Nem megtapogathatod, hanem kipróbálhatod. Ezt pedig nem teheted meg máshol. És nyilván nem a CD-ről, vagy könyvekről van szó, hanem olyan termékekről, amit ki kell próbálnod ahhoz, hogy tudd, megfelelő-e neked. Ez nyilván túl bonyolult, ugye?

"A "nem is tudom, hogy létezik" a termék is egy gyenge érv"

Ne legyél már ilyen butus, ezt nem is érvnek hoztam fel! Tényleg ennyire nem olvasol, vagy csak próbálod kiforgatni a szavaimat? Azt mondtam csak, hogy ha egy terméket nem reklámoznak, akkor az ügynök feladata, hogy bemutassa. Ez nem érv az egyik vagy a másik mellett, csak eddig nem értetted, hogy mi egy ügynök feladata. Próbáltam segíteni, lehet, hogy eredménytelenül..

Na majd még folytatjuk

2011. jún. 9. 17:20
 50/77 anonim ***** válasza:

"MEGPRÓBÁLNÁD megmagyarázni nekünk, tudatlan földi halandóknak, hogy mi is a jó a csodás rendszeredben. De ennek még nem futottál neki egyszer sem."

Helyette leírtam, ugye, hogy nem is fogom itt megtenni. Jól emlékszem? De látszólag azóta sem érted.

"Ehelyett minden hülyeséggel foglalkozol az én anyagi helyzetemtől kezdve"

Az anyagi helyzeted úgy jött elő, hogy ledrágáztál egy terméket anélkül, hogy összehasonlítottad volna bármivel is. És mivel a "drágaság" relatív, ha nem hasonlítod termékhez, akkor csakis a pénztárcádhoz hasonlíthatod. Na így hoztad elő az anyagi helyzetedet.

"a másik válaszoló kulturáltsági szintjéig át"

Ilyenről nem esett szó. Szó volt 15 éves értelmi szintről, szó volt tanulninemakarásról, vagyis "én már mindent tudok" hozzáállásról, de kultúráról nem. Úgyhogy megtennéd, hogy odafigyelsz arra, amit írsz, kérlek?

Visszakanyarodhatunk a két oldallal ezelőtti javaslatomhoz, miszerint akit érdekel a dolog, az keressen meg valakit, akitől tanulhat, vagy továbbra is megpróbálod kikövetelni magadnak a meggyőzést?

2011. jún. 9. 17:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!