Milyen a Bosch cégnél dolgozni?
amig van más lehetőséged addig menj máshova
multi,meg hirdeti hogy minden szép,minden jó,hűdejó lesz neked ott melózni
aztán mindenki csak menekül onnan a felsővezetőkön kivül
a soron dolgozók rabszolgák,a mérnökök szeme ki van szurva 130ezerrel és tökéletes legyen minden, a gyakornokok pedig rakodómunkásnak vannak felvéve
de ha konkrét része érdekel,akkor irj,mert igy részletesen hosszu
sajnos sok tapasztalatom van ezzel a céggel,egyik legrosszabb
attól hogy a neve ugyanaz,két külön világ a miskolci és a pesti...sőt,még a hatvani is más
de még a miskolcin belül sem mind1 hogy az első vagy a második részében (vagy most már kész lassan a 3.)
Nem olyan rosszak a multik, lehet, hogy kemény a meló, de.
- a 3 hónapos próbaidő után határozott idejűt kapsz, általában 1 év ami alatt nem mondhatnak fel (vagy egyben ki kell fizetniük a hátralevő időt) szóval 1 évig be vagy biztosítva.
- a kafeteria, és a bejárási támogatás jelentősen magasabb.
- legtöbb multinál idén még volt 13. havi fizu + tisztességes karácsonyi ajándék.
- ha jól dolgozol, van prémium is.
- tisztességesen vagy bejelentve, ami nem mindegy ha segélyre vagy gyesre mész.
- részt vehetsz részvényprogramban.
akkor megint a cáfolat:
-boschnál aki ismerek (párom mint szellemi dolgozó és még kb 50 ember-szelemi és fizikai egyaránt- kapásból minden infóval) 3 hónap próbaidő,utána határozatlan szerződés
-cafeteria: bent edd meg az ehetetlen szart,mert nem adnak kajajegyet mint pl nekem,mvk-s bérletet nem téritenek,csak a távoltságit (nálunk az mvk-sat is),ha kocsival jrsz,akkor nulla a térités
-karácsonyi ajándék egy bosch logós gagyi táska,év végi prémium kb 50ezer volt szellemi dolgozóknak (karácsonyi pénz nem volt)
-a bejelentés tény,dehát ez kötelező
-nemtudom mi az a részvényprogram,de fix hogy nincs,már hallottam volna
(ha már választani kell,akkor bár nem irtad hogy milyen munkakör,de inkább ingáznék a jabilba)
most nézem hogy irtál emailt
ott se irtad milyen munkakör...
Én a 2esben dolgozom--gőzerővel hordják az új dolgozókat. Fizetéstől ne várj sokat, de úgy gondolom még mindig több mint a segély és egyéb ellátás. Én jó soron vagyok, a sorvezető fiatal, és jópofa. Cigizni is sokszor ki lehet lógni. Vezetőség tekintetében, sori dolgozóként max. a műszakvezetővel találkozol, más mérnök ritkán jár arra. Viszont nálunk egyszer meetingre lejött a német gyárigazgató , és ahhoz képest hogy nagyon nagy fejes elég közvetlen volt.( Heti 7 napot bent van, késő estig ) Mindenkivel kezet fogott. Nagyon sok angol (walesi) vendégmérök és fejes van a 2esben akik szintén normálisak és korrektek. Jól tudják hogy a mi fizetésünk még a tizedét sem éri el az ő havi keresetüknek.
Min. 1800-2000 Fontért dolgoznak, meg persze az ingyen szállás és bérautó meg a bónusz ami nem 12%. A társaság változó, sajnos gyorsan cserélődnek az emberek, éppen ezért egy-két emberrel tudsz igazán jó kapcsolatba kerülni meg esetleg az ismerősök..mással nem érdemes. Az üzemi koszt ehető, de mostanában én sem eszem..ugyanaz a kaja van sokszor.Ha jelenleg nincs más lehetőséged, próbáld ki, 1-2 hónap alatt eldől hogy bejön vagy sem. De a sorokon dolgozók 90%-a szükségből dolgozik ott, és nem életcélból..Óriási különbség van a német angol és a magyar vezetőség közt..meg is látszik az országok helyzetén. Németek angolok precízek, minőségre mennek, még a magyart csak a darabszám érdekli...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!