Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy diplomával ma már csak...

Egy diplomával ma már csak segédmunkás lehet az ember?

Figyelt kérdés
2011. máj. 26. 08:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
természetesen
2011. máj. 26. 09:34
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem.
2011. máj. 26. 09:36
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van diplomám, de amikor nem találtam állást, egy étterembe mentem este takarítani. Egy diplomával lehetsz segédmunkás, vagy vezető beosztású is. Egy diploma nem garancia semmire, csak több ajtó áll nyitva előtted, hogy melyiken lépsz be, melyiken tudsz belépni, rajtad áll.
2011. máj. 26. 09:51
 4/13 anonim ***** válasza:
Én még annak sem kellek, kitörölhetem a diplomámmal a fenekem. Megérte tanulni... :D De azért bízom benne, hogy változik majd a helyzet.
2011. máj. 26. 10:05
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Bármelyiken be tudna lépni, ha beengednék.

De itt már oltári nagy szivességet tesznek egymásnak az emberek, ha egy emailre válaszolnak egy álláskeresőnek.

Sok bzi magyar tróger.

2011. máj. 26. 10:05
 6/13 anonim ***** válasza:
Ez azért azon is múlik, milyen diplomáról van szó. Meglehetősen kevés segédmunkást látok műegyetemi vagy orvosi diplomával.
2011. máj. 26. 11:49
 7/13 A kérdező kommentje:
Sem BME-s és sem orvosi diplomám van.
2011. máj. 26. 12:40
 8/13 A kérdező kommentje:
* nincsen
2011. máj. 26. 12:42
 9/13 anonim ***** válasza:

Vannak olyan szakok, amik semmit se érnek. Ezeket hívták mifelénk büfé szaknak. Aki olyat helyre ment, az már a jelentkezésekor láthatta, hogy értéktelen a diplomája. Ha ennek ellenére ott végzett, akkor ne csodálkozzon, ha nem talál munkát.

A jó iskolákkal lehet normális munkát is találni.

2011. máj. 26. 17:34
 10/13 anonim ***** válasza:

Milyen diplomád van? Én nemzetközi tanulmányok szakon végeztem. Sajnos, semmit nem érek vele :( És olyan hülye voltam, hogy még fizettem is érte. Akarok csinálni még egy diplomát, mert ezzel sajnos semmit sem érek. Ezt javaslom a kérdezőnek is.

Az előző válaszolónak: Amikor jelentkeztem, nem tudtam, hogy ez (SEM) ér semmit. Tényleg jól hangzott, 18 évesen klassznak tűnt a szak. Amúgy tényleg érdekes dolgokat tanultunk. Azért mentem ide, mert közgázszakba nem mertem belevágni... most már mernék (bár, rég használtam a matekot...) Szüleim nem diplomásak, nem is mozognak ilyen körökben, ők sem tudhattak róla, hogy ez SEM egy használható szak...

Egyébként nem egy végzett mérnök ismerősöm van, aki inkább külföldön van, egészen más munkakörben...

2011. máj. 28. 00:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!