Miért nem talál munkát a barátom?
Tud normálisan írni, fogalmazni?
Én nem vagyok munkaadó, de bizony ha az lennék, akkor a kukában kötne ki a legtöbb helyesírási hibáktól hemzsegő, igénytelenül összecsapott, "jónapotkívánok,mellékelten kűdöm a cévémet" típusú önéletrajz. Egyszerűen azért, mert első körben csak ilyen formában találkozik az illetővel a kiválasztó, ebből von le (esetleg megalapozatlan) következtetéseket, és az önéletrajz csak arra való, hogy felkeltse az érdeklődést, és hogy behívják további elbeszélgetésre, semmi másra. De ha már ott az tűnik ki, hogy ez béna, mások meg jobbat küldenek? Akkor inkább azokat hívják be, ha úgyis van elég jelentkező.
Ha egyébként gyakran behívnák, és úgy utasítanák el, akkor azt mondanám, hogy más a gond, de ha egyszer be se hívják, akkor szerintem érdemes lenne szakértővel megnézetni a formáját, struktúráját, fogalmazási technikáját az önéletrajznak meg motivációs levélnek, amit küld.
Az a helyzet Magyarországon hogy a sógor koma jó barát embereket helyezik előnybe. Mivel leépítések sorozata kezdődött tavaly így rengeteg munkanélküli lett hirtelen és akik irreálisan túl vannak képezve azok kapják meg a jó állásokat először. Bár már vicc ami itt megy szerintem.
Ha ez vigasztal 10 haveromból 2 ha dolgozik a többi munkanélküli.
Én dolgozok, igaz, én is egy év után. És nem is valami nagymúltú multinál találtam munkát, hanem az állami közigazgatásban. De ahogy hallom, a kezdőfizetés nem sokkal több (gyakran kevesebb) az egekig ajnározott magánszférában se. (Persze, később már lehetnek hatalmas különbségek azok előnyére, akiknek naprakész tudásuk meg jó kapcsolataik vannak).
Na, ez az, amitől a "profi HR-esek" óvnak, mint a tűztől. Hogy épeszű ember oda nem akar bekerülni.
A valóság ezzel szemben az, hogy ők kb. az egyedüliek, akik emberszámba vesznek, már ha egyáltalán van ott is felvétel.
Pláne, ha az első munkahelyedet akarod megszerezni.
Ezek az adatok teljesen átlagosak. Azt mondják, ha száz helyre küldöd el az önéletrajzod, 10 helyre behívnak interjúra és ha szerencséd van, egyre felvesznek.
Egyet tehet: kitartóan tovább küldözgeti az anyagát.
Én viszonylag rutinos álláskeresőnek tartom magam, ha elégedetlen vagyok a munkahelyemmel akkor válltok, nem ülök nyugodtan a fenekemen. Összeszámolni nem tudnám hány állásinterjún voltam, és mennyire adtam be az önéletrajzomat. Most pl jun. 1-el kezdek egy új munkahelyen.
Szerintem a legfontosabb a jó önéletrajz, és a motivációs levél. Mindenképp elkell érni, hogy megkapd a lehetőséget egy személyes találkozóra. Ütősnek kell lenni! Sokszor megkérdezem a kíváncsiság kedvéért, mennyien jelentkeztek az állásra, 100-600 között szokott lenni a válasz. Amiből 10-30 akit behívnak. (Sokszor már nem is olvassák el a leveleket.)
A második legfontosabb, ha behívnak, nem tudom máshogyan mondani, de lekell hengerelni őket. Tudni kell eladni saját magadat, olyan ez, mint amikor a piacon vagyunk, mondhatjuk árucikkek vagyunk, a vevő pedig velünk szemben ül. Lekopogom, szerencsére nagyon gyorsan szoktam munkát találni, azonban egyszer előfordult velem az életem során, hogy minden erőfeszítésem ellenére, 6 hónapig nem találtam munkát. Csak az érdekesség kedvéért, akkor 750 helyre jelentkeztem, és kb 30-40 állásinterjún voltam, teljesen eredménytelenül.
Most az utolsónál, elkezdtem munkát keresni, és 9 nap múlva megvolt a munkahely.
Nagy a kínálat a munkaerőpiacon, és még annál kisebb a kereslet, a feltételekről, és a fizetésről nem is beszélve. Nehéz munkát találni, kitartónak kell lenni, nem szabad leengedni!!!
Nyílván befolyásolja az ember iskolai végzetsége, eddigi munkatapasztalata, kor, családi állapot stb stb…
(Nekem van egy szakmám, érettségi, és főiskolai diploma, leginkább középvezetői állásokat pályáztam)
Kitartás, meglesz az eredménye!
ma 09:35
Szerintem én az ikertestvéred lehetnék, adj már egy tippet, hogy hol van most üresedés, mert pel pillanat kifogytam az ötletekből.
Én nem értem...A 11.-es, 17 éves fiam ahová beadta az önéletrajzát, 10-ből 7 helyre hívták.És nem diákmunka!Nyárra keresett melót, 3 nap alatt talált.Egy autó alkatrész gyárban lesz raktáros, 95.000.-nettóért.
Tavaly megszűnt a bolt, ahol 6 évig dolgoztam, 2 hét alatt találtam másik munkahelyet, egy multinál vagyok főpénztáros, bőven a minimálbér felett keresek.És egy érettségim van csak, meg egy okj-sem. És sehol nem volt sem sógor, sem koma, ráadásul Borsodban lakunk.
34/N
Köszönöm az eddigi válaszokat. Szerintem a helyesírással meg a megfogalmazással biztosan nincs gond, erre külön ügyelt. Meg már beadta sok olyan helyre is, ahová éppen nem keresnek, csak tartalékba.
Utolsó, szerintem ti akkor nagyon szerencsések vagytok, mert sajnos nagyrészt nem ez a jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!