Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A női vezetéssel kapcsolatban...

A női vezetéssel kapcsolatban lenne pár kérdésem, válaszolnátok?

Figyelt kérdés

Még nincs túl sok tapasztalatom, de azt hiszem, hogy szeretnék céget vezetni. 19 éves vagyok, még tanulok.

>>> Milyen példák vannak a történelemben arra, hogy a nők vezető szerepet töltöttek be a családon kívül a feminista mozgalmak előtti korokból, a női egyenjogúság kivívása előtt?

Azt hallani mindenhonnan, főleg a nők jogait védő felsővezető nőktől, hogy még nincsenek eléggé elismerve a nők, és remélik, hogy még több női vezető lesz.

Hallgattam egy kerekasztal beszélgetést is, ahol csak férfiak voltak, és elismerték a nők sok pozitív tulajdonságát, csak azt nem viselték el, ha egy nő férfiasan akar viselekdni és felvenni azokat az attribútumokat, amelyek a férfiakra jellemzőek.

Nekem azt hiszem, hogy nincs igényem arra, hogy leuraljak másokat, és ha majd vezető is leszek, szeretnék teret engedni a munkatársaknak, némi szabadságot.

>>> Mégis hogyan lehet okosan vezetni nőként? Egy férfi nem biztos, hogy könnyen kijön egy női vezetővel (?!).

Igazából, mikor a suliban csapatmunka volt, és a fiúk elismertek engem, mint vezetőt, kicsit zavarban éreztem magam, mert végig visszafogottan viselkedtem, nem utasítottam senki semmire, nem kritizáltam, és nem gondoltam, hogy ők így gondolnak rám, hogy tőlem várják az útmutatást.

Egyetértetek azzal, hogy egyre inkább kezdenek a nők elférfiasodni, és dominánsak akarnak lenni? A női mozgalmak, gender studies - és biztos van még sok egyéb jelenség, amit még nem ismerek -, mind ahhoz járulnak hozzá, hogy megforduljon a két nem egészséges szerepe. Konzervatív gondolkodású vagyok, nekem kicsit meredek hallgatni ezeket a gondolatokat. Mégis bennem van az, hogy szeretem a jól szervezett eseményeket, szeretek felelősséget vállalni, érdekelnek az emberek, a motiválás, a segítségnyújtás, a haladás, a kreativitás, a szorgalom, az újításra való vágy bennem vannak.

Remélem lesz valaki, aki szívesen beszélget velem erről, osszátok meg a véleményeteket legyetek szívesek! Köszönöm szépen!

2011. máj. 13. 11:01
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha úgy állsz neki, hogy női vezető akarsz lenni,akkor cseszheted. Vezető legyél, főnök. Tökmindegy a nemed.

Bennem soha nem merült fel, hogy "női vezető vagyok". Ha fölmerült volna és ezen töröm a fejem biztosan mesterkélt lettem volna,vagy erőltetett, hiszem meg próbáltam volna felelni mindenféle képzelt ideáloknak.

Vezetni vagy tudsz, vagy nem. Vagy hallgatnak rád vagy nem. De ez független a nemedtől.

2011. máj. 13. 11:27
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Sztem ez ma már nem így működik, ill. sok területen változott a dolog.

1. Tanulj, szakmailag légy a legjobb, akkor is előfordulhat, hogy a veled azonos tudás-szinten levő ffi kollégát nevezik ki vezetőnek, mert:

- a főnökök biztosak benne, hogy nem fog elmenni szülni,

- a férfi nem fog otthon maradni egyik napról a másikra, mert beteg lett a gyermeke, és vinni kell az orvoshoz

- egy esetlegesen elhúzódó értekezleten nem kezd el feszengeni, mert otthon várja a család a vacsit

- nincs hangulat-változása a havi menszesz miatt,

- könnyebb rávenni, rábízni egy üzleti vacsorán való részvételre csak azért, hogy a leendő üzleti partnert megnyerjék maguknak.

Fiatal vagy még, most egyelőre csak tanulj! Korod alapján úgy számolom, van még addig kb. 15-16 éved. Sok függ attól, hogy munkahelyeden a kollégákkal, kolléganőkkel hogyan tudod magad megérteni, hogyan jössz ki velük, mennyire fogják elfogadni a személyiségedet, a tudásodon kívül. A beilleszkedést, a saját "elfogadtatásod" is tanulni kell, ehhez viszont bizonyos ranglétrát mindenkinek meg kell mászni.

2011. máj. 13. 11:32
 3/4 anonim ***** válasza:

11,32-es vagyok!

Persze teljesen más a helyzet, amennyiben indítasz egy saját vállalkozást. Ott az első perctől kezdve te vagy a főnök, és a kollégáknak ebbe semmi beleszólásuk nincs.

2011. máj. 13. 15:06
 4/4 anonim ***** válasza:
bírom, amikor itt nagyravágyó terveket kovácsolna, hogy majd így meg úgy megmutatják a férfiaknak. nézz már körül, sehol nincs, vagy csak alig női felsővezető, mert egyszerűen nem bírják a felelősség terhét, egyszerűen kiborulnak, mélyebb átgondolást kívánó feladatokra alkalmatlanok. nézd meg, mennyi mérnök nő van, nem sok, mert a mérnöki, vezetői pálya analitikus gondolkodást kíván.
2011. máj. 13. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!