Milyen munkára vagyok alkalmas így?
Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok. Nem vagyok egy észlény, nehezen tanulok, az egyetlen adottságom a jó nyelvérzékem, de fordítani, tolmácsolni nem tudok, csak jól beszélem a nyelveket. Emellett szeretek kisbabákkal foglalkozni, szoktam néha bébiszitterkedni, de tudom, hogy ebből nem lehet megélni, nem lehet a végtelenségig csinálni. Nem tudom, mivel tudnék foglalkozni a jövben, az irodában ülős munkákat nem tudom elképzelni, kézügyességem nem jó, tehát művészeti pályák is kilőve, pénzzel nem tudok bánni, tehát pénztárosnak vagy ilyesminek se lennék jó, diplomáig biztos nem jutnék el, mert mint már mondtam, nem vagyok jó tanuló.2011. máj. 10. 16:53
11/19 A kérdező kommentje:
Azért nem tudnék elvégezni egy egyetemet, mert eleve fel se vennének 2-3 körüli átlaggal. Költségtérítésesre esetleg, de azt nem tudnám kifizetni. Jövőre érettségizek amúgy. Nem vagyok lusta, szoktam alkalmi munkákat csinálni, ha épp akad. Szórólaposztogatást, bébiszitterkedést, címkézést, árufeltöltést csináltam már diákmunkaként, semmi bajom nem volt velük. De vajon lehet ezeket egész életemben végezni megélhetésért?
2011. máj. 10. 17:10
12/19 anonim válasza:
Nehezen tanulsz. És akkor mi van? Én is, de muszáj, mivel ami lenni szeretnék, ahhoz kell. Amúgy csak a retardáltak nem tudnak egyáltalán tanulni, te maximum lusta vagy, de akkor meg tényleg menj prostinak, wc pucolónak, vagy ilyesminek, amihez nem kell gondolkodni...
13/19 anonim válasza:
Azt meg lehet érteni, hogy matekból meg a reáltárgyakból ilyen jegyeid vannak, de az irodalomhoz, a történelemhez és a nyelvekhez nem nagy ész kell, csak a popsid, amire leteszed magad és magolsz.
14/19 anonim válasza:
nem is kell ilyen fiatalon eldönteni, hogy mihez szeretnél kezdeni a következő negyven évben... majd kialakul.
ha szeretsz gyerekekkel foglalkozni, akkor bármi, ami ezzel kapcsolatos, egészségügytől kezdve a gyámügyig, óvónőig, véfőnő, nevelési tanácsadó, akármi.
külföldön is önkénteskedhetsz, nyelvgyakorlatnak és önéletrajzabn is jó.
ha nyelvekben jó vagy , 2-3-4 nemzetközileg elismert nyelvvizsga bizony hasznosabb, mint egy semmitmondó diploma egy nyelvtudással.
össze is kötheted a kettőt, pl nyelvtanár, vagy külföldön lehetsz nyelvtanár, vagy bármi.
15/19 anonim válasza:
Ha szereted a kicsiket, és beszélsz nyelveket, menj ki külföldre au pair-nek. Fiatal vagy még, van időd, hogy kitaláld, mivel akarsz foglalkozni a jövőben.
16/19 anonim válasza:
17.10
karriertanácsadó, ez a lány? Viccelsz? Még saját magával sem tud mit kezdeni, csak vergôdik és kifogásokat sorol...
17/19 anonim válasza:
Szerintem a kozmetikus munka jó lenne neked. Vagy optikus, fogtechnikus. Bár utóbbi kettőt nehezebb elvégezni, de akarat kérdése, nem sok, csak 2 év. És legalább lesz munkád.
18/19 anonim válasza:
én nem tudom hol él az utolsó válaszoló, de a kozmetikai iskolát nehezebbnek tartom,mint jó néhány egyetemet vagy bölcsészképzést. olyan kőkemény biosz , kémia, fizika ismereteket kell elsajátítani, hogy nem is gondolná az ember, anyagismeret,szakismeret, elektrokozmetika..halálos. ha nem tudsz tanulni és nincs jó agyad, akkor azt felejtsd el. persze van pár olyan kozmetikus, akik értelmi szinte a 0-val egyenlő, értem én,hogy honnan jött ez a gondolatmenete az előző válaszolónak, de ezzel mellélőtt nagyon, mert ha valamelyik szakmát nehéz kitanulni, akkor az a kozmetikus.
19/19 anonim válasza:
Viszonyítás kérdése mi a nehéz és mi nem. Unokatesóm simán elvégezte. A bölcsész szaknál pedig kétlem, hogy nehezebb,azért egy nyelvészet vagy régészet nem kispálya. A kettőt nem lehet egy lapon említeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!