Milyen egy 3 vagy 4 csillagos szálloda recepciósaként dolgozni?
3*-osban dolgoztam
reggel 8-10ig volt forgalom csak,de akkor nagyon durván (ugye akkor jelentkezik ki mindenki,fizetnek,stb)
De előtte utána untam magam halálra,"kiolvastam az internetet".
Semmi extra végülis,beérkező emailek megválaszolása,szobafoglalós program kezelése (egyszerű progik,csak beirod h ki mikorra jön,h nehogy 2x kiadd ugyanazt a szobát).Időpontok egyeztetése,hogy ki mikor milyen wellnesszolgáltatást akar igénybe venni,és még sorolhatnám
angolul gondolom tudsz,minden szállodában sok a külföldi.Én fél év alatt az alap szlovákot is megtanultam,rengetegen jöttek.
Fizu...kezdőként,ilyen irányu végzettség nélkül 130at kaptam kézhez ugy hogy csak nappali műszakom volt.Kollégák éjszakai műszakokkal 160-190 között
pedig vidéken volt ez,méghozzá az ország észak-keleti részén
és tavaly
egyetlen negativum az idióta főnök volt,aki huszonéves csajként került vezető pozicióba,mert valakinek a valakije volt,ő az idegeinkre ment...
de maga a munka élvezhető is (bár kapják be,nem használhattam ingyen a szálloda szolgáltatásait,pedig dejó lett volna néha belecsusszanni a pezsgőfürdőbe)
minden munkának van negativuma,de ezerszer inkább recepciós mint mondjuk egy gyártósoron dolgozni...
igen nekem is inkább ez mint gyártósoron... ne értsen senki félre, nem becsülöm le azt aki ilyen helyen dolgozik, de annyira nem az én világom h hihetetlen.
borravaló nem tudom mennyire tehető el, a legtöbb vendéglátó helyen, az az első h a 3pénz is megy a kasszába.
én is é-k Mo. lennék egy aránylag felkapott helyen, éjszaka is kellene melózni ami annyira nem nagy baj végül is, csak fizessék meg vmilyen szinten.
igen ez az állandó mosolygás mindenhova kell ahol ügyfelezel :D
ez nem kocsma vagy étterem,hogy többen dolgoztok egyszerre
mivel műszakonként ált egyedül vagy (50szobával egyedül leszel),ezért egyedül csinálsz mindent
igy a borravaló is a tiéd,zsebbe megy rögtön
melyik szálloda ha nem titkos? sikerült megismernem jópár helyet amig recepciosként dolgoztam (konkurenciafigyelés)
nem lenézése a gyártósori munkának,csak a monotonitás az borzasztó,aki nem birja,az belezavarosik...
Kérhetsz 100 felett pedig...
eger forgalmas szép hely,sok turistával...jó pénz van benne
sok sikert:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!