Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A vizimentő munka mennyire...

A vizimentő munka mennyire veszélyes?

Figyelt kérdés

Diák vagyok, és gondoltam jó lenne balaton mellett tölteni a nyarat, és mellette még melózni is.

Mennyire gány meló? Valakinek tapasztalata?

Pl. ha véletlen megfullad valaki, akkor azért felelőssé tesznek?, és akár bíróságra is vihetnek?

összességében: mennyire sz*patják az embert? és kb mennyi valós életveszély van, ahol tényleg be kell avatkozni?

2011. máj. 2. 13:04
 1/1 anonim ***** válasza:

Én is gondolkodom rajta hogy jelentkezek erre a nyárra és hasonló kérdésekkel fordultam a diákmunka közvetítőkhöz, amire sajnos választ még nem kaptam.

Több helyen is utána olvastam a dolgoknak és legtöbb helyen azt találtam, hogy a parti vízimentőknek, ahova a diákokat is várják több olyan sérüléssel kell számolni, ami a víztől független. Pl gyerek játszik, megcsúszik bevágja a fejét, vérzik... elsősegélyben kell részesíteni a mentők érkezéséig. Valaki belelép valamibe, elvágja a lábát, el kell látni stb. Elvétve akadnak olyan esetek, amikor a vízben történik nagyobb baj, amikor tényleges életmentésről van szó. Erről azt olvastam, hogy sajnos ilyenkor ha nem érkezik AZONNAL segítség, akkor késő, ergo ha a közvetlenül a bajbakerült fürdőző körül nem nyújt valaki segítséget, akkor a vízimentő hiába úszik be, hiába menti ki, hiába éleszti újra, valószínűleg már késő. Mondok egy példát. 40 fokban árnyékmentes helyen fürdőzök valamelyike rosszul lesz, elájul a vízben. A vízimentőnek ő értelemszerűen szólni nem tud, ha a környékén nem emeli ki a vízből senki és nem ordít valaki, hogy baj van, akkor lehet eltelnek percek, mire feltűnik, hogy baj van, akkor pedig már esély sincs megmenteni a fürdőző életét. Iszonyatosan nagy felelősség az biztos, bár többnyire (szerencsére) a vízirendőrök, motorcsónakosok, búvárok feladata a komolyabb, a parti mentőknél csak elvétve akad egy-egy komolyabb eset, viszont nézőpont kérdése... Ha pont az én karjaim között fog meghalni valaki úgy, hogy én nem tudtam segíteni, arra valószínű az én lelkem baromira rámenne.

2011. jún. 20. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!