A vizimentő munka mennyire veszélyes?
Diák vagyok, és gondoltam jó lenne balaton mellett tölteni a nyarat, és mellette még melózni is.
Mennyire gány meló? Valakinek tapasztalata?
Pl. ha véletlen megfullad valaki, akkor azért felelőssé tesznek?, és akár bíróságra is vihetnek?
összességében: mennyire sz*patják az embert? és kb mennyi valós életveszély van, ahol tényleg be kell avatkozni?
Én is gondolkodom rajta hogy jelentkezek erre a nyárra és hasonló kérdésekkel fordultam a diákmunka közvetítőkhöz, amire sajnos választ még nem kaptam.
Több helyen is utána olvastam a dolgoknak és legtöbb helyen azt találtam, hogy a parti vízimentőknek, ahova a diákokat is várják több olyan sérüléssel kell számolni, ami a víztől független. Pl gyerek játszik, megcsúszik bevágja a fejét, vérzik... elsősegélyben kell részesíteni a mentők érkezéséig. Valaki belelép valamibe, elvágja a lábát, el kell látni stb. Elvétve akadnak olyan esetek, amikor a vízben történik nagyobb baj, amikor tényleges életmentésről van szó. Erről azt olvastam, hogy sajnos ilyenkor ha nem érkezik AZONNAL segítség, akkor késő, ergo ha a közvetlenül a bajbakerült fürdőző körül nem nyújt valaki segítséget, akkor a vízimentő hiába úszik be, hiába menti ki, hiába éleszti újra, valószínűleg már késő. Mondok egy példát. 40 fokban árnyékmentes helyen fürdőzök valamelyike rosszul lesz, elájul a vízben. A vízimentőnek ő értelemszerűen szólni nem tud, ha a környékén nem emeli ki a vízből senki és nem ordít valaki, hogy baj van, akkor lehet eltelnek percek, mire feltűnik, hogy baj van, akkor pedig már esély sincs megmenteni a fürdőző életét. Iszonyatosan nagy felelősség az biztos, bár többnyire (szerencsére) a vízirendőrök, motorcsónakosok, búvárok feladata a komolyabb, a parti mentőknél csak elvétve akad egy-egy komolyabb eset, viszont nézőpont kérdése... Ha pont az én karjaim között fog meghalni valaki úgy, hogy én nem tudtam segíteni, arra valószínű az én lelkem baromira rámenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!