Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Olyan létezik, hogy valaki 2...

Olyan létezik, hogy valaki 2 diplomával a gyárban dolgozik vagy ez csak ilyen netes legenda?

Figyelt kérdés
2011. máj. 1. 15:06
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
93%
nekem van egy barátnőm, diplomával közértben dolgozik. van egy gyereke, nem tud visszamenni a szakmájába dolgozni mert ovis a gyereke, 4-ig el kell hoznia, a régi munkahelyén meg estig kéne bent lennie. nem szeretné ha bébiszitter vigyázna a babájáról ezért úgy döntött, megy közértbe napi 6 órába :)
2011. máj. 1. 15:21
 12/21 anonim válasza:
95%
Persze, én már olyant is láttam, hogy valaki több diplomával, hatalmas tudással, rátermettséggel egy drogos csöves:( sajnos van ilyen
2011. máj. 1. 15:22
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez létező jelenség, többségében olyan végzettséggel rendelekezők között fordul ez elő, akik túltelített szakmákból szereztek papírt; de az elhelyezkedést nagyon sok minden befolyásolja még ezen kívül.
2011. máj. 1. 16:05
 14/21 anonim ***** válasza:
78%
Persze, hogy létezik!
2011. máj. 1. 16:37
 15/21 anonim válasza:
88%
Én két könyvelővel,meg egy tanárral gyártok ablakokat.:)
2011. máj. 1. 16:48
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
A gyárakban is rengeteg olyan pozíció van, amihez diploma kell. Én is gyárban dolgozom logisztikai osztályon, fel sem vettek volna diploma nélkül.
2011. máj. 1. 17:26
 17/21 anonim ***** válasza:
86%
Egy ismerősöm tanári diplomával dolgozik gyárban, egy másik meg jogi diplomával. Nekem meg közgazdász diplomával, azt letagadva sem sikerült bejutnom, mert csak 1 műszak lenne jó az ovis gyerekem miatt.
2011. máj. 1. 17:39
 18/21 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
100%

Egy matematikaprofesszor észrevette, hogy eltört a cső a konyhai lefolyójában, kihívta hát a vízvezetékszerelőt. A mester rendesen megcsinálta a lefolyót, a matematikus is elégedett volt, egészen amíg kézhez nem kapta a számlát, ami kb. a havi fizetésének az egyharmada lett. Panaszkodott hát a szerelőnek, aki mondta, hogy sajnálja, meg megérti, de hát ez van, jöjjön el ő is a céghez dolgozni, ott sokkal jobban fog keresni. Azt a tanácsot adta még, hogy tagadja le a végzettségét, mert a főnökei nem szeretik a túlképzett embereket. A matematikus elment jelentkezni a vízvezetékszerelő céghez és fel is vették, mivel azt hazudta, hogy csak 7 általánosa van.

Ezek után mint szerelő dolgozott, és egyre többet keresett. Egyszer egy nap a cég vezetése kitalálta, hogy elküldik esti iskolába azokat a munkásokat, akiknek nincs meg a 8 általánosa. Így a professzort is elküldték. Az első ilyen órán, ami történetesen matematika volt, a tanár, hogy tisztába jöjjön az osztály tudásával, megkérdezte tőlük, ki tudná megmondani, mi a kör területének a képlete. Épp a professzort kérdezte meg, aki ki is ment a táblához, de azt vette észre, hogy hirtelenjében, nem jut eszébe a képlet. Elkezdte hát levezetni, integrált, derivált, és azt kapta, hogy mínusz ernégyzet pi. Nem tetszett neki az a mínusz, így újra számolt. De megint ugyanezt az eredményt kapta. Megint újra számolt, megint ezt kapta. Nem számított hányszor számolja újra, mindig ott volt az a mínusz. Idegesen körbetekintett az osztályon és hallotta ahogy az összes vízvezetékszerelő ezt suttogja: "Cseréld fel az integrációs határokat!!"

:-)

2011. máj. 1. 18:39
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Az előző történet igaz vagy csak kitalált?
2011. máj. 2. 00:01
 20/21 alfonz64 ***** válasza:
90%

Mondjuk a munka az nem szégyen, ebből kell kiindulni.

Az hogy valakinek diplomája van nem jelent egyből zsíros állást. Bizony diplomával is kb: 2-4 évet is kell keresgélni mire állást talál az ember. De ezt is csak kompromisszumokkal, akár napi 16 óra munka, másik város, a te kedvedért nem fog a multi a kertedben építkezni :), meg nem biztos hogy egyből diplomás állást kapsz ahol dolgozni szeretnél de ha üresedés van a diplomád előrébb juttathat. Amúgy én nem nagyon értem, a diploma mellé középfokú nyelv kell akkor meg már külföldre is lehet menni. Azt meg egyenesen nem hiszem el hogy műszaki "mérnöki diplomával" nem lehet elhelyezkedni valami multinál.Szépen el kell menni a multikhoz mert lehet csak azon belül hirdetik meg az állást. A közgazdász diploma mellé valami okj-s tanfolyam és bankban lehet ügyintéző, és ha már bekerült onnan már könnyebb a diplomával feljebb lépni. Akit nem vesznek fel máshova az tanári diplomát szerez, főleg hogy most csökkent a gyerek létszám nem nagyon van kereslet. Jogi diplomát csak az szerezzen akinek van ismerőse hogy benyomja valahova, hiába divatos szakma. A büfészakokról most nem teszek említést :)

2011. máj. 4. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!