Olyan létezik, hogy valaki 2 diplomával a gyárban dolgozik vagy ez csak ilyen netes legenda?
Létezik. Miért, a mai világban szerinted ugyanazt jelenti a diploma, mint régebben? Ma már hülyéket (is) kiengednek diplomával a kezükben, felhígult a képzés, minden második embernek diplomája van, minden negyediknek 2 diplomája és minden hatodiknak doktorija. Akkor mégis, mit jelent a diploma? Mennyivel leszel több, ha a kezedben van bizonyos számú diploma? A jó munkahelyhez rátermettség, nyelvtudás és szakértelem kell, ezek pedig nem diplomafüggő dolgok...
üdv: egy kétdiplomás (aki nem tömegdiplomákat szerzett)
Ha tanári mindkettő, akkor könnyen meglehet. Én 2 éve nem kapok vele munkát :-)
Ja, és múltkor a fiam összebarátkozott a kukásbácsival, és bejelentette, hogy ő is kukás lesz, ha megnő, mire a kukás keserű arccal odasúgta nekem, hogy ehhez bizony mérnöki diploma kell (mármint neki az van).
A diploma önmagában még nem garancia a jó állásra.
ha annyit ér a diplomája...
ill. az országban jelenleg nincs szükség arra a megszerzett(?) tudásra, amit a diploma megszerzésével igazol...
/vagy egyszerűen túlkínálat (létszám-túlképzés történt) van a diplomákhoz kapcsolódó munkakörökben/
Én is dolgoztam gyárban együtt diplomással és van diplomás ismerősöm, aki itthon nem talált állást pedig nem bölcsész szakon végzett.
Majd 4 éve kiment a férjével Angliába ahol azóta is szépen megélnek és eszük ágában sincs hazajönni.
Jól teszik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!