Voltatol már úgy, hogy arra sem volt pénzetek, hogy megtankoljátok a kocsit, hogy dolgozni tudjatok?
"Nincs közelebbi munka esetleg? Jó, jó tudom, hogy manapság mindennek örül az ember, de hát azért ez a 20km kocsival, egy átlagmunkáért?! Egyébként én még pályakezdő vagyok, nekem közel van a munkahelyem, de ismerőseimnek már számtalanszor volt ezzel problémája"
te meg hol élsz? 20 km az semmi én napi 2*50 km-t vezetek, mert a tömegközlekedés olyan szar, hogy csak egy órás késéssel érnék be minden nap...és van aki többet utazik egy nap
volt olyan melóm, hogy céges busszal utaztam 1 órát reggel 4:20 kor indult és 19:20- kor rakott le...
mázlista vagy, ha a munkahelyed mellett laksz, de a többség nem ennyire szerencsés
Nem jár semmilyen busz vagy vonat? Mert azt nem nagyon hiszem el.
De amúgy be lehet menni bicajjal is. Nem olyan nagy távolság.
Vagy még megoldás lehet, bár nem tudom milyen munkád van, de én hasonló helyzetben voltam tavaly, és azt csináltam, hogy elmentem hétfőn melóba, beraktam a hútőtáskába kaját meg 3 váltás ruhát, palackokba vizet, sampont fogkefét, törölközőt meg egy plédet, és csak pénteken mentem haza hétvégére.
A nap többi részét meg parkolóban töltöttem, éjszaka meg egy kihaltabb helyen aludtam nem messze a melóhelytől, igaz én egyedül élek.
Végeztem egy kis számítást neked:
Feltételezzük, hogy 7 litert eszik a kocsid. 380-as benzinnel 2660/100km. Egy hónapban mész 40km*21=840 kilométert, csak munkába! 2660*8,4= 22344Ft.- csak azért, hogy bejárj dolgozni!!!
Egy robogó ennek a 1/3,5-ét zabálja, 6384 Ft.-...
cca:16000 megtakarítás per hó..
ma 13:59
Mindennap oda vissza igen is nagy távolság, főleg ha dombok, völgyek is vannak, meg reggel azért hűvös van.
Egy hónap vagy még annyi se és galyra mennek az izületek.
Én régebben csak napi 7 kilométert tekertem melóba (napi 14 oda vissza), az is elég volt egy térdizület gyulladáshoz, és ha nincsenek ezek a kínai balzsamok, meg gyógy tapaszok akkor ott makkanok meg, mert a sportkórházba nem tudtak vele mit csinálni és a fizikoterápia sem segített!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!