Dolgozik 15 évesen valaki? Ha igen, mit? És hogy talált rá a munkára?

"Anyu intézte el nekem"
Na ez itt a gond. 15 évesen csak így fogsz találni munkát.

ma 20:21
és az miért baj,hogy anyukám intézte el a nyári melómat?? Én legalább dolgozni fogok,és teljesen mindegy hogy ki által lesz az embernek állása.A lényeg,hogy legyen egy jól kereső munkahelye..

Utolsónak! : csak az nem mindegy hogy alád rakják vagy te keresed meg a melót.
Nem könnyű állást találni, nekem pl nagyon szúrja a szemem ha valaki másnak a segge végébe van. És te ott vagy: anyád segge végébe

ma 23:12
És tényleg ennyire zavar,hogy anyám seggében vagyok?? Nekem nem gond,így neked se okozzon rossz napot..
Egyébként is ha megteheti valaki,hogy a rokonát tegye be akár nyári melóra is akkor miért ne? Ha neked lenne ilyen lehetőséged te sem mondanál nemet..
Én sem mondtam nemet,és tudod mit...Most kapaszkodj! Anyukámat megkértem,hogy a barátnőm is jöhessen dolgozni,és neki is elintézte..Ez már így megy...

Nem a fizetésről beszélek hanem arról hogy valaki hogyan kerül be X munkahelyre. Tudom hogy mennek a dolgok, látom. Nekem nem így lett munkám, és nem is úgy kerestem hogy a barátokat, rokonokat megmozgatom, hátha. Azért nem tartom ezt jó 5letnek mert így a rokongyerekeket, ismerőst veszik fel függetlenül a tehetségtől, holott lehet hogy van aki "ismeretlen" de sokkal több rálátásra van a dolgokra. Másrészt ezt mint szülői nevelést sem tarom helyénvalónak hogy alá rakja, bár én nem vagyok szülő. Ahogy a mondás tartja: "Nem adok enni inkább megtanítalak halászni" szerintem ez lenne a jó hozzáálás szülőként. - persze ezt most a munkára értem, és nem a táplálkozásra:) Inkább egy szülő tanitsa meg a gyereket önéletrajzot írni, felkésziteni egy interjúra, minthogy berakja valahova dolgozni. Erre értem.
Nem akartam próblémát szülni de szerintem azzal mindenki egyetért hogy a józan ész azt diktálná hogy a tehetséges embereket helyezzük előre, és ne a jóbarát komát rokont.
Kedves kérdező! Igazad van elment a téma!
Szóval!: a munkatörvénykönyve szerint te csak szülői beleegyezéssel vállalhatsz munkát, de vállalhatsz.
16 éves kor az a határ amikor már nem kell a szülői beleegyezés.
Amiket írtál nagyon jó 5let, de nézegess még az expressz.hu - n is de szinte bármilyen állásokat hirdető honlapon lehet találni diákmunkát. Esetleg irodai adminisztrátor bár nem tudom milyen feltételek vannak hozzá, de pl a tescoba nem kell a kipakoláshoz 18nak lenned. Sok szerencsét kívánok az álláskereséshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!