Szereted a munkád és mi az? Ha nem miért? Mit szeretnél dolgozni és miért nem azt csinálod?
Szeretem, vízügyes vagyok.
Asztalosként szeretnék.
Mert hála az eddigi kormányoknak nem éri meg. Annyira nincs az embereknek pénzük, hogy csak az előállítási ár alatt tudnám a terméket eladni.
Szeretem a munkámat. Programfejlesztő mérnökként dolgozom, jó munkaerőnek tartanak, (a lehetőségekhez képest) megbecsülnek. Ugyanezt szeretném dolgozni. :-D
Pedro
Kedves Pedro!
Érdeklődnék, hogy konkrétan miylen programok fejlesztésével foglalkozol és milyen prognyelven?
Adatbiztonság (rejtjelzéstechnika), de egyéb is, igen sok minden. 35 év alatt sok mindent fejlesztettem. Jelenleg nagyrészt C++ és C#, de különböző processzorok assembly nyelvét ismerem (PIC-ektől kezdve cél kontrollereke át a Pentiumig), megértem a Pascalt (bár abban nem vagyok nagyon hatékony).
Ha programozni kell valamit, szóljál (privi). :-)
Pedro
c++ és c# ok.
De valaki még használ Pascalt?
Igen, használnak, nagyon is sokan. A Delphi fejlesztő rendszer Pascal nyelvet használ.
Pedro
Nem szeretem, gépkiszolgáló vagyok. Napi 8 óra robot.
Azért nem azt csinálom amit szeretnék, mert egyenlőre még nem tudok annyira jól játszani, hoyg bevegyenek egy zenekarba, amúgy gitároznék...
Nameg a másik az, hogy uyge a megélhetésnek havi költségei vannak, amiket vagy így vagy úgy de elő kell teremtenem, különben mehetek az utcára...
Fú pedro, nagy nagy mágus lehetsz, van egy rakás könyvem meg videóm nekem is a témával kapcsolatban de még sosem volt elég időm rá, hogy valamire is fejlődjek benne.
Hogyan tanultad ezeket meg?
Hát mindenesetre szeretem azt hinni, hogy profi vagyok. :-D
Úgy (szerintem) nem lehet megtanulni, hogy veszem a könyvet és "majd" megtanulom... Nekem legalábbis ez soha nem működött. Elvállaltam egyszerűbb munkákat, és sok kísérletezés árán megtanultam, hogy hogyan kell programot készíteni.
A legkeményebb kihívások azok voltak, mikor más által készített programot kellett módosítani, vagy éppen megtalálni a hibát. Aztán az ember megszerzi a kellő rutint.
Mostmár ott tartok, hogy elmondja a megrendelő, hogy mit szeretne, és fel tudom becsülni, hogy mekkora munka, tudok ajánlatot adni rá, fel tudom osztani a feladatot (pl. több programozó között), össze tudom hangolni a munkájukat, aminek eredményeképpen megszületik az a rendszer, amit megrendeltek.
De ebben tényleg több mint 35 éves munka van. Kellő tapasztalattal (és egy kis ambícióval) bárki elérhet erre a szintre, semmi ördöngösség nincs benne. Csak munka, de az jó sok. :-)
Pedro
20:43-as vagyok.
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy te progtervező szakon végeztél, illetve Pesten dolgozol, ha megkérdezhetem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!