Angliában tényleg több esélyem van mindenre, mint itthon? (lent)
Van két szakmám, gondolkoztam azon, hogy ha kimennék, akkor az állatvédelemben keresnék munkát, vagy egy sima lovardánál (kutyakiképzői, lovastúra-vezetői - ettől függetlenül semmi bajom nem lenne a csak lovászi munkakörrel).
Itt nem tudok elhelyezkedni egyikben sem.
Exbarátom akart kivinni magával, de annak a kapcsolatnak ugye befellegzett, épp kezdtem elhinni neki, hogy ott van remény :) Ő megcsinálta magának a szerencséjét, de nem akarok egy emberre, és sokadkézből jött hírekre alapozni.
Elmesélnétek az ilyen jellegű tapasztalataitokat Angliáról?
Egyelőre megelégednék azzal is, ha fizetést kapnék, nemhogy jó fizetést. Mert itt még az előbbit sem.
Nálunk nem lehet kezdeni ezekkel semmit, mert nincs alapja. Külföldön azért már van állattartási kultúra. Ebből kiindulva kezdtem reménykedni, hogy
Az egyik oktatómnak 6 féle lovas szakmája van, mellette agrárdiplomája. Két éve munkanélküli, pedig nem csak a szakmáján belül lenne hajlandó elhelyezkedni. Őt a pasija tartja el, aki Írországban tehenészetnél végez aljamunkát...
A másik oktatóm nyugat-európai országokban szerezte a végzettségeit, ami több milliójába került (csak a szakma megszerzése), visszajött, és semmi pénzekért adja át azt a tudást :/
Hát ebből gondoltam...
* hogy ott szükség lehet ilyen emberekre.
Egyébként a példában szereplő második ember nem azért fillérekért adja át a tudását, mert a magyarok nem tudják megfizetni, hanem azért, mert még ingyen se kéne. Nincs rá kereslet. Nem érdekel senkit. Szinte nem létező a felelősségteljes állattartó réteg :(
Ilyen területen itthon tényleg nem sok esélyed van.
Egyik ismerősöm Belgiumban dolgozik egy lovardában. Igaz, ő nem kifejezetten lovász, hanem ilyen "mindenes" fiú. Viszont jól keres. Havi kb. 300ezret kap, van szállás is.
Belgium sem hangzik rosszul (ahogy Svédország sem), de ezekről a helyekről végképp nincs információm (nincs egy ismerősöm, sőt, ismerősömnek ismerőse se :D aki ezek közül valahol szerencsét próbált volna).
Exem 9 hónapja él kint, tőle hallottam már, mibe kerül ott az élet. Viszont azt nem tudom, hogy ténylegesen mennyi esélyem van jó munkát találni (nem jól fizetőt, hanem olyat, amit szeretek, vagy egyáltalán el tudok végezni).
A nyelvtudásom most teszem aktívvá, a passzív elég jó, a beszédet többnyire értem, szépirodalmat és szórakoztató irodalmat is gond nélkül olvasok, szakirodalmat meg pláne.
Igen, hol? Komolyan kérdezem, mert tudod sajnos mégcsak arra sincs lehetőségem, hogy élőben bizonyíthassak, ugyanis nem hívnak be interjúra...
Igaz, hogy nincs munkatapasztalatom, ugyanis pályakezdő vagyok, de attól még elég rossz itthon a helyzet.
Kicsit álomvilágban élsz...
De azért örülnék neki, ha adnál pár tippet, mert ezek szerint neked nagyon jól megy a szekered.
Hát, én a diplomám után sem hinném, hogy itt maradok. (Kutató biológusként.) Ezzel ugyanúgy leszek kisegítve itthon :)
Előbb-utóbb mindenképp kimennék, de azt sohasem terveztem, hogy egyetem előtt erre sor kerülne. Különben már perfekt menne az angol.
Jövőm tehát úgy sem sok van sajnos itt. :(
Viszont én még úgy is azt érzem, hogy túl nagy fába vágnám a fejszém, hogy két éve dolgozok (dolgoztam, most, januártól nincs munkám).
A pénz viszont kellene, mert anyagilag nem bírjuk, tehát tolódik az egyetem is, úgy alakult, hogy előtte még dolgoznom kell továbbra is.
Igazából ez akár egy SOS kérdés is lehetne.
Tehát, ha valaki tud még infót, írjon :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!