Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tegyek? Nem akarok közmunk...

Mit tegyek? Nem akarok közmunkára menni!

Figyelt kérdés
Megkaptam a levelet,behívtak közmunkára.Nem a munkával van bajom,hanem a megbélyegzéssel.Mifelénk rettentően lenézik a közmunkásokat.Én dolgoznék de nincs felénk semmi munka,alázzam meg magam minden nap 31.000-ért?Ráadásul valami csoportvezetőnek akarnak berakni 5 fős kissebbségi közzé,nem vagyok fajgyűlölő,de azért ez durva,szét fognak szedni a tezsvírek!Hogyan lehet kijátszani a közmunkát?
2011. febr. 18. 16:26
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
68%
Azt mondod megalázó 31000 Ft-ért. Mit mondjak én? Nem vagyok közmunkán, de a munkahelyemen 4 órára br. 39.000 Ft-ot kapok (szakközépisk.érettségi, nyelvvizsga, ECDL, OKJ 54-es képzettség)
2011. febr. 18. 19:07
 12/27 A kérdező kommentje:
Igen ám,de ha te 4 órába dolgozol valahol annak azért oka is van.Nem lehet hogy megváltozott munkaképességű vagy?Akkor meg a fizud mellé rokkantnyugdíjat is kapsz!
2011. febr. 18. 20:31
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy azért dolgozik 4 órás munkarendben, mert nem talált teljes állást....Nem olyan egyszerű ám az. De ezt nyilván te is tudod, hiszen nem kellene a közmunka kikerülésén gondolkoznod, ha lenne munkád, ugye....
2011. febr. 18. 21:01
 14/27 anonim ***** válasza:
55%
nemértem azt várod h ingyen midnen munka nélkül kapj pénzt? olyanoktol akik keményen dolgoznak elveszed apénzt anélkül h bármit is dolgoznál. ha bárkit ráveszel h csakugy adjon neked pénzt hát gratulálok.teljesen jogos h dolgozz a pénzért. nemértem mit gondolnak egyesek hogy mi azért dolgozunk h nyugottan élhesenek segélyen?mert nemondmár h mongyuk aki 8 honapig nem talál munkát nemaz h jolfizetőt meg hipiszupit hanem valami munkát az szerintem nem is akar dolgozni
2011. febr. 18. 22:40
 15/27 anonim ***** válasza:
58%
Itt valami tévedés van,akit közmunkára küldenek annak nincs segélye arra az időre,csak a fizetése!!!!!Ez tévedés,hogy a kettő együtt jár.És a munkanélküli segélyt sem osztogatják,ezt se felejtsük el,mert csak az részesülhet ebben aki előzőleg bizonyos időt ledolgozott.Aki viszont dolgozott,attól vontak le éppen elég mindent.Álláskeresési segély mai összege 26.500 Ft,amiből felhőtlenül lehet költekezni,rezsit fizetni,élni........mielött még valaki azt hinné,hogy komplett fizetéseket adnak a munkanélkülieknek.
2011. febr. 18. 23:12
 16/27 A kérdező kommentje:
NA EZ A KORREKT MEGFOGALMAZÁS!!8 évig dolgoztam 1 cégnél de szétlopták és bezárt.Azidő alatt tőlem is vontak nagyon sokat,és én is azt mondtam,hogy én tartom el a sok ingyenélőt.De manapság már nemcsak az van segélyen,aki nem akar dolgozni,szívesen cserélnék azzal aki lenéz engem ezért!Csak ne keverjük össze a foglalkoztatás és a nyilvános megalázás szavakat!Mert felénk a közmunka megalázásnak számít.Ja és ami még fölháborító:egyik ismerősöm közmunkán van,8 órában van alkalmazva kézbesítőként 8 általánossal,minimálbérért,és mindenkinek azt mondja,hogy milyen jó a közmunka!Hát elhiszem...cserélnék vele bármikor,menjen ki a tesók közé az utcára!Mert mifelénk ha az ember az utcát sepri közmunkásként,azt megbélyegzik,és még az a kevés esélye is elszáll,hogy legyen munkája.
2011. febr. 19. 07:25
 17/27 anonim ***** válasza:
75%

Ha nem tetszik, akkor keress munkát, olyat amilyet jól esik, és nem lesz megalázó.

Mifelénk az is megalázó, ha valaki segélyt kap, és már megbélyegzik. Igaz, itt nincsenek "tesók", legfeljebb három ötven év feletti közé rakhatnak ki virágot ültetni meg füvet nyírni.

Nem kell magad megalázni se a segély elfogadásával, se a közmunka elfogadásával.

Meg se merem kérdezni, hogy te kire szavaztál, mert úgyis letagadod a csillagot az égről...

Így jártál.

2011. febr. 19. 11:55
 18/27 A kérdező kommentje:
Régóta nem járok szavazni,ilyen szarrágókra minek!!Hidd el dolgoznék szívesen,minden héten végigjárom az összes munkahelyet,de sehol semmi.Felénk ha nincs ismeretséged,vagy rokoni kapcsolataid,akkor nincs munkád se.A meghirdetett állást is haver meg rokon kapja.így van ez a közmunkával is,rokon meg haver jóhelyre kerül nem számít az iskola!
2011. febr. 19. 12:15
 19/27 anonim ***** válasza:
63%
Elég szomorú dolog,hogy iskolázott embereket az utcára küldenek seperni,meg kukákat üriteni,földet ásni a tereken,hatvan valahányezer forintér,nyolc órában.Az önkormányzat jár a legjobban hiszen ingyen dolgoztat szinte,méghozzá fizikai munkát.Ha nem köteleznének ezeket az embereket erre,ennyi pénzért senki nem vállalná ez tuti.
2011. febr. 19. 12:55
 20/27 anonim ***** válasza:

Én is hasonló helyzetbe kerültem sajnos:( Csak nekem betegen kell majd szenvednem a többi(tahó, iszákos) közmunkás között. Itt az esetem bővebben:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__15617..

És igen ennél megalázóbb élet már csak a koldulás lenne, de azzal úgy hallottam sokkal több pénzt is össze lehet ám szedni mint közmunkával(32000Huf). Legalább ha 8 órában a minimálbérért kellene kínlódni és egészségesen, akkor ok. Amúgy már lassan két éve nem kapok munkát, mert ilyen munkaerő mint én kinek is kellene őszintén. Ráadásul egyedül élek, szüleim meghaltak rokonok, jó ismerősök száma zéró. Szerinem sokan mások az én helyemben már rég eret vágtak volna, vagy legalább is idült alkoholistává.

2011. febr. 20. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!