Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tegyek? Nem akarok közmunk...

Mit tegyek? Nem akarok közmunkára menni!

Figyelt kérdés
Megkaptam a levelet,behívtak közmunkára.Nem a munkával van bajom,hanem a megbélyegzéssel.Mifelénk rettentően lenézik a közmunkásokat.Én dolgoznék de nincs felénk semmi munka,alázzam meg magam minden nap 31.000-ért?Ráadásul valami csoportvezetőnek akarnak berakni 5 fős kissebbségi közzé,nem vagyok fajgyűlölő,de azért ez durva,szét fognak szedni a tezsvírek!Hogyan lehet kijátszani a közmunkát?
2011. febr. 18. 16:26
1 2 3
 1/27 anonim válasza:
26%

Először is: Miért kaptál közmunkát?

Másodszor: Jelentsd nekik , hogy nem olyan jó a munka (de persze szépen ember módjára) ha szerencséd van lehet lesz jobb is.

2011. febr. 18. 16:29
 2/27 anonim ***** válasza:
74%

Nem jelensz meg. Ennyi. De aztán ne csodálkozz, hogy nem kapsz semmilyen segélyt.

Most én is közmunkásként dolgozom -igaz iskolában, mint pedagógiai asszisztens- de egy másodpercig nem volt senki lenéző. Sőt.

2011. febr. 18. 16:31
 3/27 anonim ***** válasza:
88%

"Először is: Miért kaptál közmunkát? "

Gondolom azért, mert a törvény szerint már csak akkor jogosult BPJ-re -régi nevén RÁT-ra- ha résztvesz a közmunka programban.

"Másodszor: Jelentsd nekik , hogy nem olyan jó a munka (de persze szépen ember módjára) ha szerencséd van lehet lesz jobb is."

Ez nem így van, sajnos köteles elvállalni az utcaseprést is 3 diplomával is, ha igényt tart a támogatásra.

2011. febr. 18. 16:34
 4/27 A kérdező kommentje:
1 hónapja vagyok bpj-n,január 17 óta.Az a felháborító az egészben,hogy ismerek olyat akinek 8 általánosa van,mégis berakták kézbesítőnek,én meg menjek érettségivel(tudom nem ér semmit az érettségi) a tesókkal az utcára sepregetni,meg árkokat takarítani.Mifelénk csak a legtrógerebb munkát kapod ha nincs ismeretséged,és még a pofádba is röhögnek.
2011. febr. 18. 16:51
 5/27 A kérdező kommentje:
Ja,és ismerek olyat aki már hosszú évek óta segélyből él és még egyszer sem rakták ki közmunkára,engem meg 1 hónap után rögtön berántanak.De mégis hogy van ez,hogy valaki 8 általánossal levelet kézbesít, a másik érettségivel utcát söpör 5 rajoskodó etnikum társaságában?Az a baj,hogy a dokival se tudom az orvosin megbeszélni,mert 1 ritka bunkó ember.Amúgy tudok 3 hónap nyári szezonmunkát,ami májustól indul azzal nem lehet kiváltani a közmunkát?
2011. febr. 18. 17:04
 6/27 anonim ***** válasza:
75%

Mondj le a pénzről, és ennyi.

Nem kötelező elvállalni.

Ha kell a pénz, akkor meg csinálod. Ez van, nincs miből válogatni.

Ha látják, hogy dolgozol rendesen, nem "büdös a munka", még előfordulhat, hogy lesz jobb lehetőség, téged hívnak elsőre.

Amennyiben most meg sem jelensz, ne is álmodj róla.

Ez egy jogszabály, ezzel nem tudsz mit kezdeni, hogy neked nem tetszik a munkakör, és akkor nem fogadod el. Muszáj lesz.

2011. febr. 18. 17:05
 7/27 anonim ***** válasza:
78%

Januárban változott a törvény, ezentúl nem lesz olyan ember, aki kapná anélkül, hogy közmunkát vállal. Nekem is megítélték 2 évre még decemberben, aztán január közepén kaptam a levelet hogy felülvizsgálják a törvény változás miatt.

Amikor engem kiközvetítettek közmunkára, elmondták, hogy végzettségtől függetlenül el kell vállalni amit ajánlanak, ha kapni akarok valami támogatást.

2011. febr. 18. 17:16
 8/27 anonim ***** válasza:
49%
Ha pénzt akarsz, akkor dolgozni kell. Még azok a cigányok is dolgoznak, akik közé beraktak téged (vannak, akik csak ülnek a putrijukban), te meg magyar létedre kerülnéd a munkát?
2011. febr. 18. 17:35
 9/27 anonim ***** válasza:
81%
Igen igaz kötelező elvállalni,de mindentől függetlenül valóban megalázó.Az ezért fizetett bér talán még jobban.....Egy ismerősömet három szakmával,rakták be egy önkormányzat által finanszirozott non-profit vállalozásba,utcákat locsolni kocsiról.Volt,hogy söpörni,gallyat szedni,mindezért kézhez kapott 61.300 Ft-ot havonta.
2011. febr. 18. 17:59
 10/27 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem itt elég egyszerű a képlet: vagy közmunkára mész és megkapod a segélyt, vagy nem mész, és nem kapod meg. Senki nem kényszerít rá, hogy elvállald, ez csak egy lehetőség. Ha annyira szükséged van arra a pénzre, akkor meg szépen menj el.
2011. febr. 18. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!