Mit tegyek? Nem akarok közmunkára menni!
Először is: Miért kaptál közmunkát?
Másodszor: Jelentsd nekik , hogy nem olyan jó a munka (de persze szépen ember módjára) ha szerencséd van lehet lesz jobb is.
Nem jelensz meg. Ennyi. De aztán ne csodálkozz, hogy nem kapsz semmilyen segélyt.
Most én is közmunkásként dolgozom -igaz iskolában, mint pedagógiai asszisztens- de egy másodpercig nem volt senki lenéző. Sőt.
"Először is: Miért kaptál közmunkát? "
Gondolom azért, mert a törvény szerint már csak akkor jogosult BPJ-re -régi nevén RÁT-ra- ha résztvesz a közmunka programban.
"Másodszor: Jelentsd nekik , hogy nem olyan jó a munka (de persze szépen ember módjára) ha szerencséd van lehet lesz jobb is."
Ez nem így van, sajnos köteles elvállalni az utcaseprést is 3 diplomával is, ha igényt tart a támogatásra.
Mondj le a pénzről, és ennyi.
Nem kötelező elvállalni.
Ha kell a pénz, akkor meg csinálod. Ez van, nincs miből válogatni.
Ha látják, hogy dolgozol rendesen, nem "büdös a munka", még előfordulhat, hogy lesz jobb lehetőség, téged hívnak elsőre.
Amennyiben most meg sem jelensz, ne is álmodj róla.
Ez egy jogszabály, ezzel nem tudsz mit kezdeni, hogy neked nem tetszik a munkakör, és akkor nem fogadod el. Muszáj lesz.
Januárban változott a törvény, ezentúl nem lesz olyan ember, aki kapná anélkül, hogy közmunkát vállal. Nekem is megítélték 2 évre még decemberben, aztán január közepén kaptam a levelet hogy felülvizsgálják a törvény változás miatt.
Amikor engem kiközvetítettek közmunkára, elmondták, hogy végzettségtől függetlenül el kell vállalni amit ajánlanak, ha kapni akarok valami támogatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!