Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a véleményetek azokról az...

Mi a véleményetek azokról az anyukákról akik nem mennek vissza dolgozni?

Figyelt kérdés
2011. febr. 13. 16:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%

Jó nekik, hogy megtehetik.

Én is szívesen maradnék itthon vagy 5 gyerkőccel, de egyrészt anyagilag megéreznénk, ha nem dolgoznék, másrészt meg szellemi kihívásra is szükségem van, ezt megadja a munkám. Ha naphosszat itthon kéne ülnöm, lakást takarítva, és várva a gyerekeket haza oviból, iskolából, valószínű megbuggyannék.

De azért jó lehet ez is:)

2011. febr. 13. 16:42
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy visszamegy dolgozni vagy sem. Persze, ez sokszor nem is az ő döntésén múlik... Van, hogy anyagilag nem tehetik meg, hogy csak egy kereső legyen a családban, más esetben meg nincs is hová vissszamenni, mert vagy megszűnt a munkahely és nem lehet másikat találni vagy leépítés miatt nem veszik vissza... Szóval, mindenki tegye úgy, ahogy neki jó! Ebbe senkinek nem lehet beleszólása. Én pl. a 3 nagy után itthon maradtam, mert ahogy lejárt a 3. gyerek után a GYES, felmondtak... Maradtam főállású anya.. A férjem jól keresett, megtehettük. Most viszont munkát keresek. Fél év múlva lejár a GYES és nagyon szeretnék újra dolgozni. Több helyen voltam már, több helyre is pályázom, de sajnos kis városban élünk, így kicsi az esély...
2011. febr. 13. 16:45
 3/14 anonim válasza:
7%
Talán nem kéne munkakerülőnek lenni és ezt a szülésre ráfogni.
2011. febr. 13. 16:50
 4/14 anonim ***** válasza:
73%

Kedves utolsó, hidd el nekem, hogy pl. három gyerekkel otthon lenni keményebb meló még egy gyári kulizásnál is:)

Első válaszoló voltam.

2011. febr. 13. 16:54
 5/14 anonim ***** válasza:
50%

Captain_pisedoff, frusztrált egy ember lehetsz.

Én biztos, hogy vissza fogok menni dolgozni, már most várom. Na nem azért, mert nem szeretek a kicsivel lenni, hanem mert nagyon szerettem a munkám, jól éreztem ott magam, és jobban ki tudok teljesedni, ha munkám is van. A legfontosabb pedig, hogy nem tehetjük meg, hogy ne dolgozzak majd gyed után. Kell a két fizetés.

Nekem az viszont már furcsa, ha csak egy, két gyereke van az illetőnek, és mégsem megy vissza évekig dolgozni, de bezzeg véleménye az van...egyik ismerősöm 14 évig volt otthon a két gyerekkel, mindig elmondta, hogy szerinte, hogy kell jól dolgozni, és hogy ő milyen jó lenne, ha lenne munkája...ennek ellenére mindig csak otthon ült. Na nekem ez az idegesítő.

2011. febr. 13. 17:04
 6/14 anonim ***** válasza:
84%
Az attól függ miért nem ment vissza. Én visszamennék, ha lenne hova, de tavaly szeptembertől munkanélküli vagyok, pedig a gyermekem 14 hónapos kora óta már dolgoztam és most nem találok olyan munkát, amelyik összeegyeztethető az óvodai nyitvatartással, ugyanis időközben el is váltam. De ha azért nem megy vissza, mert a párja miatt anyagilag megteheti, akkor csak irigykedni tudok rá, amit tudom, hogy nem szép dolog. Én is szívesebben otthon maradtam volna a gyermekem 3 éves koráig, ahelyett, hogy bölcsödébe kellett adnom.
2011. febr. 13. 18:18
 7/14 anonim ***** válasza:
90%
2. vagyok... ahogy írtam, 4 gyerekünk van... Tehát nem lógattam itthon a lábamat... emellett kertes házban lakunk, ahol a kertet én művelem, mert apának elég zagyva a munkaideje...
2011. febr. 13. 18:23
 8/14 anonim ***** válasza:
87%

nem mennek vissza dolgozni?

ezt úgy írtad, mintha kapkodnának a kisgyerekes nők után a cégek

kisgyerekesként nehezebb munkát találni, mint pályakezdőként vagy 50évesként, mert kolonc vagy....2009-hez képest 2010-ben 7%kal csökkent egy kisgyerekes anya esélye, hogy felvegyék egy céghez dolgozni...pedig tudják a cégek, hogy kisgyerekkel jóval áron alul kénytelen sokszor adni magát az anyuka és még így se kellenek....

szóval többszázezer nő van, aki menne, de nincs hova...

2011. febr. 14. 18:17
 9/14 anonim ***** válasza:
91%

1: nekem ha állásinterjúra megyek szinte azonnal bekérdeznek, hogy akarok-e a közeljövőben még gyereket, illetve milyen gyakran betegek a már meglévő gyerekeim - fair play? Szerinted könnyű gyerek mellett állást kapni?

2: A kisgyerekenél tényleg gyakori, hogy 2 hét ovi, 1 hét betegség. Így nem is biztos, hogy lehet értelmesen dolgozni.

3: a gyerek önmagában már rengeteg munkát csinál az embernek

4: ha a család anyagilag megengedheti magának, akkor lelkibékét teremthet benne

5: sokaknak nem kihívás szellemileg

Neked?

2011. febr. 14. 23:02
 10/14 anonim ***** válasza:
71%

Az éremnek két oldala van:

1. Egyfelől jó nekik, mert több idejük marad a családjukra, a háztartásra, nem készülnek ki annyira nap végére mint azok a nők, akik a 8 órás állás után állnak neki a háztartásnak meg a gyermeknevelésnek. Ez ilyen szempontból jobb a gyerekeknek is.

2. A másik nézőpont szerint viszont orosz rulettet játszanak közben, hiszen bármikor történhet bármi a kapcsolattal. Nem csak arra kell ilyenkor gondolni, hogy elválnak, hanem arra is, hogy bármilyen baleset érheti a családfenntartót ami hatására időlegesen vagy véglegesen kikerül a munkaerőpiacról. Ha a nőnek ilyenkor nincs semmi munkatapasztalata és végzettsége vagy már túl idős pályakezdőnek a munkaerőpiacon, akkor vége van a családnak. Sőt a házasságot is megingathatja egy ilyen esemény.

Persze nem minden családapát ér baleset, nem minden család van tele hitelekkel, nem minden házasság labilis, de sajnos ezek a helyzetek nagyon hirtelen teljes csődöt eredményezhetnek. Nagyon sokan vannak, akik ennek esnek áldozatául és ilyenkor az egész család megszenvedi a rosszat is.

2011. febr. 18. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!