Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felmondtak! Elmehetek táppénzr...

Felmondtak! Elmehetek táppénzre? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

Segítséget szeretnék kérni,aki tud kérem adjon tanácsot!

Decemberben megszüntettem a GYED-em,és 4 órában elkezdtem dolgozni.A mai napon amikor is szabadság volt nekem kiírva,behívott a főnököm,hogy letelt a három hónap próbaidő és nem hosszabbít szerződést,azonnali hatállyal 02.04-el megszünteti a munkaviszonyomat.

Teljesen kiborultam,mert tegnap még szó sem volt róla dolgoztam.

Sajnos aláírtam a papírt(lehet hogy nem kellett volna)

viszont most azt a tanácsot kaptam hogy menjek táppénzre.

Kérdésem az lenne hogy így hogy aláírtam a felmondásom,van e értelme,egyáltalán lehetőségem táppénzre menni vagy tehetek-e valami mást??

Mert így gyakorlatilag csak a Gyes fogom hétfőtől kapni.Esetleg vissza lehet-e Gyedre menni,mert a gyermekem csak márciusban tölti a 2 évet?

Kérem szépen segítsetek!!Köszönöm szépen!

2011. febr. 4. 13:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%
gyakorlatilag már nem dolgozol ott. Nem hiszem, hogy lenne honnan táppénzre menned, de tuti lesz egy-két szaki aki válaszol.
2011. febr. 4. 14:14
 2/11 anonim válasza:
84%

30 nap passzív tp-re elmehetsz, de ennyi. Ha indokolt, azt hiszem hosszabbítható 15 nappal. Hogy gyedet lehet-e igényelni megint, nem tudom. Ezt majd más megírja remélem.

És nagyon sajnálom, amit tett veled a főnököd. Átérzem, mert az én Kislányom szeptemberben tölti a 2 évet, én akkor megyek vissza, de én is félek, hogy kirúgnak...

2011. febr. 4. 14:21
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha valóban próbaidőn voltál és a próbaidő utolsó napján mondtak fel, akkor nincs mit tenni.

Ugyanis próbaidő alatt bármely fél, azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmondhat és ez ellen nem nagyon tehetsz semmit.

2011. febr. 4. 14:26
 4/11 anonim ***** válasza:
84%
Húú..hát szerintem itt nem nagyon lehet már mit csinálni. Így táppénzre nem hiszem hogy mehetsz( hiszen már nincs munkahelyed ahonnan menj).
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Próba idő alatt indoklás nélkül felmondhatnak neked.Mivel már aláírtad a papírokat gyakorlatilag már nem vagy munkaviszonyban,így a táppénzed nem sokat ér..Szerintem a Gyedet ameddig járna addig kérheted,csak újra kell kérvényezned.Egy próbát mindenesetre megér.
 6/11 anonim ***** válasza:
84%

Mehetsz passzív táppénzre 3 napon belül.

GYED-et meg lehet igényelni szerintem újra, hívd fel a helyileg illetékes Államkincstárat.

2011. febr. 4. 14:31
 7/11 anonim ***** válasza:
60%

:-(

TANULJÁTOK MÁR MEG, HOGY SOHA SEMMIT NEM SZABAD ALÁÍRNI, HA DOLGOZNI SZERETNÉTEK, ÉS NEM TI AKARTOK KILÉPNI! HIÁBA HÜLYÍTENEK, HOGY JOBBAN JÁRSZ HA ALÁÍROD, NEM SZABAD BEDŐLNI!

Sajnállak amúgy. Ha nem írod alá, és még azelőtt elmész dokihoz, mielőtt megkapod a felmondást, úgy lehetett volna a betegállománnyal húzni az időt. De persze nem tudhattad előre.

Ilyenkor passzív táppénz lehetséges, ahogy írták, bár az nem ugyanaz, nem tudom a szabályait.

2011. febr. 4. 14:50
 8/11 anonim ***** válasza:
76%
Bocsáss meg utolsó, de nem húzhatta volna az időt. A próbaidő alatt ugyanis bármelyik fél, bármikor megszüntetheti a munkaviszonyt és ilyenkor nincs táppénz alatti felmondási védelem se.
2011. febr. 4. 15:00
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze, simán felmondhatott neked a próbidő alatt, ha nem irod alá, akkor kipostázza a mai dátummal és kész, szóval az aláirással nem rontottál a helyzeten. Passziv táppénzre mehetsz, de a gyedet is megigényelheted természetesen.
2011. febr. 4. 15:11
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

jogiforum.hu-n érdeklődd meg a lehetőségeidet

az a munkaviszonyod nem él, ahol szülés előtt dolgoztál?

2011. febr. 4. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!