Van e valamijen törvény vagy rendelet, eggy szakácsnak hányfajtát kell főzni 12 órába, és hány főre? Ha nembirja a tulterhelést kirughatják, vagy mivan?
"Törvény nincs, de azért valljuk be, mindenkinek vannak határai, egy szakácsnak is, akármilyen jó."
Azért a munkaadó sem teljesen hülye ha étterme van.
Nyilván ha talál egy olyan szakácsot, aki főz mint a gép és jól is akkor azt nem fogja kirúgni a világ minden pénzéért sem, mert "Jó vételt" csinált vele. Csak a béna szakácsot rúgják ki.
Hogy én is közhellyel éljek:
Azért tart itt ez az ország, mert olyanok szavazhatnak, akik 5 sornyi szövegben 10+ hibát tudnak véteni. Régen a "buta parasztnak" nem volt szavazati joga, mennyivel jobb is volt akkor!
Mellesleg néha mindenkinek van nagy hajtás. Képzeld el, néha a 2 diplomás orvos is dolgozik 20 órát, mert a beteget el kell látni. Gondolom neked sem minden nap kell 200 főre főzni, hanem 1-1 alkalommal. Ki kell bírni és kész. A túlórapénzt meg fel kell venni.
A kérdező kommentje:
Sajnálom hogy nincs ilyen törvény,ha ténleg nincs.Annak a kedves hozzó szolónak üzenem aki csak 5 fajtát feltétélez eggy szakácstól. Megkéne próbálni 34c gőzbe 160 -180 főre állófogadást főzni 13 órára, 28-30 fajtát ,melegételeket és hideg salátákat és deszertet,feltálalni.Nem leszarni kéne a kétkezü munkást,mert az ilyen nagy szájuak belőlünk élnek.Ezért tart itt ez az ország mert ilyen emberek irányitanak,akiknek halvány fingjuk nincs a munkához,mégis okoskodnak.
Ezt nekem írtad,így illik válaszolnom rá..
Nem nézem le a kétkezi munkást mert jó magam is az vagyok..Nem fogod elhinni de könyvkötőként 12-16 órát dolgozom (még hétvégén is) a gépek mellett ami iszonyatosan engedi ki magából a meleget.Azt is tudom,hogy milyen az amikor 20-30 féle munkát várnak el,és azt is tökéletesen végezze el az ember..Én is az embereknek csinálok munkát,mert a megrendelők is emberek akár az étterembe betévedő vendégek.Tőlem is elvárják,hogy rövid időn belül a legjobb minőséget,és a legtöbb mennyiséget hozzam ki a munkámból!
DE! Az ember tudja,hogy egy munka mivel jár.A fiam is szakácsnak akart tanulni,de tudtuk,hogy ez nem az a meló ahol pihenni lehet,itt hajtani-dolgozni kell..
Ahogy az orvosi pálya sem könnyű,mert ott sincs olyan,hogy 8 óra meló után hazamegyek..Ha valaki a szakácsszakmát vállalja,és csinálja annak ezeket a dolgokat is el kell fogadnia.Tudni kell sok étel elkészítését,és tudni kell tartani az iramot. Ha egy szakács erre nem képes,akkor ez a szakma nem neki való..De ez nem csak a szakácsra igaz..Ha valaki nem képes a nyomdaipari hajtást,akkor ne menjen a nyomdába dolgozni.Ha valaki nem bírja a vért,és elájul mert éppen felvágják az ember gyomrát akkor az ne menjen orvosnak,nővérnek!!
Szóval azért van nagy szám,mert TUDOM,hogy milyen két kézzel dolgozni..
De változatlanul azt mondom,hogyha éttermem lenne (bár lehetne)akkor csakis olyan szakácsot vennék fel aki JÓ A SZAKMÁJÁBAN! Bírja az iramot,és minél több ételt tud készíteni annál esélyesebb lesz a munkára..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!