Diplomaskent mennyi a minimalis fizetes, amit a munkaltatonak meg kell adnia?
Figyelt kérdés
Mert ugye tobbszor egy munkaltato inkabb felvesz nem diplomast, mivel neki kevesebbet kell fizetnie, mint annak akinek van akar nem odaillo diplomaja.2009. jan. 23. 21:58
1/8 anonim válasza:
Szia!
Azt hiszem brutó 120 ezer amit mindenféleképpen ki kéne fizetni egy diplomásnak. Ez a diplomás "minimálbér". Legalábbis 2-3 évvel ezelőtt amikor ennek utána néztem akkor ennyi volt.
De tudod az csak egy dolog, hogy ennyit minmum ki kellene fizetnie amikor én dolgoztam diplomával bruttó 70 ezer Ft-ért is, mert ha azt mondom neki, hogy nekem 120-at fizessen akkor azt mondja, hogy köszönöm akkor nem kell a munkája. Nekem pedig akkor nagyon kellett még az a kis pénz is és nem volt időm keresgélni a munkahelyet.
Úgyhogy én azt ajánlom ha van időd akkor keress jobb munkát diplomával ha nincs akkor vállald el annyival amennyit adnak és mellette közben keress egy jobb állást.
Üdv
2/8 anonim válasza:
3/8 A kérdező kommentje:
Koszi.
2009. jan. 23. 22:47
4/8 anonim válasza:
Nincs kötelező diplomás minimálbér, csak ajánlás.
5/8 A kérdező kommentje:
De akkor miert szoktak azt mondani, hogy inkabb felvesznek egy nem diplomast, mert annak nem kell annyit fizetni? Nem ertem.
2009. jan. 24. 00:19
6/8 anonim válasza:
Ha a munkádhoz nem kell a diploma, akkor nem kötelesek megadni a diplomás minimálbért, szóval van egy összeg, de azt csak akkor várhatod el, ha a munkád, munkaköröd feltétele a diploma, és akkor is csak úgy várhatod el, ha a szakterületnek megfelelő diplomád van. Ha nem a szakmádban helyezkedsz el, vagy elég nekik érettségi is, nem kell megadniuk a diplomások számára megajánlott minimálbért.
7/8 anonim válasza:
Amikor olyat mondanak, hogy egy nem diplomásnak kevesebbet kell fizetni, arra is gondolnak, hogy egy nem diplomás után kevesebbet kell adóznia a cégnek, az nem a te zsebedbe megy.
8/8 anonim válasza:
Azért, mert nem akarnak olyan embert felvenni, aki teljesen elégedetlen a fizetésével, és egyetlen gondolata, hogy mielőbb meglépjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!