Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit válaszolnál az én helyembe...

Mit válaszolnál az én helyembe a munkáltató ajánlatára?

Figyelt kérdés

1 hónapja dolgozom az első munkahelyemen, amit nagyon szerettem.... eddig. Mindezidáig reggel 8tól du.5ig dolgoztam, a szombati ügyeletet megoldottuk felváltva, így 1 szombat esett havonta rám.

Most a munkatársak kitalálták, és a főnökségnek is tetszik az uj ötlet, nekem viszont annál inkább nem, hogy én állandó délutános legyek! eddig nem volt baj, hogy nem volt tolmács esténként...

Ez azt jelenti, hogy hétfő-péntek du. 4től este 11ig kellene dolgozni, szombat szabad, és az összes vasárnap!

Lehet ilyet tenni egy munkavállalóval?

Természetesen semmi pluszpénz, de választhatok: elfogadom ezt vagy felmondok.

Melyiket válasszam?

2010. nov. 19. 18:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Röviden és tömören: LÓFSZT.
2010. nov. 19. 18:47
 2/7 anonim ***** válasza:
Hát szerintem ha eddig 9 órát dolgoztál ugyanannyi pénzért, amiért most csak hetet kell, akkor megfizetik a "kényelmetlenségedet". Heti 10 órával, vagyis havi negyvennel dolgozol kevesebbet, olyan mintha egy hetet nem dolgoznál havonta. Ráadásul a hétvégéd szabad és tulajdonkébben majdnem az egész napod is. Én vállalnám, sőt!
2010. nov. 19. 19:00
 3/7 A kérdező kommentje:
nem dolgozok kevesebbet, mert a nappalos műszakba 1 óra ebédszünet, ami nem számít munkaidőnek. délután "vacsoraszünet" nincs. hogy mennél el szórakozni, ilyen szabad hétvégével, amikor pénteken éjfélre érsz haza a munkából, igaz, a szombat szabad, de vasárnap reggel 8tól dolgozol?
2010. nov. 19. 19:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Saját vállalkozást építek részidőben, hogy miután elegendő pénzt hoz, ilyesmi ne fordulhasson velem elő. Célom, hogy sem ügyféltől, sem főnöktől ne függhessek. A helyedben is ugyanezt tenném. A konkrét ajánlatról meg nem tudom hogy döntenék. Mérlegelném a szempontokat

1, Tudnám-e a megváltozott időbeosztás mellett működtetni a saját vállalkozásom.

2, Milyen egyéb lehetőségeim vannak.

Ha tényleg nincs más választásod ezzel a munkával kapcsolatban, akkor a szitut kezeld úgy, mintha munkanélküli lennél (van pénzed annyi, amennyi), és kaptál egy állásajánlatot. Elfogadod vagy nem?

A főnöködnek nem az a dolga, hogy a te igényeid kielégítse, hanem hogy jól működtesse a cégét. Ha a te munkád nehezen pótolható, akkor jó alkupozícióban vagy. Ha nem ez a helyzet, akkor döntened kell.

2010. nov. 19. 21:24
 5/7 anonim ***** válasza:

"Ez azt jelenti, hogy hétfő-péntek du. 4től este 11ig kellene dolgozni, szombat szabad, és az összes vasárnap!" Na akkor döntsd el, hogy dolgozol vasárnap vagy nem, mert először azt írtad, hogy szabad az összes vasárnap, aztán meg hogy reggel 8-tól dolgozol.

7 óra és 9 óra között 2, azaz kettő óra külömbség van, vagyis ha a délelőttös műszakban csak 8 órát dolgozol, egy óra meg az ebédszüneted, az éjszakai műszak még mindig kevesebb 1 órával...

Nekem inkább megérné dolgozni és megélni, mint buliznijárni.

Máskor amúgy ha kitalálsz egy kamu kérdést, legalább emlékezz rá pontosan....

2010. nov. 19. 21:25
 6/7 anonim ***** válasza:
Én bejelenteném, hogy nekem viszont nem tetszik, úgyhogy a kollegák ne a te f-dal verjék a csalánt. Ha nem tetszik nekik akkor állj odébb!
2010. nov. 19. 21:57
 7/7 anonim ***** válasza:

Vasárnap reggel dolgozni? :DDDDD még mi a kis fszom nem kéne!?

Közölném velük, hogy szevasztok :)

2010. nov. 20. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!