Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van hazugság az önéletrajzodban?

Van hazugság az önéletrajzodban?

Figyelt kérdés
2010. nov. 9. 17:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nincs :)

Na jó, talán annyi, hogy nem írtam bele a gimi és az egyetem mellett végzett alkalmi, max. 1-2 hónapos munkákat. De ennek az a fő oka, hogy akkor vagy 20 oldalas lenne, és ez különben sem releváns semmilyen munka szempontjából.

2010. nov. 9. 17:55
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nincsen,de nem is éri meg hazudni,mert kiderül. Utána az olyan égő...legalábbis szerintem. :)
2010. nov. 9. 17:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
en a vegen mar nem irtam bele, hogy nemetorszagi egyetemen tanulok, mert mindenki sokkot kapott töle :) aztan most megint kint vagyok, itt beleirhatom :)
2010. nov. 10. 07:37
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy kicsi, a munka résznél, többször dolgoztam egy helyen pár hónapot, és az egészet összevontam, mikor nem dolgoztam, azt is úgy írtam be, h igen...

mással nem mernék hazudni, nyelvtudás, sulik...nem éri meg

2010. nov. 10. 09:33
 5/9 anonim ***** válasza:
Pont ezt akartam kérdezni én is, hogy van-e értelme hazudni az önéletrajzban? Szerintetek akkor sincs, ha pl. egy telefonos ügyfélszolgálatos munkára jelentkezem, amit én ugyan nem végeztem, de a cégnél néhányan igen, így nagyjából tudom hogy miről szól a dolog. Sokkal nagyobb esélye van, hogy behívnak ha látják a tapasztalatot az önéletrajzban. Ott pedig már csak rajtam múlik, hogy adom el magam. Persze nagy dolgokat kár hazudni, mert az úgyis kiderül.
2010. nov. 10. 13:24
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, én is láttam a kőműveseket dolgozni a házunkon, de azért nem mondanám, hogy ha odaállítanának, ugyanúgy tudnám csinálni...
2010. nov. 10. 14:01
 7/9 anonim ***** válasza:

14:01

Jó duma! :D

Ugyanazt a programot használtam mint ők, néhány problémát hozzánk továbbítottak, úgyhogy ennyi hazugság szerintem belefér.

2010. nov. 10. 14:19
 8/9 anonim ***** válasza:

ennyi még belefér szerintem is

14:19nek

2010. nov. 11. 13:27
 9/9 anonim ***** válasza:
58%

Természetesen össze-vissza kell hazudozni az önéletrajzban, a következő okokból:

-A cégek 99%-a olyan szinten semmibe nézi a jelentkezőt, hogy legtöbb esetben el sem olvassák a cégre szabott, óvatosan megírt motivációs levelet. 95%-ban soha nem hallasz felőlük, arra nem veszik a fáradságot hogy egy visszautasító levelet küldjenek. Tehát egy percig nem kell lelkiismeret-furdalást érezned miatta.

-A cégek is össze-vissza hazudoznak, csúsztatnak, elhallgatnak az állásajánlatban is, és az interjún is. A fizetésről hallgatnak mint a sír, csak ezt a hányingerkeltő "versenyképes" szánalmat vágják be.

-Az összes magyarországi cég kivétel nélkül, rendszeresen adót csal, nem tüntet fel minden költségét, haverokon keresztül szerzi a cuccait, trükközik, átveri az ügyfelet, hazudozik a képébe (főleg a bankoknál). Tehát ha nekik lehet, akkor neked is.

-Soha, a büdös életben nem fogja senki leellenőrizni hogy te tényleg azon az egyetemen végeztél, a szakot meg végképp nem. Azt sem hogy a gyakornoki állásaid tényleg igazak-e, azt meg végképp nem, hogy mit csináltál ott. Tehát nyugodtan hazudj a tevékenységekről kapcsolatban, különben interjú közelébe sem jutsz.

-Fontos, hogy légy kreatív, és ha kérdeznek a gyakornoki pozíciódról amit sosem csináltál, akkor az utolsó részletig hazudozz nyugodtan a képükbe hogy miből állt a tevékenység. a) úgysem ellenőrzik b) ők is hazudnak az állásról c) adót csalnak, trükköznek, átverik az ügyfelet d) levegőnek néznek, és sosem hívnak be interjúra.

2012. júl. 2. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!