Felmondhatok a munkahelyemen ha: Ha aláírom hogy részt veszek a bértámogatói programban ? Ha pl.3 hónap után azt mondom hogy fel szeretnék mondani, felmondhatok? Ez a program 6hónapig tart, bértámogatás a munkaadómnak. Többi lent:
Nincs benne a szerődesben hogy nem mondhatok fel, de az benne van hogy 6 hónapig tart ez a program.
A munkaadó nem mondhat fel nekem , de én felmondhatok majd ? (ha például lekezelő vagy olyan a stílusa, indoklás nélkül)
Mert nem akarom magam 6 hónapig elkotelezni , ráadásul nemis olyan jó a fizetés.
Arra gondoltam ha kapok jobban fizetett munkát akkor felmondanék .
Lehetséges lenne, vagy ha alairom a bertamogatást akkor kötelezettséget vállalok egyben 6hónapig mert azt nem szeretném.

Felmondani felmondhatsz, de csak rendes felmondással és azt az állam vizsgálhatja - fontos a feltételes mód - , hogy a felmondás indoka milyen jogos okból történt. Ez egy támogatás, amit a munkáltatóval közösen kapsz és Te is aláírod az állami papírokat, tehát itt nem feltétlen indok, hogy "egy másik cég többet ajánlott", hiszen vállaltad a 4+1, vagy 6+1 hónap munkaviszonyt.
Ha állambácsi úgy ítéli meg, racionális ok nem állt fent ami a felmondáshoz vezetett, visszakövetelheti tőled a bértámogatás összegét. - szintén feltételes mód .
Tehát felmondhatsz, de
- ha pont Téged halásznak ki a Nagy Adatlevesből egy rutinátnézésre
- vagy a munkáltatód szól állambácsinak, hogy szerinte jogtalan volt a felmondásod
pár százezred bánhatja.
1# hat honnan veszed?
1. Nem írok alá olyat hogy kötelezem magam 6hónapíg ott dolgozni.
2. Azt írom alá hogy felveheti rám az állami támogatást amihez nekem semmi közöm! Nem én kapom hanem a munkaadóm.
3. Ez által az általános szabályok kell hogy érvényesek legyenek rám, hogy az első 3 hónapban indoklás nélkül felmondhatok, úgy mint egyéb esetben is.
Ez a következtetést amit az utolsó bekezdésben írtál nem tudom honnan veszed?
Pont az a lényeg hogy határozott idejű szerződést nem akarok alá írni és szerintem ez nem egyenlő azzal.
Akkor inkább nem írom alá

A bertamogatas a ceg kapja. Ettol o meg teged nem korlatozhat a jogodban. Ha felakarsz mondani akkor felmondasz. Foleg ha probaidon vagy, marpedig a probaido kotelezo.
A cegnek az erdeke hogy ne mondj fel, akkor kapja meg utanad a bertamogatast. De ettol meg a te jogaid nem serulhetnek.

Összegezve van erre egy rakás kormányrendelet és törvény és GINOP kiírás.
De soronként is végigmegyek
1) Azt kérdezted felmondhatsz-e. Az, hogy te nem írsz alá olyat, hogy 6 hónapig körülményesen mondhatsz fel, az már a Te egyéni döntésed. A válasz továbbra is az: felmondhatsz, csak jól meg kell indokolni.
2) A támogatást közösen kapjátok, csak mást nyertek rajta.
- A támogatás összege közvetlenül te kapod, nem fut át a munkáltatón az NFSZ-től. Te azt nyered az aláírássalezzel, hogy viszonylag fix munkahelyed van a szerződéses időtartamra és csak akkor bocsáthatnak el következmények nélkül, ha nagy ökörséget csinálsz.
- A munkáltató az aláírással pedig azt nyeri, hogy megspórol egy kissebb összeget, cserébe van viszonylag fixen munkavállalója, kevés az esélye hogy fel tudjon mondani következmények nélkül a munkavállalója (ha lebukik, vagy fel nem nyomja)
Az elv ugyanaz, mint mondjuk a Munkáshitelnél, ott is vállalsz dolgokat a hitelélért cserébe (szebb nevén támogatásért). Csak míg a Munkáshitelnek sok kívánalma van a felvevő felé, addig a bértámogatásnak igazából csak annyi, hogy a vállalt időtartamra a munkáltató dolgoztat, a munkavállaló dolgozik.
3) Nem teljesen, de továbbra is hangsúlyozom bármikor felmondhatsz. De retorziós szempontból mivel ez egy állami támogatási program, kicsit másként működik. (lásd a fenti munkáshiteles rész).
Az utolsó bekezdést meg egyértelmű: ha felmondasz, azt nyílván el fogja fogadni a munkáltató. Ő nem fog magához kötni, hanem felveszi a következő embert, de attól még jelenthet az NFSZ-nek.
A büntetést meg szintén tartalmazza a szabályozás: ha munkaadó mond fel és nem tudja kielégítően indokolni (pl felrobbantottad a gyárat, vagy narancslevet öntöttél a traktorba), akkor a támogatási szabályok szerint jogtalannak ítélik meg az elbocsátást és a munkáltató kötelezhető a további munkaviszony fenntartására, kizárható a bértámogatási programból és befizettethető vele az állam részére a kiutalt bértámogatás összege.
Ha a munkavállaló mond fel a támogatási szabályok szerint jogtalanul, úgy ő csak a támogatás visszafizetésére kötelezhető (Feltételes mód), de nem kényszeríthető további munkavégzésre és a bértámogatási programban is továbbra részt vehet más munkáltatónál.

De egyébként tessék, itt van szerény 100 oldalban minden. Kiírással, jogszabályokkal
5#
köszi de arról nincs szó hogy én is kapnék valamit.
Nekem nem kértek bankszámla számot sem amire bármit utalnának az NFSZ-től.
Ezt hol látod, hogy én bármit is kapnék?
Írtad:
"A támogatás összege közvetlenül te kapod, nem fut át a munkáltatón az NFSZ-től. "
Jó lenne, de semmi ilyenről nem volt szó, és nem látom a mellékletben sem hogy erről szó van.
Az viszont zavaró hogy én bármit is vissza kellene fizessek , visszafizetem nyilván ha kapok valamit de ne az legyen már hogy a munkabérem kelljen odaadnom, akkor miért dolgozzak?
Teljesen összezavarodtam
6#
köszi hogy eegíteni próbáltál, de amit elküldtél az a képzésekre vonatkozik.
A képzésekről van szó csak és kizárólag.
Ha erre gondoltál az 1# es válaszodban , akkor azt kell mondanom hogy összetévesztetted a kettőt.
Összességében köszi hogy megpróbáltál segíteni.
Ha mégis biztosan tudod hogy helyes amit írtál kérlek írd le hogy hol láttad mindazt🙏

9# köszi szépen, én is erre gondoltam. Azért tettem fel a kérdést, mert szeretnék ott dolgozni, de nem úgy hogy elköteleződjek x hónapra a semmiért.
Ha nincs kötelezettségem akkor semmi gond, de akkor nem értem miért kell aláírnom?
Ha pedig van (kötelezettségem) akkor mi az és mivel jár ha valami oknál fogva meg akarom szakítani?
Ezek fontosak lennének szamomra es sztem barki számára aki munkát vállal , főleg hogy a fizetés nem olyan hogy hu de megérje
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!