TAJ-szám igénylés! Megvagyok fogva?
Sziasztok!Arról lenne szó,hogy most költöztem Magyarországra Szlovákiából és voltam a TB-nél TAJ -számot intézni.De azt mondták,csak munkaszerződés felmutatása után vagyok rá jogosult.Voltam állásinterjún,ott meg az volt a válasz,hogy TAJ-szám nélkül nincs szerződés.Most akkor mitévő legyek?
(amim van eddig,az csak adókártya,esetleg ha uniós TAJ -számot intézek,azzal dolgozhatok itt?)
Köszi a válaszokat.
Tudom, nem leszel ezzel kisegítve, de üdv Magyarországon! Az én rontott diplomamellékletemet már 6 hónapja javítják, persze még sehol sem tart az ügy!
Egy megoldás lehetne, hogy bemész az OEPhez és ott megkérded, vagy a határozott időre kötitek a szerződést az első körben, például egy hónap, aztán egy hónap alatt elintézed a számod és határozattlan időre átkötitek... Vagy megkötitek a szerződést, kérsz egy hetet -általában megkérdik hogy mennyi idő múlva tudsz melóba állni -hogy elintézd a taj számot, és addigra talán megkapod, majd bemész a melóhelyre, bejelented a számod és már kezdhetsz dolgozni...
A helyedben azért tovább zargatnám az oep-et telefonon, mert ha nincs munkád, akkor is jogosult vagy TAJszámra, havi ~5ezer befizetése árán.
Másik lehetőség talán, hgoy igazolást kell kérned a szlovák tb-től. Vannak egységes európai dokumentumok erre E nyomtatványoknak hívják. E101 stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!