Hogyan lehetséges heti 60 órát dolgozzak másodállással együtt?
Jelenleg ott vagyok az életemben, hogy egy utolsó lehetőségen csüngök, amit sikerült magamnak meggenerálnom. Semmilyen fajta figyelemelterelést nem engedhetem meg magamnak, és csak egy fókuszom van; hogy egy vagyont felépítsek. Ez picit nehéz, mert korábbi években sokszor letértem a kiválasztott utaimról, mert hagytam hogy valami mindig elterelje a figyelmem.
Azt vettem fejembe tavaly kb évközepe óta, hogy minden tartozásom/hitelem kifizetem, és utána elkezdek építkezni az életemben (ház, család, karrier, személyes kiteljesedés). Annak ellenére, hogy tavalyi évben 12 hónapból kb 2 hónapot dolgoztam, mert sajnos sehogy nem tudtam elhelyezkedni. Azt leszámítva, hogy novemberben kaptam egy állásajánlatot, amit el is fogadtam és most január 6.ával kezdtem. Szerencsére ez eddigi életem legtisztességesebb és vonzóbb állása, ahogy eddig tapasztaltam. A fizetés, ami most fontos nekem: eddigiekben még sose kaptam ennyit. (n 450k)
Azt vettem a fejembe még kezdés előtt, hogyha lejár a próbaidőm utána képes lennék túlórázni (mert a szerződésben is benne van, hogy ünnepnapon behívhatnak), és én őszintén ezzel számoltam, hogy képes lennék heti 68 órával kb n. 730k-t keresni, amiből legalább 400k-t fel tudok használni havi szinten az adósságaim törlesztésére. Ezzel kb. 12 hónapon belül fel is szabadulnék minden tehertől.
Ezzel csak az a baj, hogy a vezetőmmel volt 1on1, amiben ét a hidegzuhany, hogy sajnos nincs lehetőség túlórára csak esetleges ünnepnapon! Így azt találtam ki, hogy próbaidő után másodállást keresnék, és a home office (3nap) mellett az utazási időt ezzel redukálhatnám, ami segítene nyerni nap kb 2-4 órát másik munkahelyen. Illetve, akár hétvégén is ledolgoznék 8-8 órát vagy egy nap 16 óra, hogy az egyik hétvégi nap megmaradjon pihi napnak.
Aki volt hasonló vagy ilyen esetben, hogy oldottátok meg a másodállást? Mik, amik jól fizetnek és megéri? Mire kelljen odafigyelnem a kiégés elkerülést, vagy hogyan tudnék vele cope-olni?
Szerintem úgy lehet könnyen kiégni, ha a munkád sok stresszel jár és nem is szereted. Ha szívesen csinálod, akkor időnként az sem okoz nehézséget, hogy szabadidőben foglalkozz vele.
Folyamatos hajtást, stresszel, heti 60-70 órában szerintem nem lehet bírni, egész biztosan rámegy az egészséged és szociális életed.
Nekem úgy sikerült előre lépni, hogy folyamatosan képeztem magam, nagy kihívást jelentő feladatokra elsőként jelentkeztem, így bár elején rossz volt a fizu, pár éven belül töbszöröződött.
Hogyha fejlesztés területén dolgozol azt javaslom tedd oda magad, ne pillanatnyi fizetést nézd, hanem hogy a megszerzett tudásnak köszönhetően a jövőben milyen lehetőségeid lesznek. Ha tedd oda munkatárs vagy, avagy betanított munkát végzel, akkor marad a túlóra, magánvállalkozás (amiben ügyes vagy és még van a szociális háló) avagy a szabadidőben továbbképzed magad valamely területen.
Nem a jelenlegi idő valamint teherbíró kapacitásod maximális kiárusításával tudod az élettartam alatt szerezhető jövedelmet maximalizálni.
Ha ez így menne akkor már a gyerekek amint képesek járni, mehetnének dolgozni valami gyárba, majd hogy “javítsanak az anyagi helyzetükön”, növelhetnék a napi munkaóra számot akár 24-ig. De valahogy ez nem bizonyult nyerő stratégiának historikus tapasztalatok szerint…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!