Miért kérnek fényképpel ellátott önéletrajzot egyes álláspályázatoknál?
Nem értelek, kérdező. Ha pofára mennek, akkor úgyis ki fognak szelektálni az interjú után, mert ott úgyis látni fognak. Akkor már tisztább elküldeni előre, hogy figyi, így nézek ki, ha így nem kellek, akkor ne raboljuk feleslegesen egymás idejét.
Ez konkrétan ugyanaz, mint amikor valaki a társkeresőre feltölt 10 évvel és 30+ kilóval ezelőtti képet... miben bízik, hogy nem fog kiderülni?
Bizonyos szakmákban megértem ,ahol fontos a megjelenés, de legtöbb esetben egy baromság. Látszik, hogy mi a VALÓDI lényeg, nem a szakértelem és nem az, hogy mennyire leszel hatékony / megbízható munkaerő, hanem a kinézet és a külső...
Most őszintén egy operátornak, raktárosnak, targoncásnak, gépbeállítónak stb. nem ROHADTUL mindegy hogyan néz ki? ÉS ha tetkó van a fején, akkor mivan? A lényeg, hogy a munkát elvégzi vagy sem. Ennyi. Mi a francot számít ilyen feladatoknál, hogy milyen a külseje valakinek. Akkor ennyiből ha telefonos ügyfélszolgálatost keresnek ott hang mintát miért nem kell küldeni?
Röhejes az egész.
" operátornak, raktárosnak, targoncásnak, gépbeállítónak"
Miért ha te cégvezető lennél felvennél mindenféle szakadt drogos csöves sittes alkoholistát ilyen pozíciókra, hogy a több százmilliós értékű gépekkel dolgozzon?!
Legtöbbször azért, hogy mehessen tovább a diszkrimináció (cigányt nem, de szép fiatal lányt azonnal behívunk).
Normális UK/USA cégeknél ez gyakorlatilag kihalt (kivéve ha a kinézet tényleg fontos az álláshoz, de akkor ez benne van a hirdetésben). Akkor látod először a jelentkezőt, amikor az utolsó körre jön személyesen, mire a többi körben már ki lett választva.
Nekem már tizenéve is, amikor az első külföldi munkámra jelentkeztem a lelkemre kötötte a fejvadász, hogy meg ne próbáljak fényképet tenni az önéletrajzba.
@12:20
Aztán a kivándorolt magyar kulimunkás dolgozhat együtt a belterjes fejű nemierőszakoló pakisztánival, mert zéró facecontroll van.
15-ös: jajj hagyjuk már a legtöbb drogos és alkholista pont a felsővezetőségben van. ÉS ne meséld be nekem, hogy képről meg tudod mondani, hogy ki milyen civil életben (amúgy se számít semmit).
A "szakadt drogos csöves sittes alkoholista" meg arra nem képes többnyire, hogy önéletrajzot írjon, de ha mégis sikerül akkor jól látszik, hogy nincs megfelelő képesítése (99% eséllyel) a pozícióra, ettől fogva teljesn mindegy hogyan néz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!