Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért kérnek fényképpel...

Miért kérnek fényképpel ellátott önéletrajzot egyes álláspályázatoknál?

Figyelt kérdés
Ha valaki modellnek jelentkezik akkor megértem, de egyéb esetben mi szükség van rá?

ma 11:34
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
92%
Nalunk a fonok eselyt akart adni a dzsipoknak, fel is vett egyet, 1 hónap mulva eltunt par szerszam amit a szerencsetlen mrghirdetett a facebookjan :)). Utana persze kirugtak, es bejott hogy csak kepes oneletrajz. Mindenkinek meg van mondva h azert kell a kep hogy ne lehessen csalni, holott mindenki tudja hogy a dzsipok kiszuresere van
ma 12:12
 12/27 anonim ***** válasza:
89%

Nem értelek, kérdező. Ha pofára mennek, akkor úgyis ki fognak szelektálni az interjú után, mert ott úgyis látni fognak. Akkor már tisztább elküldeni előre, hogy figyi, így nézek ki, ha így nem kellek, akkor ne raboljuk feleslegesen egymás idejét.

Ez konkrétan ugyanaz, mint amikor valaki a társkeresőre feltölt 10 évvel és 30+ kilóval ezelőtti képet... miben bízik, hogy nem fog kiderülni?

ma 12:13
 13/27 anonim ***** válasza:
19%

Bizonyos szakmákban megértem ,ahol fontos a megjelenés, de legtöbb esetben egy baromság. Látszik, hogy mi a VALÓDI lényeg, nem a szakértelem és nem az, hogy mennyire leszel hatékony / megbízható munkaerő, hanem a kinézet és a külső...

Most őszintén egy operátornak, raktárosnak, targoncásnak, gépbeállítónak stb. nem ROHADTUL mindegy hogyan néz ki? ÉS ha tetkó van a fején, akkor mivan? A lényeg, hogy a munkát elvégzi vagy sem. Ennyi. Mi a francot számít ilyen feladatoknál, hogy milyen a külseje valakinek. Akkor ennyiből ha telefonos ügyfélszolgálatost keresnek ott hang mintát miért nem kell küldeni?

Röhejes az egész.

ma 12:15
 14/27 anonim ***** válasza:
69%
1. Mert kíváncsiak rá, hogy kivel állnak szemben. 2. Mert bizonyos munkaköröknél számítanak egyes külső adottságok is. Ezt nem úgy értve, hogy modellszépségű legyél, hanem ha ügyfelekkel/vásárlókkal/vendégekkel foglalkozol, akkor ne úgy nézz ki, mint Freddy Krueger, Jabba vagy egy hugyos csöves. Vagy a saját példám jó ide: beszélek nyelveket, van egy rakat olyan releváns végzettségem, ami alapján banki/jogi területen dolgozhatnék, ellenben piros/pink derékig érő hajam van, tele vagyok tetkókkal, piercinggel. Egy tetkó/piercing/tartós smink/extrém biszbaszokat forgalmazó külföldi webshopnál vagyok b2b sales ide tök előny a külsőm, kiskosztümben meg konttyal itt lennék nevetséges, mint jelentkező, egy bankban meg fordítva. (ott voltam 5 évig a szakvizsga után)
ma 12:17
 15/27 anonim ***** válasza:
71%

" operátornak, raktárosnak, targoncásnak, gépbeállítónak"

Miért ha te cégvezető lennél felvennél mindenféle szakadt drogos csöves sittes alkoholistát ilyen pozíciókra, hogy a több százmilliós értékű gépekkel dolgozzon?!

ma 12:18
 16/27 BeefEater ***** válasza:
48%

Legtöbbször azért, hogy mehessen tovább a diszkrimináció (cigányt nem, de szép fiatal lányt azonnal behívunk).

Normális UK/USA cégeknél ez gyakorlatilag kihalt (kivéve ha a kinézet tényleg fontos az álláshoz, de akkor ez benne van a hirdetésben). Akkor látod először a jelentkezőt, amikor az utolsó körre jön személyesen, mire a többi körben már ki lett választva.

Nekem már tizenéve is, amikor az első külföldi munkámra jelentkeztem a lelkemre kötötte a fejvadász, hogy meg ne próbáljak fényképet tenni az önéletrajzba.

ma 12:20
 17/27 anonim ***** válasza:
38%

@12:20

Aztán a kivándorolt magyar kulimunkás dolgozhat együtt a belterjes fejű nemierőszakoló pakisztánival, mert zéró facecontroll van.

ma 12:25
 18/27 anonim ***** válasza:
30%

15-ös: jajj hagyjuk már a legtöbb drogos és alkholista pont a felsővezetőségben van. ÉS ne meséld be nekem, hogy képről meg tudod mondani, hogy ki milyen civil életben (amúgy se számít semmit).

A "szakadt drogos csöves sittes alkoholista" meg arra nem képes többnyire, hogy önéletrajzot írjon, de ha mégis sikerül akkor jól látszik, hogy nincs megfelelő képesítése (99% eséllyel) a pozícióra, ettől fogva teljesn mindegy hogyan néz ki.

ma 12:45
 19/27 BeefEater ***** válasza:
66%
A 15 és 17 azt feltételezi, hogy sok cég nemhogy csak fényképet nem kér, de semmilyen egyéb interjú vagy felvételi követelmény nincs. Ha valaki emberileg abszolút nem felel meg, az hamar kiderül az interjú során.
ma 12:52
 20/27 A kérdező kommentje:
Oké, érteni vélem. Tehát ki is lett mondva, hogy pofára megy a dolog. Rendelkezhetek az összes szükséges készséggel, képesítéssel, szakmai tapasztalattal, referenciával stb., de ha nem szimpi az ábrázatom, akkor az első szűrőn kiestem. Ha csatolok képet akkor azért, ha nem akkor azért.
ma 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!