Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért kérnek fényképpel...

Miért kérnek fényképpel ellátott önéletrajzot egyes álláspályázatoknál?

Figyelt kérdés
Ha valaki modellnek jelentkezik akkor megértem, de egyéb esetben mi szükség van rá?

ma 11:34
1 2 3
 1/24 anonim válasza:
90%
Megnézik, hogy nem vagy-e dazsvíír.
ma 11:42
 2/24 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem elég jó szűrő.

Aki mondjuk betesz valami ilyen képet, azt egyből lehet szűrni és mehet a cv-je a kukába.

[link]

ma 11:52
 3/24 anonim ***** válasza:
77%
Egyrészt sok mindent elmond az emberről már maga a kép is, az meg pláne, ha teljesen máshogy néz ki a valóságban. Egyébként mi szimplán praktikai okokból kérünk. Kis cég vagyunk, kb. 30 fő, van egy olyan belső szokás, hogy ha valakit fel akarunk venni, akkor bárki élhet vétóval, ha nem szeretné, hogy az adott emberke nálunk dolgozzon. Eddig kettő ilyen eset volt, az egyikben az egyik kolléga a volt exe aktuális párját vétózta meg, a másiknál pedig egy másik kolléga egy volt középiskolai tanárára mondta azt, hogy nem dolgozna vele szívesen. Nyilván ezt elfogadjuk, de ilyenkor lényegesen egyszerűbb fotóval körbekérdezni a népeket, mint az, hogy találjuk ki, hogy éppen melyik Szabó Jánosról van szó. Másrészt pedig ha 3 napon keresztül naponta meghallgatsz 15 jelentkezőt, akkor a toborzási folyamat végén könnyebb úgy dönteni, hogy konkrétan a kép alapján vissza is tudsz emlékezni a jelentkezőkre.
ma 11:56
 4/24 A kérdező kommentje:
#2 Aki valóban szeretné megkapni az állást, az valószínű nem ilyen képet fog betenni. Ettől függetlenül lehet kimondottan nem szép, nem jóképű.
ma 11:58
 5/24 A kérdező kommentje:
Szóval pofára megy a dolog. Sejtettem eddig is...
ma 12:02
 6/24 anonim ***** válasza:
71%
Ne kezd már a hisztit drámakirálynő, egyszerűen akiről már képen látják hogy valami csont alkoholista, akkor lehet nem őt fogják elsőként preferálni.
ma 12:03
 7/24 anonim ***** válasza:
92%
Hogy kiszurjek a ciganyokat
ma 12:04
 8/24 anonim ***** válasza:
73%
A kép valamilyen szinten tükrözi az igényességet. Mindegy, hogy a képen szereplő személy szép vagy nem, az, hogy mit visel a képen, mennyire néz ki összeszedettnek a képen, sokat elárul.
ma 12:04
 9/24 anonim ***** válasza:
82%
Egyébként én sem vagyok valami modellarcú gigachad, aztán még is felvettek képes önéletrajzzal.
ma 12:05
 10/24 anonim ***** válasza:
82%

Te felvennél olyan embert, aki nem szimpatikus? Aki testvér, tetkó van a fején stb...

Remek előszűrő, hogy mennyire veszi komolyan az állást. Azért egy normális pólót felvenni és egy semleges hàttér előtt nyomni magadról egy szelfit nem nehéz. De ha bikinis nyaralós vagy budifotós képet raksz fel az élből kuka nálam. Ez nem önéletrajzra való, hanem Facebookra. + az értő olvasás felmérése, hogy erre is figyel vagy nem.

Amúgy nem pàrt keresünk, hanem csak annyit nézünk meg hogy normális az illető. A #3 remekül lepéldázta. Valaki felismeri az exét, esetleg dolgozott az illetővel és nincsenek rossz tapasztalatai stb.

ma 12:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!