Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg nem éri meg gépészmérn...

Tényleg nem éri meg gépészmérnöknek tanulni?

Figyelt kérdés
Gépgyártás technológiai technikus végzettségem és cnc gépkezelő végzettséggel rendelkezem. Pályakezdő vagyok és CNC programozóként dolgozom egy szerszámgyártó cégnél és gondolkoztam rajta, hogy szakmai tudás szerzése céljából jelentkeznék gépészmérnök BSc képzésre, de a cégnél dolgozó mérnökök szerint nem érné meg, mert nem keresnék jobban, mint programozóként. A szüleim nagyszüleim mindig azt akarták, hogy egyetemre járjak és jól keressek, de tényleg ennyire nem alul vannak fizetve a mérnökök?
jan. 16. 20:16
 1/7 anonim ***** válasza:
81%

Sok új, valóban használható dolgot nem fognak tanítani.

Másik helyen lehet picit többet fizetnek, de ebben a szakmában, ebben az iparban az utóbbi 10 évben alig emelkedtek a bérek.

jan. 16. 20:22
 2/7 anonim ***** válasza:
72%

"A szüleim nagyszüleim mindig azt akarták, hogy egyetemre járjak és jól keressek"

Akarni, álmodni nagyon szép dolog, a valóság meg aztán megint más...

Meghát kinek mi a jó.

Lehet diplomával is 30 évig gyűjteni egy panelra.

Senki se gondolta, hogy itt ez lesz...

jan. 16. 20:25
 3/7 anonim ***** válasza:
89%
A gépészmérnöki fizetések besimultak az átlagos diplomás bérekhez. Egy sima tucat közgazdász diplomával is annyit lehet keresni, mint egy gépészmérnökivel, vagy akár többet is, úgy, hogy a képzés lényegesen könnyebb és a munkakörülmények is jobbak. Nyilván mindig van, aki képes kitűnni a tömegböl, de én most az átlagról beszélek. Anyagilag nem éri meg.
jan. 16. 20:27
 4/7 anonim ***** válasza:
95%
Nálunk anno azok csinálták meg suliban technikusi képzés alatt/mellett a gépkezelő CNC vizsgát, akik már kétesnek látták, hogy egyáltalán be tudják majd valaha fejezni a technikusit. Aztán közben kiderült, hogy egy technikus itthon gyakorlatilag semmivel sem több, mint egy mezei gépkezelő, de ha meg valaki kimegy külföldre, akkor már egy CNC gépkezelőivel is többet tud keresni kint, mint itthon, akár mérnöki diplomával. Ha meg már CNC programozó papírja is volt az illetőnek, akkor maga volt az istenkirálycsászár! Ehhez képest manapság már (én is ezt látom a környezetemben), hogy a tapasztalatot többre nézik, és bár egy gépkezelő több műszakos munkarenddel ugyan, de simán megkeresi ugyanazt a pénzt, amit egy gépészmérnök. Fizetés szempontjából tehát tényleg nem sok értelme van. Szakmai tudás szempontjából meg azt tudom mondani, hogy 20 éve még, az akkor már 20 éves technikákat tanítottak nekem is az egyetemen. Szerintem azóta sincs nagy változás.
jan. 16. 21:13
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is gépészmérnöki van.

Én is azt mondom, már nem annyira éri meg ilyet tanulni.

A képzés 2/3 szopatás.Műszaki ábrázolások (géppel,kézzel) mechanikák, áramlástan..stb.

Jól írták előttem, egy sima gazdálkodás és menedzsment BSC-vel is ugyanannyit lehet keresni.

De, amúgy a villamosmérnöki sem túl jó.Ott csak a programozós szakiránnyal lehet jól keresni.A többi ugyanúgy fizet ahogy a gépész.

Én inkább pénzügyi diplomát javaslok.Nehezebb kicsit, mint a többi közgáz szak, de azzal jók a kereseti lehetőségek, majdnem ott van, mint az IT.

jan. 16. 22:39
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt rengeteg mérnők végez évente,echte gépészmérnőki meló meg egyre kevesebb van.Sok szakember/kevés meló ill.szabad pozíció= xar fizu. ÉS ez a közeljövőben sem fog változni,sőt csak még rosszabb lesz.

A kollegáid jól mondják,nem fogsz többet keresni,kidobott évek lennének az ablakon.

jan. 17. 23:12
 7/7 anonim ***** válasza:
7 éve végeztem, tényleg nem éri meg. Vannak programozási alapjaid, menj informatikusnak.
febr. 14. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!