Hogyan kell a havibért kiszámolni?
A havibered a havi bered. Erre rajohet meg potlek, tulora stb de minden honapban ha minden orad le van dolgozva akkor ennyi lesz a bruttod.
Ha nincs semmilyen potlekod tulorad, akkor minden honapban forintra ugyanannyi lesz a bered fuggetlenul attol hogy 20 vagy 23munkanapot dolgozol.
,,Ha nincs semmilyen potlekod tulorad, akkor minden honapban forintra ugyanannyi lesz a bered fuggetlenul attol hogy 20 vagy 23munkanapot dolgozol."
Nem értem! Tehát bármennyi munkanapot dolgozok mindig ugyanannyi lesz a fizetésem? Egy hónapon belül csak két napot vagyok bent és a hó végi fizetésem akkor is ugyanannyi lesz? Ennek semmi értelme. Kérlek magyarázd el!
Igen, minden hónapban ugyanannyit utalnak. Akár 20 munkanap volt a hónapban, akár 23.
"Egy hónapon belül csak két napot vagyok bent"
Ez nem így működik. Ha neked hétfőtől-péntekig tart a munkaidőd, akkor minden hónapban kb 20 napot dolgozol.
Nem jol erted. Akkor kapod a teljes havi munkabered ha a havi ledolgozando munkanapok osszes munkaorajan bentvagy. Ha mondjuk egy napot hianyzol szabadsag miatt egy 20napos honapban akkor megkapod a havibered 19/20at es az egy napra jaro szabadsagodat ami majdnem annyi mint az a hianyzo egy nap. A szabadsagnal tavolleti dijjal szamolnak de az kb ugyanannyi mint a visszaosztott orabered.
Ha 5napot hianyzol mert beteg vagy a 22napos munkahonapbany akkor a havibered 17/22et kapos alapberkent, a maradek 5napra betegszabadsagot szamolnak el. A ketto osszege lesz vegul a bruttod, ami kevesebb lesz mint a teljes havi, szerzodeses havibered, mert az 5nap betegszabadsag kevesebbet er mint 5nap ledolgozott nap.
Mikor kezdtel? Volt leallas karacsonykor? Volt eleg szabadsagod?
Valoszinuleg azert kaptal kevesebbet mert decembberben joval tobb munkanap volt mint 17. Igy reszaranyosan kaptal fizetest.
Na valami ilyesmi számolásra gondoltam. Köszi! Ezek szerint múlt hónapra így számoltak el--> 17/20.
Miert dolgoztal 17 napot?
Betegszabadsagon voltal?
Ho kozben kezdtel?
Ha egyik sem, mi van a munkaszezodesedben a munkaidorol? Heti fix 40 orat ir elo, vagy valami mast ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!