Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan kell a havibért kiszámo...

Hogyan kell a havibért kiszámolni?

Figyelt kérdés
Új munkahelyemen havibérben kapom a fizetést és nem órabérben. Ez nekem új. Hogyan tudom kiszámolni a havi fizumat?

ma 14:40
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
75%
Bele szokták írni a munkaszerződésbe
ma 14:46
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

A havibered a havi bered. Erre rajohet meg potlek, tulora stb de minden honapban ha minden orad le van dolgozva akkor ennyi lesz a bruttod.

Ha nincs semmilyen potlekod tulorad, akkor minden honapban forintra ugyanannyi lesz a bered fuggetlenul attol hogy 20 vagy 23munkanapot dolgozol.

ma 14:49
 3/23 A kérdező kommentje:

,,Ha nincs semmilyen potlekod tulorad, akkor minden honapban forintra ugyanannyi lesz a bered fuggetlenul attol hogy 20 vagy 23munkanapot dolgozol."

Nem értem! Tehát bármennyi munkanapot dolgozok mindig ugyanannyi lesz a fizetésem? Egy hónapon belül csak két napot vagyok bent és a hó végi fizetésem akkor is ugyanannyi lesz? Ennek semmi értelme. Kérlek magyarázd el!

ma 15:09
 4/23 A kérdező kommentje:
Az emberek nem mindig fixre ugyanannyi napot dolgoznak egy hónap alatt. Valaki többet, valaki kevesebbet. Nem értem ezt a havibéres elszámolást, hogyan kell kiszámolni. Előző hónapban dolgoztam 17 napot. Ebben a hónapban fogok dolgozni 20 napot. Hogyan tudom ezt ezzel a fura havibéres módszerrel kiszámolni, hogy mennyi fizunak kell jönnie?
ma 15:13
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Igen, minden hónapban ugyanannyit utalnak. Akár 20 munkanap volt a hónapban, akár 23.

"Egy hónapon belül csak két napot vagyok bent"

Ez nem így működik. Ha neked hétfőtől-péntekig tart a munkaidőd, akkor minden hónapban kb 20 napot dolgozol.

ma 15:18
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem jol erted. Akkor kapod a teljes havi munkabered ha a havi ledolgozando munkanapok osszes munkaorajan bentvagy. Ha mondjuk egy napot hianyzol szabadsag miatt egy 20napos honapban akkor megkapod a havibered 19/20at es az egy napra jaro szabadsagodat ami majdnem annyi mint az a hianyzo egy nap. A szabadsagnal tavolleti dijjal szamolnak de az kb ugyanannyi mint a visszaosztott orabered.

Ha 5napot hianyzol mert beteg vagy a 22napos munkahonapbany akkor a havibered 17/22et kapos alapberkent, a maradek 5napra betegszabadsagot szamolnak el. A ketto osszege lesz vegul a bruttod, ami kevesebb lesz mint a teljes havi, szerzodeses havibered, mert az 5nap betegszabadsag kevesebbet er mint 5nap ledolgozott nap.

ma 15:39
 7/23 A kérdező kommentje:
#5 Előző hónapban 17 napot dolgoztam és kevesebb pénzt kaptam mint a munkaszerződésben írt havibér.
ma 15:40
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Mikor kezdtel? Volt leallas karacsonykor? Volt eleg szabadsagod?

Valoszinuleg azert kaptal kevesebbet mert decembberben joval tobb munkanap volt mint 17. Igy reszaranyosan kaptal fizetest.

ma 15:45
 9/23 A kérdező kommentje:

Na valami ilyesmi számolásra gondoltam. Köszi! Ezek szerint múlt hónapra így számoltak el--> 17/20.

ma 15:46
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Miert dolgoztal 17 napot?

Betegszabadsagon voltal?

Ho kozben kezdtel?

Ha egyik sem, mi van a munkaszezodesedben a munkaidorol? Heti fix 40 orat ir elo, vagy valami mast ?

ma 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!