Segítene valaki kiszámolni bruttó bérből a fizetésem?
Fogalmam sincs mennyit fogok kapni Augusztusban fizetésként de nekem folyton más összegek jönnek ki. (sose volt erősségem a matek)
Bruttó alapbér
300.000 forint
3 műszak hétfőtől péntekig (hétvégi munkavégzés nincs)
Este 6 után 30 százalék műszakpótlék.
Se gyerek, se házastárs, egyedülálló vagyok. Nincs betegségem és adókedvezményre se vagyok jogosult.
Ez attól függ hogy az adott hónapban milyena beosztásod, tehát hány napot dolgoztál a délelőtti, a délutáni és az éjszakai müszakban
Amit az #1 írt az baromság:D
Nettó fizetés = ( Alapbér + műszakpótlékok ) x 0,665
Műszakpótlék = órabér x este 6 utáni munkaórák száma a hónapban x 30%
Órabér = alapbér / adott hónap munkaóráinak száma
3
Pont az a baj hogy az órabért nem tudom.
Ha egy hónapban mondjuk 22 munkanapod van, akkor 22x8=176 óra.
300000/176=1704,5 forint per óra.
Ha a beosztásod szerint 64 órát dolgoztál este 6 után, akkor 64 x 1704,5 x 30% = 32727 forint a műszakpótlék.
A havi bruttód tehát 332727 forint, ami nettó 221264 forint
Ha feltételeztük, hogy egyenlő arányban dolgozol a három műszakban, akkor az 1. válaszoló számítása pontos.
Egyébként a két szélső érték az állandó nappalos (nettó 199 500) és az állandó éjszakás (nettó 259 350) változat. Magyarán 259 350-nél nem fogsz többet kapni, ha nincs mozgó bér, vagy bónusz, és 199 500-nál nem kaphatsz kevesebbet, ha nem voltál beteg.
Júliusban 22 munkanap van, és 8 órákat dolgozol. Tehát az órabéred bruttó 1705.55 forint.
Ebből tudsz számolni beosztás alapján a pótlekokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!