Mi lehet a megoldás?
Valaki árulja el nekem 2025-ben, hogy mégis mi az anyámat tanuljak! Könyörgöm! Egyszerűen azt látom, hogy ebben a fostalicska országban szinte semmiből nem lehet megélni és jó életet élni. Két fontos tényező van: az egyik, hogy szeressem a munkámat, legyen meg a motiváció hozzá, hiszen ha az ember utálja, amit csinál, annak úgy semmi értelme. A másik szempont a fizetés. Akármilyen szépen hangzik a rózsaszín buborékban a hivatás szó, azért még sem vagyok fényevő. Pénz az kell az élethez, ha nem vegetálni akarok.
Rengeteg opciót megnéztem, mindent szerintem, ami csak létezik. Kizártam azokat, amikhez nem értek és esélytelen. Rangsoroltam azt ami szóba jöhet, de azok meg itthon éhenhalósak. Nem tudom mit kellene.
Írjatok már példákat kinek mi az életútja, pályája, történeteket kinek hogy alakult ki a végső hely, amit szeret és ahol meg is tud élni.
"Egyszerűen azt látom, hogy ebben a fostalicska országban szinte semmiből nem lehet megélni és jó életet élni."
Akkor pedig a hiba a te készülékedben van, mert rengeteg ember van az országban aki köszöni szépen megél és jó életet él.
Nyilván ez csak egy kiragadott példa, de egyik ismerős pl mentőstiszt(férfi), párja nem tudom mit dolgozik. Saját ingatlanba laknak, vagy gyerek, szép autó, zenzibári nyaralás stb...
A mentőtiszt ismerősödnek van másodállása? Csak azért kérdezem, mert az emberek 90%-a óva inti mindig a másikat az egészségügytől. Szép hivatás, talán lenne is hozzá lelkem csinálni, de úton út félen azt hallom, hogy senki ne gondolkozzon ilyesmiben, mert szarért húgyért kizsigerelik őket. Na most akkor mi az igazság?
Egyébként itt válaszolva valakinek a kérdésére, őszintén semmibe se vagyok jó. Nem egy jó középiskolában fogok végezni, semmi nem fogott meg. Reál dolgokból nuku, inkább humán beállítottságom van. De most őszintén, menjek tanárnak? Minimálbérért? Vagy esetleg szabadbölcselkedés? Újságírás? Egyiknek sincs értelme. Ha még szeretném is csinálni, pár év alatt kiégek, mert nem lehet vele boldogulni és az ember pályaelhagyó lesz. Annyi ilyen ember van a környezetemben. Szóval tényleg tanàcstalan vagyok.
Csinálj meg valamilyen munkagépkezelői képzést.
Gyorsan elvégezhető, nem annyira sok az elmélet, és már is előrébb vagy, mintha nem lenne semmi papírod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!