Mi lehet a megoldás?

Figyelt kérdés

Valaki árulja el nekem 2025-ben, hogy mégis mi az anyámat tanuljak! Könyörgöm! Egyszerűen azt látom, hogy ebben a fostalicska országban szinte semmiből nem lehet megélni és jó életet élni. Két fontos tényező van: az egyik, hogy szeressem a munkámat, legyen meg a motiváció hozzá, hiszen ha az ember utálja, amit csinál, annak úgy semmi értelme. A másik szempont a fizetés. Akármilyen szépen hangzik a rózsaszín buborékban a hivatás szó, azért még sem vagyok fényevő. Pénz az kell az élethez, ha nem vegetálni akarok.

Rengeteg opciót megnéztem, mindent szerintem, ami csak létezik. Kizártam azokat, amikhez nem értek és esélytelen. Rangsoroltam azt ami szóba jöhet, de azok meg itthon éhenhalósak. Nem tudom mit kellene.

Írjatok már példákat kinek mi az életútja, pályája, történeteket kinek hogy alakult ki a végső hely, amit szeret és ahol meg is tud élni.

ma 14:24
1 2
 1/18 anonim válasza:
IT
ma 14:25
 2/18 A kérdező kommentje:
Azon is gondolkoztam rengeteget, néztem milyen képzések vannak. Majdnem is bele is vágtam, aztán rájöttem, hogy ha világéletemben hülye voltam matekból, akkor minek szopassam magam. Sosem lennék benne jó, nulla affinitásom van ehhez a területhez. Szóval végül kizártam, mert esélytelen. Az érettségim külön tanárral is csak kettes lett matekból. Excelezni is utálok, semmi érzékem tehetségem. Ez már sokat elárul arról, hogy van-e értelme számomra. Úgy hogy ez pont az, ahova a szerencsések mehetnek. Én nem születettem szerencsésnek. :/
ma 14:28
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
IT-n belül is rengeteg irány van, jó részükhöz egyáltalán nem kell matektudás.
ma 14:31
 4/18 anonim ***** válasza:
71%
Historikus tapasztalatok alapján most írnak majd néhányan ötleteket, a kérdező pedig mindegyikre megírja, hogy az miért NEM jó neki. 🥱
ma 14:38
 5/18 anonim válasza:
70%
#3 nem kell hozzá matektudás, de azért egyetemen 2(3) féléven át nyomatják erősen.
ma 14:40
 6/18 anonim ***** válasza:
57%

"Egyszerűen azt látom, hogy ebben a fostalicska országban szinte semmiből nem lehet megélni és jó életet élni."

Akkor pedig a hiba a te készülékedben van, mert rengeteg ember van az országban aki köszöni szépen megél és jó életet él.

Nyilván ez csak egy kiragadott példa, de egyik ismerős pl mentőstiszt(férfi), párja nem tudom mit dolgozik. Saját ingatlanba laknak, vagy gyerek, szép autó, zenzibári nyaralás stb...

ma 14:43
 7/18 nb2019 ***** válasza:
100%
Leírtad (nagyon helyesen) hogy fontos hogy szeresd a munkádat. Ha írsz pár területet, ami érdekel, és szívesen csinálnád, akkor nagyobb eséllyel tudunk ötletet adni, mint a "semmi sem jó" siralom alapján.
ma 14:47
 8/18 A kérdező kommentje:

A mentőtiszt ismerősödnek van másodállása? Csak azért kérdezem, mert az emberek 90%-a óva inti mindig a másikat az egészségügytől. Szép hivatás, talán lenne is hozzá lelkem csinálni, de úton út félen azt hallom, hogy senki ne gondolkozzon ilyesmiben, mert szarért húgyért kizsigerelik őket. Na most akkor mi az igazság?

Egyébként itt válaszolva valakinek a kérdésére, őszintén semmibe se vagyok jó. Nem egy jó középiskolában fogok végezni, semmi nem fogott meg. Reál dolgokból nuku, inkább humán beállítottságom van. De most őszintén, menjek tanárnak? Minimálbérért? Vagy esetleg szabadbölcselkedés? Újságírás? Egyiknek sincs értelme. Ha még szeretném is csinálni, pár év alatt kiégek, mert nem lehet vele boldogulni és az ember pályaelhagyó lesz. Annyi ilyen ember van a környezetemben. Szóval tényleg tanàcstalan vagyok.

ma 15:00
 9/18 anonim ***** válasza:

Csinálj meg valamilyen munkagépkezelői képzést.

Gyorsan elvégezhető, nem annyira sok az elmélet, és már is előrébb vagy, mintha nem lenne semmi papírod.

ma 15:04
 10/18 A kérdező kommentje:
Nőként mennyi esély van munkát kapni ilyen gépkezelő területen a férfiak között? El lehet vele helyezkedni?
ma 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!