Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Örülnél neki ha csökkenne az...

Örülnél neki ha csökkenne az átlagfizetés?

Figyelt kérdés

Találtam egy kérdést, ami azt kérdezte, hogy mennyire várják az emberek az 1 milliós bért. Sokan írták (kb. 90%), hogy nem várja, mert akkor minden drágább lesz.

Felmerül a kérdés, hogy vajon örülnétek e ha csökkenne az átlag bér?

ma 10:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
#10, ahogy azt Móricka elképzeli....
ma 12:16
 12/15 anonim ***** válasza:
40%

Én örülnék neki. Nekem nem attól függ a keresetem, hogy a többi ember mennyit keres. Amitől kikészülök az a folyamatos minimálbéremelés, és a pénznyomtatás. Nekem az infláció sokkal rosszabb, mint az átlag embernek.

1, de, az infláció egy gonosz, az emberek elnyomására kitalált dolog. A felső tízezer szinte meg sem érzi, még az alsó milliót nyomorban tart az infláció. Tán kommunista vagy, ugye?

ma 12:18
 13/15 anonim ***** válasza:
34%
12: a te kereseted azért annyi amennyi mert ostoba vagy és nem vagy tisztában alapvető pénzügyi fogalmakkal sem.
ma 12:26
 14/15 anonim ***** válasza:
72%

“ Nekem nem attól függ a keresetem, hogy a többi ember mennyit keres.”

Az nem, de a reáljövedelmed és az életszínvonalad igen.

Mondok egy példát. Képzeld el, hogy egy milliárd forintot keresel havonta. Ez önmagában azt gondolnád, milyen jó pénz. Na de ha azt is megnézed, hogy rajtad kívül mindenki (!) más minimum tíz milliárdot keres havonta, akkor mit gondolsz, kinek lesz a legalacsonyabb az életszínvonala egy ilyen társadalomban?

Ezek a bér összegek csak nominális, névleges értékek, önmagukban semmit nem jelentenek. A közgazdaságtan e nominális összegeket arra használja csak hogy a reáljavak áramlását vizsgálja, ami a lényeg.

ma 12:42
 15/15 anonim ***** válasza:
0%

13, te vagy az ostoba.

14, félreérthetően fogalmaztam. Pont ennek az ostobának az első hozzászólására reagáltam. ÉN nem keresnék kevesebbet attól, hogy a magyarországi átlagbér csökken. Az én vállalkozásomra ez nincs hatással.

Én megkeresek egymilliárd forintot havonta, az átlagbér meg mondjuk 200 millió, az én esetemben akkor is egymilliárdot fogok keresni, ha az átlagbér 300 lesz, de akkor is, ha csak 100. Nyilván utóbbi esetben járok jobban.

ma 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!